Vše začalo v roce 2005, kdy firma HEGAs-ENERGO, s. r. o. zabývající se provozováním kotelen, koupila objekt uhelné kotelny pro čtyři bytové domy. V následujícím roce byla provedena, za přispění dotačních titulů z evropských fondů, rekonstrukce staré uhelné kotelny na moderní zdroj tepla využívající obnovitelný zdroj energie – dřevní štěpku. Myšlenka využít prázdné prostory na vaření vlastního piva vznikla v roce 2007 na základě návštěvy dvou již existujících minipivovarů v okolí Beskyd. Zkušební provoz minipivovaru byl zahájen v polovině října 2008.
Varna minipivovaru je unikátní tím, že vaření piva probíhá v kotli, který je vytápěn ekologickým palivem – peletami. Z hlediska použitého paliva tvoří varný kotel s kotlem na štěpku jeden celek využívající místní obnovitelné zdroje energie. Výrobní kapacita pivovaru je 500 hektolitrů piva, zatím se vaří tři druhy piva, a to 12° světlý ležák, 14° polotmavý ležák a 12° ovocný ležák.
Pivo dozrává v ležáckých tancích 30-40 dnů a to dodává pivu výraznou lehce nahořklou chuť a potřebné harmonizující složky, které při mírné konzumací mají blahodárný vliv na lidský organizmus. Neobsahuje žádné chemické přísady, je nepasterizované.



Na jednom místě
930 pivovarů
16.954 piv
10.300 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Historie a současnost minipivovaru Karpetná
Minipivovar se nachází v malebné podhorské části Třince zvané Karpentná.
Vše začalo v roce 2005, kdy firma HEGAs-ENERGO, s. r. o. zabývající se provozováním kotelen, koupila objekt uhelné kotelny pro 4 bytové domy.
V následujícím roce byla provedena, za přispění dotačních titulů z evropských fondů, rekonstrukce staré uhelné kotelny na moderní zdroj tepla využívající obnovitelný zdroj energie - dřevní štěpku.
Myšlenka využít prázdné prostory na vaření vlastního piva vznikla v roce 2007 na základě návštěvy dvou již existujících minipivovarů v okolí Beskyd. Zkušební provoz minipivovaru byl zahájen v polovině října 2008.
Varna minipivovaru je unikátní tím, že vaření piva probíhá v kotli, který je vytápěn ekologickým palivem - peletkami. Z hlediska použitého paliva tvoří varný kotel s kotlem na štěpku jeden celek využívající místní obnovitelné zdroje energie.
Výrobní kapacita pivovaru je 500 hektolitrů piva, zatím se vaří 1 druh piva, a to klasický světlý ležák kvasnicový nefiltrovaný 12° s tmavším nádechem.
Pivo dozrává v ležáckých tancích 30-40 dnů a to dodává pivu výraznou lehce nahořklou chuť a potřebné harmonizující složky, které při mírné konzumací mají blahodárný vliv na lidský organizmus. Neobsahuje žádné chemické přísady, je nepasterizované.
Zdroj:Stránky minipivovaru Karpetná, 2016

Minipivovar Karpetná |
HEGAs-ENERGO, s.r.o |
pivovar je od roku 2019 uzavřen |
Karpentná 152 |
739 94 Třinec |
Moravskoslezský kraj |
2009 / |
Jaroslav Piskoř |
Miroslav Cupek |
~500 hl (ročně) |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. |
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.