Historie a současnost pivovaru U Tomana

Pivo plzeňského typu Tomanova dvanáctka, dále Emanuelova desítka, Otakarova jedenáctka a dva speciály jsou páteří nabídky. Raritou je pro hosty nejen umístění vlastního minipivovaru ve sklepě domu, ale současně zabudování varny piva přímo vedle baru v restauraci. Matematicky vyjádřeno cesta piva z varny až na dřevěný stůl restaurace k Vám bude dlouhá dva měsíce a zhruba čtyři metry – tato vzdálenost je vyčíslena odhadem a může se měnit podle toho, kde budete sedět.

Honza náš sládek začal svoji kariéru jako domácí vařič piva před 9 lety je do piva natolik nadšený, že nakonec jeho koníček přerostl v povolání. Zkušenosti sbíral v minipivovarech a regionálních pivovarech. U Tomana se můžete těšit na českou spodně kvašenou klasiku, která bude vždy na čepu. Ochutnávači a milovníci nevšedních druhů piva se mohou ochutnat např. svrchně kvašené speciály - světlé, polotmavé a tmavé.
Zdroj:Stránky pivovaru U Tomana, 2018


Více na stránkách pivovaru