Historie a současnost minipivovaru Miřetice

Přibližně v únoru roku 2009, jsem si řekl, že si uvařím svoje pivo. Není to asi úplně přesné, ale tak nějak to začalo. Objednal jsem si dvě plechovky mladiny s trochou chmele a kvasinkami. Povařil, ochladil a zakvasil. Pivo to bylo, ale ne moje. Teprve třetí pokus byl se zakoupeným namletým sladem. Vaření probíhalo v kotli zvaném "brutar", topilo se dřevem a míchalo vařečkou. Povedlo se první pivo - polotmavá 18 - svrchně kvašená.

Postupem času se měnila, jak technologie, tak uvařená piva. Proběhla částečná automatizace s mnoha pokusy a omyly najít svou a levnou cestu. Ne vždy se šetřit vyplatilo. Přes první várky převážně s vrchním kvašením, jsem začal směřovat spíše k pivům Čechům blízkým a to k ležákům.

V létě roku 2017 jsem se rozhodl, že se pokusím svůj mikropivovar legalizovat, abych mohl nějaké pivo i prodat. Po obvyklém kolečku po úřadech, jsem na podzim roku 2018 mohl otevřít.
Zdroj:Stránky Pivovaru Vlčák, 2022


Více na stránkách pivovaru