Pivotéka pivovaru VŠCHT Praha

piva pivovaru VŠCHT Praha setříděná podle objemu alkoholu

Kazbek 10° Výčepní

světlé výčepní pivo
Lachout 006
ilustrační obrázek
Světlé výčepní pivo studeně chmelené. Pivo vyrobené ze světlého plzeňského sladu, dekokčním rmutovacím způsobem a dlouhým chmelovarem s chmelením pouze chmelovým extraktem. Nízká teplota hlavního kvašení a dokvašování po dobu 1 – 2 měsíců pak zaručuje plnost chuti a příjemný říz piva. V průběhu ležení je pivo chmelené českou odrůdou Kazbek, která mu dodává typickou citrusovou a kořenitou chmelovou vůni.
Lachout 006
Dry Hop Czech Pale Lager
světlé výčepní pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované

EPM:10°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Polotmavý Lachout 11°

polotmavý ležák
Lachout 002
ilustrační obrázek
Lachout 002
Czech Amber Lager / Bohemian Amber
polotmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:11°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Tmavý Lachout 11°

tmavý ležák
Lachout 003
ilustrační obrázek
Lachout 003
Czech Dark Lager / Bohemian Dunkel
tmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:11°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Medový Lachout 11°

světlý ochucený ležák
Lachout 001
ilustrační obrázek
Lachout 001
Flavoured Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener
světlý ochucený medový ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:11°
Složení:voda, ječné slady, chmel, med, kvasinky
Hodnocení:

Lachout 11° Světlý ležák

světlý ležák
Lachout 007
ilustrační obrázek
Tradiční český světlý ležák. K jeho výrobě se používá výhradně světlý slad plzeňského typu, dekokční rmutovací způsob a dlouhý chmelovar s trojí dávkou žateckých odrůd chmele. Pokud je v sezóně k dispozici, k výrobě se používá hlávkový Žatecký poloraný červeňák. Nízká teplota hlavního kvašení a dokvašování po dobu 2 – 3 měsíců pak zaručuje plnost chuti a příjemný říz piva. Světlý ležák Lachout 11° se vyznačuje světlou zlatavou barvou, výraznou jemnou hořkostí a lehkým chmelovým aroma.
Lachout 007
Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:11°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Lachout 11° Vídeňský ležák

světlý ležák
Lachout 009
ilustrační obrázek
Lachout 009
Vienna Lager
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:11°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Dezertér 12° Tmavý ležák

tmavý ležák
Lachout 004
ilustrační obrázek
Tmavý ležák vyrobený ze čtyř druhů sladů. Jak už je pro Lachouta tradiční jedná se o pivo vyrobené dekokčním rmutovacím způsobem s dlouhým chmelovarem s trojí dávkou chmele. Pro chmelení se používají české odrůdy chmele. Pivo zraje ve sklepě 2 - 3 měsíce. Díky použití bavorského a karamelového sladu má pivo lahodnou plnou chuť a karamelové aroma a z barvícího praženého sladu zase lehkou kávovou trpkost a čokoládové aroma.
Lachout 004
Czech Dark Lager / Bohemian Dunkel
tmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:12°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Lachout Melan 12° Světlý ležák

světlý ležák
Lachout 008
Světlý ležák trochu jinak. K výrobě se kromě světlého plzeňského sladu používá i speciální melanoidinový slad, který dodává pivu tmavší barvu a specifickou chuť s výraznou plností. Dále se tradičně používá dekokční rmutovací způsob a dlouhý chmelovar s trojí dávkou žateckých odrůd chmele. Nízká teplota hlavního kvašení a dokvašování po dobu 2 – 3 měsíců pak zaručuje plnost chuti a příjemný říz piva.
Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM:12°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:

Mr. Tříska 13° Polotmavý ležák

polotmavé silné pivo
Lachout 005
ilustrační obrázek
Speciální oak-aged polotmavý ležák. K výrobě se používá směs plzeňského a dvou speciálních sladů, dekokční rmutovací způsob a dlouhý chmelovar s dávkou chmele žateckých odrůd. Pivo kvasí při nízké teplotě a zraje po dobu 2 – 3 měsíců v sudu s přídavkem dubového dřeva. Dokvašování za přítomnosti dřevěných úlomků simuluje tradiční zrání v dřevěných sudech, kdy se do piva z dubového dřeva uvolňují specifické aromatické látky. Lehce svíravá chuť a aroma piva s karamelovými a vanilkovými tóny jsou dány skladbou použitých sladů a technologií dokvašování.
Lachout 005
Barrel Aged Czech Amber Lager / Bohemian Amber
polotmavé silné pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované

EPM:13°
Složení:voda, ječné slady, chmel, kvasinky
Hodnocení:
Zveřejněno se souhlasem 'Vysoká škola chemicko-technologická Praha'20.04.2020 19:374 x3.334 x