Historie a současnost Hákův parní pivovar

Zkušební várky se vydařily a máme technologii odzkoušenou už na celé řadě piv. Uvařili jsme ležáky 11 a 12, plná piva polotmavá 19 a Salvia stout 14. V tancích zraje Ale s kotvičníkem 14 a Ale Lemon Grass 11, polotmavý speciál 22. Na uvařená piva jsme zaznamenali vesměs pozitivní reakce. Základní ležáky vycházejí vstříc pivařům, kteří mají rádi piva s větší hořkostí. Také se prokázalo, že litoměřická voda je sice tvrdší, ale je chutná a dodala pivům jiskru.

Technologie pivovaru prokázala schopnosti vařit i silná piva při slušných dobách scezování. V rámci dne otevřených dveří dne 10.11.2018 jsme předvedli dokončenou technologii pivovaru spolu s ochutnávkou ležáku 12 a šalvějového speciálu 14 našim spolupracovníkům a přátelům, obchodním partnerům a místní veřejnosti.

Nyní jsme připraveni poskytovat, mimo vlastní vaření, služby i létajícím pivovarům, pro které máme připravenou spolehlivou a výkonnou technologii, odborný a spolehlivý personál, příznivé ceny a dobrou dopravní dostupnost.
Zdroj:Stránky Hákův parní pivovar, 2019


Více na stránkách pivovaru

Tady se vaří pivo. V bývalé samoobsluze v Mlékojedech se činí sládková

Publikováno:před rokemZdroj:Litoměřický deníkAutor:Jaroslav Balvín

Pivo v Mlékojedech vařili i v uplynulých dnech. „Začínám kolem šesté hodiny šrotovat, končím tak ve tři hodiny,“ popsala Deníku uprostřed práce paní Olga, tamní sládková. Následně budou stovky litrů čerstvě uvařené jedenáctky šest týdnů kvasit a ležet ve velkém tanku. Pak pivo stočí do sudů a část nalahvují.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.11.03.2023 11:451