Sortiment Bakovského pivovaru

piva Bakovského pivovaru setříděná podle objemu alkoholu

Bakovská 11° pšeničná

příležitostní světlé pšeničné plné pivo
2020/11
Bakovsky 001
© Bakovsky pivovar
fotografie piva
Bakovský weissbier – pšeničné svrchně kvašené pivo. Nezaměnitelné aroma, ovocná chuť a malá hořkost, to je pivo, které přitahuje také ženy. V německy mluvících zemích se jedná téměř o nejoblíbenější nápoj. Světlost pouze 3EBC je dána použitím pouze světlých sladů – z poloviny pšeničného sladu a z poloviny plzeňského ječmenného sladu ze sladovny Klusáček z Kounic. Nízká hořkost pouze 15 IBU je docílena použitím správného množství chmele žatecký poloraný červeňák. Pivo kvasí při teplotě 20 stupňů a poté leží alespoň tři týdny. Použity jsou kvasnice Safbrew T-58, které ovocnou chuť piva ještě umocňují. Toto pivo je vhodné hlavně k rybě, ale také k lehkým polévkám a salátům, vegetariánským pokrmům či sushi.
Bakovsky 001
Weissbier / Weizen / Weißbier
světlé pšeničné plné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované

EPM/Alk.:11% / 4.2%
Složení:pitná voda, pšeničný a ječný slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice
Hodnocení:

Bakovská 11° ležák

příležitostní světlý ležák
2020/11
Bakovsky 005
Pivo neutrální chuti s mírně kořenovou a sladovou příchutí přizpůsobené českému pivaři. Jedná se o spodně kvašený ležák se zlatavou barvou. Střední jemný říz, střední plnost, hustá smetanová pěna. Základem piva je český plzeňský slad ze sladovny Klusáček, který je doplněn německým mnichovským sladem typu II. Chmely jsou použity v ověřené vyvážené kombinaci Žatecký poloraný červeňák, Premiant a Sládek. Kvasnice německého kmene pro spodní kvašení. Zraje minimálně 5 týdnů při teplotě 2 stupně celsia. Pivo je vhodné k typicky českým jídlům, doporučujeme ke guláši nebo svíčkové. Je vhodné též k salátům a zeleninovým jídlům.
Bakovsky 005
Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM/Alk.:11% / 4.3%
Složení:pitná voda, ječný slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice
Hodnocení:

Bakovský 12° ležák

příležitostní světlý ležák
2020/11
Bakovsky 002
Pivo s výraznějším citrusovo-ovocným aroma a tmavší jantarovou barvou. Spodně kvašený, čtyřikrát chmelený ležák vyšší plnosti. Základem piva je český plzeňský slad ze sladovny Klusáček, který je doplněn německým mnichovským sladem typu II a stopovým množstvím karamelového sladu pro vyšší tmavost. Chmely jsou použity v kombinaci Žatecký poloraný červeňák, Premiant a Kazbek. Kvasnice spodního kvašení švýcarského kmene zvýrazňují citrusovou chuť piva. Pivo kvasí 10 dní při teplotě 12 stupňů a leží přibližně 6 týdnů při teplotě těsně nad bodem mrazu. Pivo je doporučeno k českým jídlům, pečenému masu a ostře kořeněným jídlům.
Bakovsky 002
Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM/Alk.:12% / 4.9%
Složení:pitná voda, ječný slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice
Hodnocení:

Bakovský Velikonoční 12° speciál

velikonoční světlý ležák
2021/03
Bakovsky 004
Bakovsky 004
Czech Pilsner / Premium Pale Lager / Bohemian Pilsener
světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný

EPM/Alk.:12% / 4.9%
Složení:pitná voda, ječný slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice
Hodnocení:

Bakovský ALE 13° polotmavý

příležitostní polotmavé silné pivo
2020/11
Bakovsky 003
© Bakovsky pivovar
fotografie piva
Jedná se o svrchně kvašené středně plné pivo načervenalé barvy. Použity jsou americké chmely Citra a Centennial, které pivu dodávají hořkost se silným citrusovým aroma doplněným květinovým nádechem. Třetím chmelem v pivu je česká odrůda Premiant. Základem piva je německý slad PaleAle a slad CaraRed, kvasnice jsou použity svrchní americké US-05, které v pivu umocňují ovocnou příchuť. Pivo je vhodné k bohatě aromatickým, kořeněným a uzeným pokrmům.
Bakovsky 003
Pale Ale
polotmavé silné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované

EPM/Alk.:13% / 5.5%
Složení:pitná voda, ječný slad, žatecký a americký chmel, pivovarské kvasnice
Hodnocení:
22.04.2021 10:440 x155 x