Historie a současnost Pivovaru Zubr

Moderní dějiny pivovaru Zubr, tedy v té podobě, jak ho známe dnes, začínají rokem 1872, kdy byl položen jeho základní kámen. Pivo se ale v Přerově vařilo od nepaměti. Pivovar Zubr vybírá pro svá piva kvalitní regionální suroviny a ve výrobě využívá tradiční klasické technologie, kdy hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích a pivo následně dlouho zraje v ležáckém sklepě.pivovar

● 1252 - Král Přemysl Otakar II. udělil privilegia trhové vsi Přerovu, tedy i práva vařit pivo.
● 1480 - Vzniká panský pivovar, který dal postavit Vilém z Pernštejna. Od té doby přibyla do znaku města Přerova černá zubří hlava se zlatou houžví v nozdrách, rodový erb pánů z Pernštejna.
● 1872 - Byl položen základní kámen ke stavbě akciového pivovaru. Jeho oficiální název zněl „První moravský pivovar akciový se sladovnou v Přerově“
● 1873 - V tomto roce byl pivovar slavnostně posvěcen a uskutečnila se první várka piva. pivovarPivo se začalo prodávát pod registrovanou ochrannou známkou.
● 1898 - Pivovaru byl udělen diplom (ocenění kvality piva) na Jubilejní výstavě ve Vídni
● 1913 - Vznikl nový kartel pod názvem – Ochranný svaz českomoravských pivovarů v Přerově.
● 1940 - Pivovar dosáhl základního kapitálu ve výši 8 000.000 korun
● 1948 - Byl založen národní podnik Hanácké pivovary se sídlem v Přerově, který tvořil přerovský pivovar, pivovar v Prostějově, Olomouci, Těšeticích a Kroměříži.
● 1949 - K podniku se dodatečně přičlenily Severomoravské pivovary – závody Litovel a Hanušovice
● 1953 - Dochází k nové reorganizaci podniku: pivovarHanácké pivovary byly rozděleny na tři samostatné podniky: Přerovský pivovar-národní podnik Přerov; Olomoucké pivovary-národní podnik Olomouc; Severomoravské pivovary, národní podnik Litovel.
● 1955 - Tři národní podniky byly znovu sloučeny a vytvořeny opět Hanácké pivovary, národní podnik Přerov.
● 1958 - V pivovaru pracuje největší počet zaměstnanců v jeho historii – celkem 600. Od té doby se jejich počet stále snižoval, až se v posledních letech ustálil na počtu kolem dvou set.
● 1960 - 1.července 1960 byl ustaven nový celokrajský podnik Severomoravské pivovary, národní podnik Přerov, který vznikl spojením národních podniků pivovarHanácké pivory Přerov a Ostravské pivovary Ostrava.
● 1970 - Poprvé v historii překročila celková produkce piva 500 tisíc hl – přesně dosáhla 512.644 hl
● 1982 - Pivovar dosáhl své nejvyšší produkce piva v historii - 559 153 hl
● 1988 - Pivovar zrušil vlastní sladovnu, od té doby pivovar veškerý slad nakupuje
● 1990 - Po zrušení krajů v roce 1990 byl podnik transformován na "Moravskoslezské pivovary Přerov, akciová společnost", sdružující pivovary Přerov, Olomouc, pivovarOpava, Litovel, Hanušovice a Vsetín.
● 1997 - V létě tohoto roku zasáhly Pivovar Zubr ničivé povodně – stoletá voda
● 2000 - V srpnu 2000 se v Přerově začalo pivo stáčet do PET lahví. Brzy nato pivo dodávané v PET lahvi (Šenkýř) uspělo v soutěži Pivex - skončilo na třetím místě v kategorii světlá výčepní piva v konkurenci 35 značek.
● 2001 - V únoru 2001 se pivovar pustil do budování nové varny. Nové zařízení na výrobu mladiny mělo být plně automatické. V roce 2001 byl také odvysílán první reklamní spot na celoplošných českých TV stanicích.
● 2003 - Jedenáctka Zubr Gold, kterou si do té doby konzumenti mohli dopřát pouze točenou, pivovarbyla od července 2003 na trhu také v lahvích. Desítka Zubr Classic v tomto roce získalo ocenění KlasA, které uděluje ministr zemědělství kvalitním domácím potravinářským a zemědělským produktům.
● 2005 - Na konci dubna 2005 pivovar uvedl na trh novou sadu etiket lahvového piva. Jejich autorem byl specialista na obalový design Vladimír Kovařík, který s pivovarem spolupracoval již řadu let, a využil ve svých návrzích technologických možností metalického efektu v kombinaci s tiskem na bílém podkladu.
● 2010 - Byla zahájena výstavba objektu nové stáčírny a skladů v pivovaru Zubr
● 2011 - Nová stáčírna a sklady v pivovaru byly uvedeny do provozu.
Zdroj:Stránky Pivovaru Zubr, 2017


Více na stránkách pivovaru

Prohlídky Pivovaru Zubr

Kdy:dle objednávkyObec:PřerovZdroj:Pivovar Zubr

Rádi Vás přivítáme u nás v pivovaru. Přijďte si prohlédnout místa, kde se vaří pivo Zubr, a odhalte historii a tajemství výroby kvalitního moravského piva.

● Exkurze se mohou zúčastnit pouze osoby starší 18-ti let, popř. osoby starší 15-ti let v rámci výuky v doprovodu pedagogů
● Minimální/maximální počet návštěvníků: 10/25 osob ve skupině
● Návštěvní doba: pondělí - pátek 8.00 - 14.00 hod.
● Délka exkurze: cca 1 hodina
● Exkurze jsou zdarma a může zahrnovat ochutnávku kvasnicového piva v ležáckém sklepě
● Exkurzi je ideální objednat min. týden předem!

Aktualizováno: před 3 lety

Pivovar Zubr zvýšil v loňském roce prodej piva v tancích

Publikováno:před 2 měsíciZdroj:Pivovar ZubrAutor:Jana Dobrovská, PR

Důraz na prodej čepovaného piva byl pro pivovar Zubr prioritou i v roce 2019. Investoval nejen do modernizace svých nájemních hospod, ale rozšířil i počet provozoven s tankovým pivem. Prodej tankového piva vzrostl o 20 procent. Celkový výstav pivovaru Zubr se ustálil na 255.000 hektolitrů.

Výstav a prodeje
„Celkový výstav pivovaru zůstává poslední roky na stejné úrovni, mění se však struktura prodejů. Naší prioritou zůstává čepované pivo, jehož výstav se na tuzemském trhu pohybuje okolo 60 procent. Vysoké číslo se nám daří udržovat nejen díky investicím do modernizace vlastní sítě nájemních restaurací, ale také navyšováním počtu provozoven, které nabízí naše pivo z tanku,“ komentuje výsledky za rok 2019 Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.
Pivovar Zubr ukončil v loňském roce spolupráci s obchodním řetězcem Albert, výpadek v prodeji se podařilo nahradit navýšením prodejů v jiných řetězcích i zvýšením exportu o 5 procent. „Kvalita je pro nás vždy na prvním místě, to je i jeden z důvodů, proč patří náš pivovar dlouhodobě k nejoceňovanějším tuzemským pivovarům a těší se přízni konzumentů. Jsme připraveni jednat o obchodních podmínkách se všemi řetězci a chceme rozšiřovat naši distribuci, ovšem z vysoké kvality ustupovat nebudeme,“ komentuje situaci na trhu Tomáš Pluháček.

Modernizace provozu
Výměnou systému filtrace byla v loňském roce dokončena zásadní rekonstrukce všech provozů výrobní části pivovaru, která probíhala průběžně v uplynulých dvaceti letech. „Do modernizace pivovaru bylo investováno více než tři čtvrtě miliardy korun a zásadních investic se dočkaly prakticky všechny části pivovaru. Jsem rád, že v tomto ohledu máme opět na pár let vystaráno a pivovar je na technologické špičce,“ říká ředitel přerovského pivovaru.

Ocenění pro tradiční pivo
Svého prvního velkého úspěchu na degustačních soutěžích se v loňském roce dočkal Zubr Gradus, dvanáctistupňový ležák, který byl vyhlášen nejlepším světlým ležákem roku na soutěži České pivo 2019. Proč se pivům Zubr na soutěžích dlouhodobě daří, vysvětluje sládková pivovaru Nataša Rousková: „Již před lety jsme se rozhodli, že půjdeme tradiční výrobní cestou klasického českého piva, založenou především na kvalitních regionálních surovinách, kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhém zráním v ležáckém sklepě. A ukazuje se, že to byla správná volba. K oceněným pivům se nově přidal i náš benjamínek Zubr Gradus, který se degustační soutěže účastnil vůbec poprvé, a hned z toho bylo vítězství.“

Brána pivovaru se otevírá
Akce pro veřejnost v areálu pivovaru Zubr a skupinové prohlídky se již staly tradicí, které každoročně lákají tisíce návštěvníků. V loňském roce pivovar navštívilo více než 11 000 lidí. Letošní pivní sezonu pivovar Zubr odstartuje oslavou 148. narozenin pivovaru v pátek 24. dubna, Zubrfest 2020 proběhne 13. června a s létem se rozloučí 5. září na Dočesné se Zubrem.

Advent je tu a s ním již tradičně i sváteční speciál Zubr Maxxim

Publikováno:před 4 měsíciZdroj:Pivovar ZubrAutor:Jana Dobrovská, PR

Pivovar Zubr uvařil v letošním roce opět 1.400 hektolitrů svátečního speciálu Zubr Maxxim, které si od tohoto týdne mohou vychutnat milovníci chmeleného moku zejména v provozovnách na Moravě.

„Zubr Maxxim zařazujeme do nabídky pravidelně s příchodem adventu. Jedná se o náš nejprodávanější speciál, který již tradičně patří právě k zimnímu období, kdy lidé dávají přednost silnějším a plnějším pivům,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Zubr Maxxim, čtrnáctistupňové pivo s jemnou doznívající hořkostí, smetanovou pěnou a zlatavě jantarovou barvou, je vyroben klasickým způsobem z kvalitních regionálních surovin, které mu dávají plnější chuť a charakteristickou hořkost. „Stejně jako u dalších našich piv vycházíme z tradiční receptury. Zubr Maxxim vyniká nejen nezaměnitelnou vůní a vzhledem, ale také příjemným aroma a chutí nabádající k dalšímu napití. Té je docíleno nejen kvašením na otevřené spilce, ale také dlouhým zráním v ležáckém sklepě, které u Maxxima trvá až 90 dní,“ popisuje pivní speciál Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

V týdnu od 2. prosince začíná distribuce do vybraných restaurací, kde si ho milovníci piva mohou dopřát v čepované podobě. Speciál je k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po osmi kusech nebo ve speciální Sládkově výběrové edici společně s dalšími pivy Zubr.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO "České pivo" a více než 100 ocenění z prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, vítěz degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2019 v kategorii ležáků. Novinka ve stálém sortimentu, dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, se na soutěži České pivo stal nejlepším světlým ležákem roku 2019 a úspěchy na soutěžích získal i Zubr Gold, který je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 a celosvětovým vítězem kategorie Czech Style Pale Lager Beer v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2019.

Zubr Gradus ovládl královskou kategorii ležáků a zahájil Dny českého piva

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Pivovar ZubrAutor:Jana Dobrovská, PR

Síla a plnost, to jsou dvě hlavní charakteristiky dvanáctistupňového ležáku Zubr Gradus, který byl vyhlášen nejlepším světlým ležákem roku na soutěži České pivo 2019, kterou každoročně pořádá Český svaz pivovarů a sladoven. Pódiové umístění ve svých kategoriích získala i piva Zubr Gold, Zubr Grand a Zubr Classic.
„Odvážíme si celkem čtyři ceny, což je v takové konkurenci skvělý výsledek. Pro Zubr Gradus to byla navíc první účast v soutěži České pivo a hned je z toho vítězství. Velmi si ocenění vážíme a těší nás, že jsme opět mohli ukázat, že poctivá práce a tradiční výroba se vyplácí,“ komentuje Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr, úspěchy v soutěži České pivo 2019, v rámci jejíhož vyhlášení byl slavnostně naražen sud vítězného ležáku Zubr Gradus jako akt zahájení Dnů českého piva.

Stejně jako další piva z portfolia pivovaru Zubr je Zubr Gradus vyráběn tradičním postupem kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhým zráním v ležáckém sklepě. „Zubr Gradus je uvařen z několika odrůd českého chmele, zejména z aromatického tršického Žateckého poloraného červeňáku, a z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils. Ten pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Vyniká příjemnou hořkostí a sílou chuti, která je typická pro naše piva,“ popisuje ležák Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Zubr Gradus byl poprvé představen v červnu 2017 na hudebním festivalu Zubrfest v areálu přerovského pivovaru. V čepované podobě je dostupný ve vybraných provozovnách zejména na Moravě. V maloobchodní síti, a to v regionu Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje, bude možné Zubr Gradus během podzimu zakoupit ve speciální Sládkově výběrové edici.

Pro pivovar Zubr se jedná letos již o třetí velký úspěch na degustačních soutěžích. Začátkem roku se absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 stal Zubr Gold, který první místo ve své kategorii získal i na letošním ročníku soutěže České pivo 2019. V létě pak svoji kvalitu potvrdil celosvětovým vítězstvím v kategorii Czech Style Pale Lager Beer v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2019.

Prestižní odborná soutěž České pivo se letos konala již po devatenácté. Český svaz pivovarů a sladoven vyhlásil letošní vítěze v pěti kategoriích: světlý ležák, 11% světlý ležák, světlé výčepní pivo, tmavé pivo a nealkoholické pivo. Senzorické vlastnosti piv posuzuje degustační komise složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Objektivita hodnocení je zajištěna dvoukolovým hodnocením.

Dočesná 2019 přivedla do pivovaru Zubr přes 2.500 česačů chmele

Publikováno:před 7 měsíciZdroj:Pivovar ZubrAutor:Jan Vávra, PR

Poslední srpnová sobota přivítala v pivovaru Zubr více než 2.500 návštěvníků Dočesné se Zubrem. Letos se akce již podruhé konala přímo v prostorách pivovaru, kde na všechny čekala výzva v česání chmele, hudební program a samozřejmě pivo Zubr včetně dvou speciálů, kterého se letos vypilo více než 6.640 půllitrů.

„Dočesná pro nás v Zubru znamená nejen každoroční loučení s létem. Je pro nás i návratem k tradicím, kdy můžeme našim návštěvníkům ukázat poctivou práci a péči, kterou do výroby našich piv dáváme. Už se těšíme na další ročníky,“ shrnul průběh Dočesné ředitel pivovaru Tomáš Pluháček.

K ručnímu česání chmele zahrála návštěvníkům řada kapel. Hudební program odstartoval krátce po otevření pivovaru ve 13:30 hodin a vyvrcholil večerním koncertem skupiny Buty. Program během dne zpestřila i vystoupení Železného Zekona a soutěže s pivní tématikou.

Novinkou byla na letošní Dočesné i netradiční pivní atrakce, při které si mohl každý návštěvník vyzkoušet svoji trpělivost a smysl pro balanc. České jméno pro novinku, při které je úkolem pomocí tahání za šňůrky nasměrovat půllitr piva tak, aby se z něj bylo možné napít, hledali sami fanoušci přímo na facebookových stránkách pivovaru Zubr.
Na Dočesné samozřejmě nechyběl široký výběr piv Zubr včetně dvou pivních speciálů – letní Zubr Polotmavé jedenáctky a prvního podzimního speciálu Zubr Extra hořký 12,5 %. Ten hned v týdnu po konání akce bude možné najít i na čepech vybraných provozoven.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO "České pivo" a více než 90 ocenění z prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, absolutní šampion degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2018, vítěz v kategorii ležáků v ročnících 2019, 2018 a 2017 a trojnásobný vítěz soutěže České pivo v kategorii jedenáctistupňových piv. Držiteli ocenění jsou i další piva z produkce pivovaru. Zubr Gold je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 a Zubr Premium získal v mezinárodní degustační soutěži European Beer Star 2018 první místo v kategorii Bohemian-Style Pilsner. Novinkou ve stálém sortimentu je 12° ležák Zubr Gradus.

K česání chmele zahrají v pivovaru Buty nebo Forum

Publikováno:před 7 měsíciZdroj:Pivovar ZubrAutor:Jana Dobrovská, PR

Letos v pořadí již třetí akcí pro veřejnost, která se bude konat přímo v areálu pivovaru Zubr, je Dočesná se Zubrem 2019. Poslední srpnový den, tedy sobota 31. srpna, tak bude v Přerově patřit chmelu, pivu, hudbě a dobré zábavě. Vstup je zdarma.

„Již tradičně pivní sezonu startujeme dubnovou narozeninovou oslavou pivovaru, začátek léta vítáme Zubrfestem a již podruhé se s létem rozloučíme přímo v pivovaru na Dočesné. Srdečně zváni jsou všichni, kteří si chtějí užít příjemné odpoledne a večer přímo v pivovaru ve společnosti našeho piva i dobré zábavy,“ říká k akci Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Jak název akce napovídá, den bude věnovaný jedné ze surovin, bez které se žádné pivo neobjede, tedy chmelu. Po loňské premiéře Dočesné se Zubrem přímo v pivovaru si návštěvníci budou moci opět vyzkoušet, jak se ručně češe chmel a ti nejlepší česači budou odměněni tekutou cenou. „Zakládáme si na tom, že ctíme tradiční výrobu piva a touto akcí se vracíme k jedné z dalších tradic, které se k pivu a pivovarnictví vážou. Dočesné se v minulosti často konaly přímo v pivovarech na oslavu zakončení sklizně chmele a letošní úroda ukazuje, že po loňském hubenějším roku máme opět co slavit,“ dodává Tomáš Pluháček.

Areál pivovaru se v sobotu 31. srpna návštěvníkům otevře v 13:30 hodin. Na pódiu se vystřídají kapely Recykl Beat, Ukulele Troublemakers, Metallica Revival, Forum a celý program zakončí oblíbení Buty. Program zpestří také vystoupení Železného Zekona, soutěže v česání chmele a soutěže s pivní tematikou. Vstup je zdarma. Na čepech bude pro návštěvníky připravena široká nabídka piv Zubr včetně dvou speciálů – letní limitované edice jedenáctky Zubr Polotmavý a prvního podzimního speciálu, kterým je světlý ležák Zubr Extra hořký 12,5 %. Ten hned následující týden po Dočesné zamíří i do výčepů vybraných provozoven.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO "České pivo" a více než 90 ocenění z prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, absolutní šampion degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2018, vítěz v kategorii ležáků v ročnících 2019, 2018 a 2017 a trojnásobný vítěz soutěže České pivo v kategorii jedenáctistupňových piv. Držiteli ocenění jsou i další piva z produkce pivovaru. Zubr Gold je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 a Zubr Premium získal v mezinárodní degustační soutěži European Beer Star 2018 první místo v kategorii Bohemian-Style Pilsner. Novinkou ve stálém sortimentu je 12° ležák Zubr Gradus.

Pivo v oblacích. Přerované mohli koštovat vysoko nad městem

Publikováno:před 10 měsíciZdroj:Týden.czAutor:ČTK

Až v padesátimetrové výšce, s nohama ve vzduchu a s rozhledem na město si několik set návštěvníků vychutnávalo během přerovského pivního festivalu netradičně zdejší pivo. S pěnivým mokem je do výšky na speciální plošině vyzvedl jeřáb a navzdory závratím řady hostů je v křesílkách nechal v ptačí výšce zhruba čtvrt hodiny. O atrakci s názvem Beer in the Sky byl obrovský zájem. Vyvézt nahoru se do nočních sobotních hodin nechalo téměř 500 lidí, rezervace byly dopředu zaplněny.

"Atrakce Beer in the Sky vychází z celosvětově úspěšné koncepce Dinner in the Sky a v Přerově se tato akce koná vůbec poprvé. Každý rok chceme návštěvníkům festivalu den zpestřit zajímavým doprovodným programem a letos jsme zvolili právě tuto netradiční a originální zábavu. Zájem o atrakci byl skutečně velký, celkem se mohlo vyvézt nahoru zhruba 500 lidí," řekl ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Atrakci pořadatelé vyhradili část plochy u hlavního pódia. Hosté byli v křesílkách připoutáni a vydali se nad hlavy dalších tisíců návštěvníků. Někteří se selfie tyčemi pořizovali fotografie i videa, jiní jen strnule drželi půllitry, kabelky a mobilní telefony. K nebesům se naráz nechalo vyvézt 22 nadšenců. Závratě pocítili i největší hrdinové, zvlášť když se plošina otáčela kolem své osy tak, aby hosté viděli Přerov ze všech stran. "Už jsme tady zažili i zvracení, ale naštěstí to bylo s velkým radiusem, takže to dole nikoho nezasáhlo," podotkla s úsměvem servírka, která uprostřed plošiny hostům čepovala pivo.

Letošní ročník hudebního festivalu Zubrfest nabídl kromě létajících pivařů také kapely, mezi nimi Xindl X, Slza, Ready Kirken či slovenské No Name. Pořadatelé pro žíznivé hosty přichystali více než 250 hektolitrů nápojů včetně novinky, polotmavé jedenáctky, která na festivalu zažila premiéru. Loni Zubrfest navštívilo více než 5000 návštěvníků a vypilo se 22.000 půllitrů piva.

Zubrfest se poprvé konal přímo v areálu pivovaru před sedmi lety a jedná se každý rok o jednu z největších kulturně-hudebních akcí v Přerově. Postupem času přibyla dubnová oslava narozenin a nejnověji srpnová Dočesná. Festival má pivovar více otevřít návštěvníkům a navázat na historii, kdy pivovary bývaly centrem dění v regionu.

Co Vás čeká na ZubrFestu?

Publikováno:před 10 měsíciZdroj:České nápoje

Již tuto sobotu 15. června se uskuteční další ročník festivalu ZUBRFEST v přerovském pivovaru ZUBR. Kromě bohaté hudební produkce nabídne i atrakci Beer in the Sky, kdy si návštěvníci budou moci vychutnat pivo ve výšce 50 metrů nad zemí, i možnost objednat si pivo na dálku pomocí mobilní aplikace.

„V rámci areálu budeme mít i jeden testovací stánek s bezhotovostním placením, kde si budou návštěvníci moct vyzvednout vybrané nápoje bez fronty. Pivo si objednají přes aplikaci a zaplatí platební kartou. Pokud se nám bezhotovostní platba osvědčí, rádi bychom ji pro příští ročníky rozšířili na více míst v areálu,“ popisuje novinku Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Do aplikace se návštěvníci dostanou pomocí QR kódu, v ní nápoj objednají, zaplatí platební kartou a jakmile bude objednávka ve stánku připravena, obdrží SMS, kterou se u stánku prokážou.

Areál pivovaru se otevře v sobotu 15. června v pravé poledne. Hlavní program na Grand stage odstartuje slavnostní zahání a naražení soudku ve 13:30 hodin, po kterém se na pódiu objeví zpěvák Xindl X. Po něm budou následovat Sabina Křováková, Slza, Navostro, Ready Kirken a celý hudební program zakončí slovenští No Name. Free stage bude tradičně patřit nezávislé místní hudební scéně, kterou letos doplní britská kapela Darko. Rockovo-metalovo-punkově návštěvníky naladí Ichi banzai, Breaking The Cycle, So What!, Spocená uklízečka, Tchoři, Notorest a Stará Dobrá Ruční Práce.

Doprovodný program rozšíří i autogramiáda hokejistů HC ZUBR Přerov, která bude probíhat v čase od 14:30 do 15:30 hodin. Celý den budou také probíhat jízdy vzhůru na plošině Beer in the Sky, na kterou bude možné vyhrát místenku i přímo na místě. Beer in the Sky je jeřábem vyzdvižená plošina, která pojme 22 hostů najednou a nabídne návštěvníkům možnost vychutnat si pivo ve výšce až 50 metrů nad zemí s úžasným výhledem na pivovar a celý Přerov. Celkem bude mít během dne možnost se vyvést nahoru téměř 500 lidí.

„Očekáváme opravdu teplé počasí, takže jsme pro návštěvníky připravili širokou nabídku nápojů včetně novinky polotmavé jedenáctky a dostatek prodejních míst. Připravujeme i osvěžení v podobě vodní sprchy,“ dodává Tomáš Pluháček.

Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit až do pátku 14. června za cenu 250 Kč na www.zubrfest.cz, na místě pak budou vstupenky k dostání za 300 Kč.

Na letošním ZUBRFESTU můžete létat s pivem v oblacích

Publikováno:před 10 měsíciZdroj:Pivovar ZubrAutor:Jana Dobrovská, PR

Sobota 15. června bude patřit dalšímu ročníku oblíbeného festivalu ZUBRFEST, který do areálu přerovského pivovaru každoročně přiláká tisíce návštěvníků. O porci hudební zábavy se postará více než desítka interpretů, o nezapomenutelný zážitek pak atrakce Beer in the Sky. Chybět nebudou exkurze do pivovaru ani soutěže.

„Zubrfest přímo v areálu pivovaru nám odstartuje léto v Přerově již posedmé a já doufám, že opět předčíme očekávání našich fanoušků. Připravili jsme totiž pro ně hned dvě překvapení,“ láká na den se Zubrem ředitel pivovaru Tomáš Pluháček a dodává: „Chystáme totiž originální doprovodný program, kdy vedle tradičních prohlídek pivovaru a soutěží, čeká návštěvníky jedinečná možnost vyzkoušet si atrakci Beer in the Sky. Zároveň představíme i pivní novinku, polotmavou jedenáctku, která bude mít na Zubrfestu svoji premiéru.“

Areál pivovaru se otevře v pravé poledne a hudební program na hlavní Grand stage odstartuje v 13:30 hodin Xindl X. Po něm budou následovat Sabina Křováková, Slza, Navostro, Ready Kirken a celý hudební program zakončí slovenští No Name. Free stage bude tradičně patřit nezávislé místní hudební scéně, kterou letos doplní britská kapela Darko. Rockovo-metalovo-punkově návštěvníky naladí Ichi banzai, Breaking The Cycle, So What!, Spocená uklízečka, Zatrest, Notorest a Stará Dobrá Ruční Práce.

Beer in the Sky je jeřábem vyzdvižená plošina, která pojme 22 hostů najednou a nabídne návštěvníkům možnost vychutnat si pivo ve výšce až 50 metrů nad zemí s úžasným výhledem na pivovar a celý Přerov. O vstupenky na atrakci se bude soutěžit i na místě, ale limitovaný počet místenek mají zájemci možnost zakoupit společně se vstupenkou i v předprodeji. Lístky jsou v prodeji v podnikové prodejně pivovaru Zubr a online na www.zubrfest.cz.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO "České pivo" a více než 90 ocenění z prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, absolutní šampion degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2018, vítěz v kategorii ležáků v ročnících 2019, 2018 a 2017 a trojnásobný vítěz soutěže České pivo v kategorii jedenáctistupňových piv. Držiteli ocenění jsou i další piva z produkce pivovaru. Zubr Gold je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 a Zubr Premium získal v mezinárodní degustační soutěži European Beer Star 2018 první místo v kategorii Bohemian-Style Pilsner. Novinkou ve stálém sortimentu je 12° ležák Zubr Gradus.

Narozeniny oslaví pivovar Zubr novým speciálem

Publikováno:před 12 měsíciZdroj:České nápoje

V pátek 26. dubna přivítá Zubr opět své fanoušky na každoroční narozeninové oslavě v areálu přerovského pivovaru. K příležitosti 147. výročí položení základního kamene zahrají kapely Křídla EU, Penzistor, Limetal a Reflexy a nebude chybět ani to nejdůležitější, tedy samotné pivo Zubr.

Od 15 hodin, kdy se brány pivovaru hostům otevřou, čeká na všechny mimo bohatého hudebního programu i neomezená konzumace nápojů z produkce pivovaru Zubr, která je jako každý rok zahrnuta v ceně vstupenky. V nabídce bude široký výběr piv včetně cideru Royal Dog a limonád. Návštěvníci budou mít i poslední možnost ochutnat limitovanou edici piva Zubr Černý speciál 13 %, které se na čepy dostalo poprvé v polovině letošního března.

„Věřím, že oslava narozenin pivovaru je dnes tradicí nejen pro nás ale i pro naše fanoušky, se kterými se při této příležitosti každý rok velmi rádi potkáváme. I letos jsme se snažili připravit co nejpestřejší program plný oblíbených kapel. Doufám tedy, že se nás letos v dubnu sejde ještě více než minulý rok a společně všichni připijeme Zubru na zdraví,“ zve na narozeniny pivovaru jeho ředitel Tomáš Pluháček.

Vstupenky lze pořídit v podnikové prodejně pivovaru nebo online přes webové stránky www.zubr.cz. Celý duben až do dne před konáním akce je bude možné zakoupit za 200 Kč a na místě pak za 250 Kč.

Zubr brzy v Albertu už nekoupíte. Máme určité hranice, vysvětluje ředitel

Publikováno:před rokemZdroj:Přerovský deníkAutor:Petra Poláková-Uvírová

Konzumenti, kteří nedají dopustit na výrobky pivovaru Zubr, je od dubna neseženou v žádném ze supermarketů a hypermarketů nadnárodního řetězce Albert.
„Jsme zvyklí na tvrdá obchodní vyjednávání, ale existují hranice, přes které nejsme ochotni jít,“ vysvětluje Tomáš Pluháček, ředitel přerovského pivovaru Zubr.
Znamená to, že si Přerované nebudou moci v prodejnách Albert, které jsou ve městě, koupit pivo místního výrobce? Kdy přesně ke změně dojde?

Na pultech nadnárodního řetězce Albert neseženou lidé pivo značky Zubr od prvního dubna letošního roku. Týká se to jak supermarketů a hypermarketů v Přerově, tak všech prodejen v celé České republice.

Co bylo důvodem tak razantního kroku?
Důvodem je, že jsme nepřistoupili na nevyvážené podmínky při jednáních s řetězcem. Pivovar Zubr patří k nejoceňovanějším tuzemským pivovarům a je mimo jiné i držitelem ochranné známky České pivo i ocenění Klasa A. Kvalita je pro nás tedy vždy na prvním místě a vyrábíme poctivé regionální pivo z těch nejkvalitnějších regionálních surovin, včetně toho nejlepšího chmele z tršické oblasti a sladu, vyráběného z moravských ječmenů. Ctíme tradiční výrobu a z našich zásad nehodláme ustupovat. Za to je naše pivo dlouhodobě oceňováno nejen u nás, ale i v zahraničí. Jsme ryze český pivovar a na tom si zakládáme. Stále častěji slýcháme, jak by se měly podporovat české výrobky, ale prodejní strategie některých nadnárodních obchodních gigantů jdou zcela opačným směrem.

Je za odchodem přerovského pivovaru z prodejen Albert cena?
Není to jen o ceně, ale o souboru všech podmínek - jako letákové akce, určitý způsob podpory marketingu, a tak dále. Jsme zvyklí na tvrdá vyjednávání, ale existují hranice, přes které nejsme ochotni jít. Bohužel právě s obchodním řetězcem Albert jsme takovou společnou cestu nenašli. Nemůžeme jít proti vlastní filozofii a nemůžeme přistoupit na nevyvážené obchodní podmínky. Je proto smutným faktem, že si od dubna pivo Zubr lidé nekoupí v Albertu ani v našem domovském Přerově. Jsme naopak rádi, že se nám s ostatními řetězci povedlo domluvit se a rozumějí tomu, že chceme jít na pulty s kvalitním pivem a za rozumnou cenu. V prodejnách ostatních řetězců lidé naše pivo seženou.

Jak budete ztrátu významného obchodního partnera kompenzovat?
S našimi dalšími partnery chystáme akce na podporu prodeje tak, aby měli lidé možnost si naše pivo koupit v jiných řetězcích. Připravujeme i akce v našich provozovnách a restauracích a budeme posilovat prodej v pivovarské prodejně v Přerově.

Myslíte si, že je situace ztracená i pro příští rok?
Budeme se snažit dál jednat - ale za podmínek, které budou fér pro obě strany. Věřím, že si nezavíráme vzájemně dveře, a že se někdy v budoucnu můžeme dohodnout.

Loňská sezona přerovského pivovaru byla velmi úspěšná. Jaký byl loni výstav?
Držíme si výstav kolem 250 tisíc hektolitrů ročně a je stabilní už několik let po sobě. V posledních dvaceti letech jsme nejoceňovanějším pivovarem v České republice a na Zlatém poháru Pivexu jsme získali i titul Pivovar čtvrtstoletí. Navazujeme tedy na dobrou tradici a historii pivovaru.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.24.01.2020 11:57109