Historie a současnost pivovaru Rojc

Po sedmi letech domovarnictví jsme si splnili sen a vytvořili minipivovar. Na našich začátcích vaření piva jsme využívali sporáku u nás doma. Pivo jsme dávali kvasit mamce do šatny, což ovšem nešlo dělat napořád, tudíž jsme museli najít jinou alternativu. pivovarČasem jsme se proto přesunuli ven, kde jsme domovařili na hořáku a pivo již dávali kvasit do sklepa. Nyní jsme se posunuli ještě dál, vaříme v minipivovaru. Můžeme se tedy o naše pivo podělit i s Vámi!

Jak můžeme potěšit Vaše chuťové pohárky? Rozdrojovický pivovar Vám nabídne svěží jedenáctku - Garrigue (poprvé navařen 28. října 2018), dvanáctku s plným tělem - 1402 (roku 1402 byla první písemná zmínka o Rozdrojovicích), které vyvažuje chmelové aroma a lidem co rádi experimentují nabídneme piva typu Session IPA - Marahau (jedná se o partnerskou vesnici Rozdrojovic), a další speciály s netradičními surovinami jako je třeba manuka (dovážena až z Nového Zélandu, z pivovaru Mussel Inn; využívá se mimo jiné na výrobu medu) - pivo Manuka.
Zdroj:Řemeslný pivovar Rojc, 2019


Více na stránkách pivovaru