Historie a současnost Minipivovaru Parník

První přerovský minipivovar PARNÍK začal vařit pivo v březnu 2009. Celý objekt, ve kterém se minipivovar, restaurace a pivnice nachází, je interiérem i exteriérem tematicky laděn do stylu lodi - parníku. V letech 2021-2023 proběhla rozsáhlá rekonstrukce a modernizace technologií. Zároveň se změnila filozofie pivovaru, který se nyní více orientuje na lokální rozvoj kvalitního řemeslného piva. Navázali jsme nové úžasné spolupráce a pivovarParník se tak stal domovem létajících pivovarů, jako jsou WURST Lazníky, Prosenický Pijovár, Chmelínkáři Prosenice či Štulbach Horní Moštěnice. Vaříme pivo pro tým amerického fotbalu Mammoths Přerov, spolupracujeme s místními pěstiteli chmele, nabízíme pomoc domovarníkům. Pořádáme prohlídky pivovaru, ukázky vaření či řízené degustace. Jsme otevření všem milovníkům craftového pivního světa a tak neváhejte se na nás obrátit s jakýmikoliv dotazy.

Naším cílem je poskytnout lidem to nejlepší pivní zázemí v Přerově a to se odráží i na naší pivnici. Čepujeme do nachlazených sklenic, každý den čistíme výčepní kohouty, každý týden všechny pivní cesty. Ke skvěle ošetřenému pivu nabízíme klasická jídla jako guláš, tatarák, chleba s tvarůžky či hot wings, pizzu a hamburgery.

Sládek Richard Antl se stará o to, aby pivní nabídka byla neustále pestrá a atraktivní pro hosty. Chceme lidem nabídnout všechny chutě piva a širokou škálu pivních stylů. Zaměřujeme se i na více chmelenější styly, jako je třeba NEIPA, či na sladovější a silnější styly, jako je Barleywine. Rádi bychom v budoucnu zkusili uvařiti piva barrel-aged nebo kyselá mix-ferm piva. Nebojíme se všech možností, které pivo nabízí. Ležák má ale u nás v srdci vždy místo, proto je taky naší jedinou stálicí na čepu.
Zdroj:Minipivovar Parník, 2024


Více na stránkách pivovaru