Historie a současnost Pivovaru Mazák

Pivovar Mazák vyrábí pivo klasickou technologií pouze z přírodních surovin: vody, sladu, chmele a kvasnic.

Pivo Mazák je nefiltrované a nepasterizované. Pivovar byl oficiálně zprovozněn 29.února 2011, kdy začalo platit rozhodnutí Celního úřadu. První várka byla uvařena 3. března 2011 a vypila se na to šup.
Zdroj:Stránky Pivovaru Mazák, 2015


Více na stránkách pivovaru

Pivovar Mazák

Kdy:22.10.2020do:CovidObec:Dolní BojanoviceZdroj:Pivovar Mazák

V případě, že Vás přepadne žízeň nemusíte zoufat. Naše pivovarská prodejna má stále otevřeno (Po - Pá; 8:00 - 16:30) a aktuálně doporučujeme ochutnat ležák z čerstvě načesaného chmele Kazbek z Tršické oblasti. Pro žíznivé duše ze vzdálenějších oblastí je tu možnost objednání piva na našem e-shopu. www.pivovarmazak-eshop.cz

ESHOP - Pivovar Mazák

Kdy:06.11.2020Obec:Dolní BojanoviceZdroj:Pivovar Mazák

Piva Mazák volají o pomoc: "Vypijte nás" Přátelé pivovaru Mazák, aktuální situace dolehla i na naše pivo. V tancích nám leží nemalé množství našich stálic 11° Jantaru a 11° Extra hořké a neradi bychom je vylili do kanálu. Pomozte nám je zachránit. Máte možnost vybírat ze 3 různých balíčků o 12 lahví (0,75l ve skle) s 25% slevou. Za každou Vaší objednávku Vám velmi děkujeme.
https://www.pivovarmazak-eshop.cz/sady-piva/

Pivovar Mazák učí vinaře pít pivo. V Dolních Bojanovicích stojí už pátým rokem

Publikováno:před 4 letyZdroj:ekonom.czAutor:Jan Němec

● Pivovar Mazák z Dolních Bojanovic slaví letos páté výročí založení.
● Z původních 100 hektolitrů za rok se výstav zvýšil až na dnešních více než 3,5 tisíce.
● V příštích měsících kvůli potřebě dalšího rozšíření plánuje majitel Jiří Michalčík stěhování do nových prostor.

Po cestě do pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích na Hodonínsku je zjevné, že místní vlídné podnebí ze všeho nejvíce svědčí vinné révě. V okolí stojí desítky vinic, silnici u každé vesnice lemují cedule nabízející prodej sudového vína. Přesto právě zde, v "Mekce" moravského vinařství, před pěti lety vznikl jeden z nejúspěšnějších jihomoravských minipivovarů − Pivovar Mazák. A dokázal, že poctivě uvařené pivo umí oslovit i lidi, kteří se nepovažují za klasické pivaře.

Kouzlu piva vařeného v malém totiž prý podlehli i místní. "Pivem zavážíme i restaurace a hospody v nejbližším okolí," říká majitel Jiří Michalovič. Jak ho napadlo vsadit na pivní kartu zrovna v této lokalitě, kde by člověk čekal spíše vinný sklep?

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.04.08.2016 08:071