Součástí tradičního Dne horníků a Hornické pouti je v Sokolově nejen spousty zábavy a bohatý hudební program, ale také průvod horníků nebo speciálně uvařené pivo. To se jmenuje Horňák a od roku 2015 ho vaří v místním pivovaru Permon. Podle mluvčího sokolovské radnice Vladimíra Meluzína se Horňák bude čepovat i letos.
„Horňák vzniká podle historické receptury, stejně jako řada dalších piv, které pivovar Permon v současnosti vaří. Spodně kvašený Horňák bude hlavní značkou piva při letošním Dni horníků s Hornickou poutí, který se koná v sobotu 10. září. Jedná se třináctistupňový ležák s obsahem 5,2 procenta alkoholu, je nefiltrovaný, nepasterovaný a má světle nazlátlou barvu. Je o trochu více nachmelený a má hořčejší chuť.,“ říká mluvčí Sokolova.
Je již tradicí, že vedení Sokolova před Hornickou poutí provádí kontrolní ochutnávku výše zmíněného zlatavého moku.
„Letos tato role připadla starostce Renatě Oulehlové (ANO) a místostarostům Ladislavu Sedláčkovi (Hnutí pro město Sokolov) a Janu Pickovi (nez.). Ti se shodli, že se várka podařila stejně, jako tomu bylo vždy v předešlých letech. Letošní Horňák je podle nich výborný a nezbývá, než se na něj těšit,“ dodal Vladimír Meluzín.
Na jednom místě
976 pivovarů
19.252 piv
11.024 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Sokolovský pivovar PERMON má denní výstav 1500l. Výroba piva Permon byla zahájena v roce 2006. V roce 2011 byl pivovar modernizován a bylo mu městem Sokolov uděleno právo várečné. Kromě stáčení do již tradičních speciálních pivních 1l PET lahví byla instalována automatická stáčecí linka na skleněné lahve. To umožnilo rozšířit výrobu a sortiment prodeje tradičních nepasterovaných, nefiltrovaných piv o zahraniční pivní speciály. Rostoucí poptávka po pivních speciálech s požadavkem vyšší trvanlivosti a možností prodeje v běžných skladovacích podmínkách je umožněna využitím nově instalované moderní technologie. Tato technologie umožňuje uspokojit poptávku po pivu PERMON také nad rámec regionu a pro export.
Výroba piva PERMON se trvale snaží navázat na tradici pivovarnictví na Sokolovsku. Technické řešení výrobní technologie všech tří pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly konstruovány podle řemeslných podkladů tak aby se pivo mohlo vařit tradičním způsobem podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou. Sokolovské pivo PERMON je vyráběno proslulou českou technologií. Je to tradiční přírodně řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Čerstvější a kvalitnější pivo než přímo z minipivovaru totiž nikde jinde nedostanete. V pivovaru PERMON je vždy rozhodující zaměření na náročného zákazníka s důrazem na sortiment a kvalitu piva.
Zdroj:Stránky Pivovaru Permon, 2021
Více na stránkách pivovaru
Pivovar Permon |
Pivovar PERMON s.r.o. |
minipivovar s pohostinstvím |
Komenského 77 |
356 01 Sokolov |
Karlovarský kraj |
2006 |
Ing. Ladislav Sás |
Jan Rada |
4 500 hl (2021) |
+420 359 888 888 |
+420 602 610 813 |
02276186 / CZ02276186 |
www.pivopermon.cz |
permon@pivopermon.cz |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. Zveřejněno se souhlasem zástupce pivovaru. |
Sortiment
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.