Historie a současnost létajícího pivovaru Kočovný Kozi

Tehdy, když to všechno začínalo, chodil jsem kolem jednoho z prvních Brew Dog barů. Všude se začaly objevovat nový škopky a konečně bylo z čeho vybírat. Začal jsem piva ochutnávat. Kámoš tehdy zkusil uvařit pivo domapivovar – z extraktu. Moc pít se to nedalo. Začali jsme vařit spolu, vychytali tradiční postupy, koupili co nejlevnější vybavení. Vařili jsme doma na sporáku, chladili mladinu ve dřezu. Vařili jsme, co nás napadlo, udělali všechny chyby, uvařili všechny druhy piv a nic jsme nikdy nevylili. Co jsme si uvařili, to taky vypili.

Za dva roky poté jsem dodělal školu. Plán byl jasnej. Z Edinburský Univerzity jsem šel na učňák do Českých Budějovic – obor pivovarnictví – sladovnictví. Z domácích technologii, jsem přešel na ty profesionální. Jsem vyučený s praxí v oboru. Svá piva si vařím sám a dělám to rád.
Zdroj:Stránky pivovaru Kočovný Kozi, 2019


Více na stránkách pivovaru