Historie a současnost pivovaru Hendrych

Lidé rádi o věcech mluví, debatují a sní. Náš příběh začal podobně - snem o rodinné firmě, která dělá skvělé české produkty. Myšlenky začaly dostávat podobu na papíře v letech 2009 až 2011. V roce 2012 jsme dokončili nezbytné přípravy a v září uvedli pivo na trh. Od té doby jdeme za kvalitou – plným, hořkým a osobitým pivem. Jestli máte chuť vstoupit do světa skvělého piva, který jsme si stvořili, vítejte.
Zdroj:Stránky Rodinného pivovaru Hendrych, 2017


Více na stránkách pivovaru

Prohlídky pivovaru Hendrych

Kdy:celoročně dle dohodyObec:VrchlabíZdroj:Rodinný pivovar Hendrych

● Provádíme v češtině, po vzájemné domluvě jsme schopni zajistit prohlídku také v anglickém nebo ruském jazyce.
● Prohlídku je nutno objednat 10 pracovních dnů dopředu.
● Prohlídky provádíme v pracovní dny po 16:00 hod. Jiný termín pouze po předchozí dohodě.
● Děti do 15ti let zdarma.
● Kontakt pro objednání prohlídky pivovaru: +420 702 079 400, prodejna(a)pivohendrych.cz
● Cena: 1-4 osoby - 1000Kč, 5+osob - á 160 Kč

Aktualizováno: před 7 lety

KRNAP má k výročí založení i vlastní pivo

Publikováno:před 5 letyZdroj:Krkonošský deníkAutor:Jan Braun

Krkonošský národní park chystá oslavy 55. výročí založení. Již teď přichází s produktem, který jubileum připomene.

U jeho příležitosti uvařil vrchlabský pivovar Hendrych speciální várku piva, třináctku H13 KRNAP ALE, které se právě nyní dostává do restaurací a bude k zakoupení v informačních centrech Správy KRNAP. Je to světlý, svrchně kvašený speciál.

Hlavní oslavy 55 let KRNAP proběhnou 18. května ve Vrchlabí. Dopoledne bude patřit programu pro školy v KCEV Krtek, odpoledne přijde zábavný program v zahradě za historickými čtyřmi domky na náměstí Míru se skupinami Jumping Drums a Jam & Bazar. Součástí oslav bude tradiční Muzejní noc, s letošním tématem archeologie a možností vyzkoušet si práci archeologa. Vernisáží bude zahájena výstava Boleslavecká archeologie, kterou Správa KRNAP pořádá s partnerským Muzeem Ceramiki v polském Boleslawci.

Rodinný pivovar Hendrych: Necháme zákazníky hlasovat, co chtějí uvařit

Publikováno:před 7 letyZdroj:ekonom.czAutor:Petr Korbel

● Původně chtěli Hendrychovi jen vařit pivo, nyní mají ve Vrchlabí také penzion a pivní bar.
● "Od začátku jsme věděli, že chceme mít výrobu v typicky českém oboru," vzpomíná Vojtěch Hendrych.
● Proč se těší na zavedení elektronické evidence tržeb?

Spolumajiteli a jednateli jsou syn a otec Hendry­chovi. S nápadem přišel ten mladší, a to již během studií.
"O projektu našeho rodinného pivovaru jsem napsal i diplomovou práci a obhájil ji na jedničku," říká Vojtěch Hendrych, absolvent Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity. "Od čtrnácti let jsem věděl, že chci podnikat," dodává.

Rodinná tradice je ovšem mnohem delší. Dědeček a jeho bratr byli majiteli továrny na boty v Holicích. Restituce se však dědeček účastnit nechtěl. Dospěl k názoru, že společenské vlastnictví je prospěšnější. Otec Vladimír působil v energetice a nyní podniká v telekomunikacích.

Zaostřeno na: polotmavý speciál H13 z Vrchlabí

Publikováno:před 8 letyZdroj:Lidovky.czAutor:Ondřej Stratilík

Krkonošský rodinný podnik Hendrych se na pivní mapě Česka objevil v srpnu 2012. Jeho sortiment tvoří čtyři produkty - od "sklářské" osmičky až po svrchně kvašenou šestnáctku. Dnes se zaměříme na polotmavou třináctku.

Lahve vrchlabského podniku zaujmou hned při prvním pohledu. Na policích pivoték se vyjímají díky střízlivému a originálnímu designu, který se promítá nejen do etikety, ale i na zátce. A tak působí i H13. Polotmavý speciál je stejně jako ostatní piva od Hendrychů nefiltrovaný a nepasterizovaný, zdobí jej 5,5 procent alkoholu. Vzniká z vody, ječných sladů, chmelových produktů a kvasnic.

Hned po otevření z lahve vystoupí pronikavá vůně po čerstvě nadrcených zrnkách kávy, zůstává i ve sklenici během celého pití. Třináctka je mírně zakalená, barvu má čokoládově-rumovou. Tyhle odstíny chytá i načechraná pěna, jež dlouho drží vysokou hladinu. Postupně se stahuje do středu a nad pivem vytváří zátku.

V ústech speciál zaujme plnou chutí přecházející z původních kyselkavých náznaků do syrově čisté hořkosti bez vedlejších dobarvení a velmi dlouho doznívá. Říz není znatelný. Pivo se pije velmi dobře, nejdřív se jeví neškodně, s každým dalším lokem se ale odhaluje jeho síla. Třetinková lahev, z níž jsme Hendrycha pili my, se proto jeví jako ideální objem.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.20.04.2018 06:043