Historie a současnost pivovárku Kousek

Restaurace Koliba byla založena již před 23 lety. Od té doby se značně rozrostla a hotel v současné době nabízí hostům již celkem 24 plně vybavených pokojů, kongresové sály s celkovou kapacitou 600 míst a kompletním technickým vybavením, dvě zahradní nádhernými terasy. Pro hosty jsou připravené pivní lázně, wellness, salónek a stylová restaurace, kde si můžete pochutnat jak na staročeské kuchyni, tak na specialitách na grilu.

S velkým potěšením Vám také můžeme nabídnout prvotřídní pivo z našeho minipivovaru s jednoduchým názvem „Litoměřický Kousek“
V našem litoměřickém minipivovaru můžete ochutnat z výběru prvotřídních nefiltrovaných a nepasterovaných piv, které jsou vařené s láskou z kvalitních přírodních surovin bez pomocné berličky chemických přípravků. Kupujeme jen ty nejlepší slady a chmely z pivovarvyhlášené chmelařské oblasti Žatecka.
Výroba piv u nás končí v ideálním bodu a to před filtrací a pasterací, proto si pivo od nás zachovává svou chuť i vůni a udržuje si svou přirozenou trvanlivost díky kultuře pivovarských kvasnic. Neztrácí tím také látky působící blahodárně na organismus a jeho imunitu.

Pivo pro vás vaříme v měděné varně přímo mezi Vámi v valašské kolibě v Hotelu Koliba. Používáme klasický dvourmutový postup. Kvašení mladiny probíhá v pivovarském sklepě v otevřených kvasných kádích a mladé pivo pak necháváme minimálně měsíc zrát v ležáckém sklepě, aby se jeho chuť zakulatila a vyrovnala a my jsme Vám mohli naservírovat prvotřídní Kousek.

Litoměřice
Hotel Koliba se nachází na okraji okresního města Litoměřice, vzdáleného pouze 60 km od hlavního města Prahy. Královské město Litoměřice se nachází v malebné oblasti Českého středohoří, lemované dvěma našimi největšími řekami- Labem a Ohří.
Zdroj:Stránky pivovárku Kousek, 2019


Více na stránkách pivovaru

Prohlídky pivovárku Kousek

Kdy:dle dohodyObec:LitoměřiceZdroj:Pivovárek Kousek

Připravili jsme pro Vás možnost si pod odborným dohledem sládka uvařit vlastní pivo, které si budete moci odvést k vlastní konzumaci při všedních i nevšedních příležitostech (svatby, oslavy narozenin, firemní párty, atd.)
A když už budete vařit pivo, můžete se u nás i ubytovat.

Balíček se skládá z těchto služeb:
● výběr vlastního druhu piva z naší široké nabídky
● aktivní účast při výrobě piva (šrotování, rmutování, scezování, chmelovar, spílaní)
● po zakvašení stočení várky do sudů a zajištění ležení, odběr 50 piv (25 l) vlastního piv v ceně (možnost dokoupení většího množství piva)
● v průběhu kurzu je zajištěno občerstvení (oběd, večeře) a neomezená konzumace našich piv a nealkoholických nápojů

Doba trvání: od 8:00 do cca 19:00 (pondělí - sobota)
Počet účastníků: max 6 osob (po vzájemné domluvě je možnost i většího počtu účastníků)
Možnost ubytování: po vzájemné domluvě lze zajistit ubytování přímo na místě v našem hotelu
Odběr vlastního piva: po 6 týdnech (KEG nebo 1 L PET lahve)
Ubytování: účastníci kurzu mohou při ubytování využít snídani ZDARMA.
Vlastní etikety: na přání Vám také vytvoříme etiketu s Vaším jménem či logem firmy apod.

Aktualizováno: před 5 lety

V litoměřickém pivovaru si můžete sami zkusit uvařit pivo

Publikováno:před 3 letyZdroj:Rozhlas.czAutor:Stanislava Brádlová

Litoměřice v Ústeckém kraji a jejich okolí nabízí spoustu přírodních krás i historických památek. A na své si tam přijdou i turisté, kteří mají rádi tak zvanou zážitkovou turistiku. V Litoměřicích si totiž můžou v místním pivovaru uvařit své vlastní pivo. Jmenuje se Koliba, vaří tam pivo s vtipným názvem Kousek.

Pod odborným vedením sládka Miroslava Kučery se návštěvník seznámí jak se základy teorie vaření piva, tak i s praxí – od šrotování sladu, přes vystírku, což je rozmíchání sladu ve vodě, až ke rmutování, což je zase složitý proces postupného zahřívání budoucího piva. S tím sice pomáhá počítač, ale fyzická práce zůstává na účastnících kurzu. A například čištění a sanitace dá podle sládka docela zabrat.

Bezpochyby nejoblíbenější částí kurzu je ochutnávka a pak také konzumace zdejšího piva při obědě a večeři. Druhou nejoblíbenější částí bude čas vyzvednutí toho vlastního piva. K tomu, aby zdejší pivo, nepasterované a nefiltrované, opravdu dozrálo, potřebuje nějakých šest týdnů v ležáckém sklepě. Kurzista si ho může odvézt 25 litrů. Buď v soudku, nebo v lahvích a dokonce i s vlastní originální etiketou.

Nezanedbatelnou výhodou je možnost ubytování přímo v Kolibě, a tak si můžete jeden den užít coby sládci a den nato objevovat přírodní krásy nebo historické památky a další turistické atrakce přímo v královském městě Litoměřice nebo v jeho bezprostředním okolí.

Hotel Koliba v Litoměřicích

Publikováno:před 11 letyZdroj:Turistika.cz

Při návštěvě královského města Litoměřice a toulání po jeho okolí jsme zvolili ubytování v hotelu Koliba. A volba to byla více než dobrá. Příjemná paní majitelka, ochotný personál a útulné prostředí.

Jedná se o hotel s minipivovarem a pivními lázněmi, které jsme však nevyzkoušeli vzhledem k teplému počasí. Pivo s názvem Litoměřický kousek jsme však ochutnali a stejně jako místní kuchyni kladně hodnotili.

Hotel Koliba se nachází vedle výstaviště na ulici Českolipská 2100 na okraji Litoměřic. Více se lze dozvědět na stránkách: http://www.kolibahotel.cz/

Většinou se nevracíme na místa, kde jsme byli, ale v tomto případě o tom budeme uvažovat, jelikož se nám zde líbilo, byli jsme spokojeni a ty pivní lázně by určitě stály za vyzkoušení.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.16.01.2022 12:182