Historie a současnost Risktaker Brewery

Pivovar Risktaker je začínající pivovar, kde naleznete vše, co k pivu neodmyslitelně patří. Pivovar Risktaker v březnu 2019 založili pivní nadšenci, ochutnávači, domovařiči, podnikatelé, a především dva obyčejní kluci, co se nebojí riskovat.

Již od počátku klademe při výrobě piva důraz na to, aby si zachovalo své původní hodnoty. V praxi to znamená, že naše pilotní pivo „IPA State Highway 99" je vyrobeno pouze z amerických chmelů, pivovara základem piva je to, co dělá z pivního stylu IPA, pivní styl IPA! Hlavně to, že jsme jako první použili nejčerstvější ročník chmelu - 2018. A stejně jako v Americe dbáme na to, aby pořádným chmelením a čerstvostí bylo pivo IPA State Highway 99, takovým, jak má být.

To ale není vše, v čem se Risktaker brewery odlišuje od ostatních pivovarů v České republice. V pivovaru Risktaker přivádíme na svět piva, které jste v naší domovině dosud ochutnat nemohli. Chceme tak českým pivním nadšencům ukázat, že pivní svět je rozmanitý, neopakovatelný a hlavně, že někdy stojí za to riskovat a ochutnávat!

Od samého začátku se v Risktakeru snažíme neuvádět na trh pivo za pivem. Ale právě naopak, každé uvařené pivo musí projít dlouhou, až několika měsíční cestou, než se dostane k Vám na stůl! První myšlenka začíná brainstormingem, kde se bavíme o tom, jak by mělo nové pivo vypadat a hlavně chutnat. Hledáme o pivním stylu všechny dostupné informace, mnohdy nemáme možnost pivovarochutnat pivo v láhvi u nás v ČR, tak nezbývá než se vydat poznávat do světa – přímo ke zdroji informací námi vybraného pivního stylu. Následně sestavujeme a formulujeme recept daného piva, sepisujeme suroviny, počítáme v kalkulačce BeerSmith, škrtáme, počítáme. Každé pivo, které projde naším rozhodovacím procesem čeká ještě experimentální várka o objemu 25 litrů, kde se vychytávají poslední drobnosti. I když víme, že risk je zisk, nenecháváme nic náhodě. Pak už nic nebrání tomu uvařit vybranou várku piva ve velkém a těšit se.

Stejně tak, jak zodpovědně vzniká v Risktakeru recept a vaření nového piva, víme, že následné zacházení s pivem je nedílná součást postupu, kdy každá maličkost má pozitivní i negativní vliv na jeho celkový profil piva. Veškeré pivo expedujeme co nejrychleji, skladujeme v požadované teplotě a s požadovanými hodnotami. To, že pivo dělají lidé za pípou, víme už dlouho. Proto si své obchodní partnery pečlivě vybíráme a kontrolujeme a hlavně věříme, že dělají pivo se stejnou láskou u zodpovědností jako my v Risktaker brewery.

Dej bůh štěstí riskovat!
Zdroj:Risktaker Brewery, 2019