Historie a současnost létajícího pivovaru Kočovný Kozi

K pivu jsem pořádně přičuchl před lety na studiích v Edinburgu, kde již proběhl boom malých pivovarů a nových způsobů vaření piva. Od konzumace jsem postupně došel k vaření. První pokusy v hrncích na bytě stály za to, ale vše co se navařilo, se povedlo vychlastat. Za pár let jsem dodělal školu a plán byl jasnej. Z Edinburský Univerzity jsem šel na učňák do Českých Budějovic obor pivovarnictví – sladovnictví. Z domácích technologií jsem přešel na ty profesionální. Svá piva si vařím sám a dělám to víc než rád. Jsem Kozi – Váš kočovný sládek

Vařením piva svět nezačíná ani nekončí, proto postupně rozšiřujeme své aktivity. V prvé řadě nám záleží na kvalitě piva. Čerstvý škopek, nejlepší škopek. Proto jsme se naučili stavět chladíci boxy, které pivovarjsme nainstalovali řadě našich odběratelů. Kvalitní skladování piva je základ, na který je třeba vždy myslet.

Správně ošetřené pivo se pozná nejvíce v létě na fesťaku, nikdo nechce stát hodinu ve frotně na škopek co pění. Své zkušennosti jsme převedli i do stánků, které rádi postavíme i na tvé akci. Pokud pořádáš akci a potřebuješ stánky s pivem, neváhej se ozvat. Stánek ti postavíme na míru a pivko bude ošetřený jako v pivnici. Nepoužíváme kostky, ale vodní chlazení. Pivko na hladiknu i v létě! Vedle výčepu umíme postavit i zastřešenou hospodu pro 120 lidí.

Nemáš pivnici s deseti kohouty, ale rád bys měl pivo od malého pivovaru v lahvích? To není problém. Od ruční výroby petek jsme se posunuli k poloautomatické výrobě lahví. Takže stačí vybrat si jedno z našich piv a my ti ho nastáčíme do libovolných lahví, libovolných tvarů.

Za kvalitou musíš nejlépe ke zdroji. Nedávno jsou rozšířili svoje aktivity a spolupracujeme s firmou Beerex, která mimo jiné je výhradním distributorem sladů značky Bestmalz. Tyto slady využíváme jak k výrobě naších piv, ale také jsme jejich distribučním místem pro Moravu a okolí.
Zdroj:Stránky pivovaru Kočovný Kozi, 2020


Více na stránkách pivovaru