Historie a současnost pivovaru Radobyčice


Rodinný minipivovar Radobyčice vznikl rekonstrukcí 200 let staré stodoly, respektive její části, s vnitřním posezením pro 25 osob a zahrádkou pro 50 osob. Celou rekonstrukci jsme zvládli vlastními silami a to hlavně díky našim pracovitým přátelům. Trvala nekonečných 5 let a pivovarrozhodně nejsme u konce. Ve vnitřním prostoru je velmi skromné posezení, venkovní sezení je prozatímně zakryté a při hezkém počasí lze sedět na venkovní zahrádce.

Nápad se rodil dlouho,počátky našeho vaření neměly valný úspěch. Do té doby, než se nás ujal náš kamarád, vynikající pan sládek a skvělý člověk se srdcem na pravém místě, který dovedl naše dílo k dokonalosti. Tato cesta trvala neuvěřitelných 12 let.

Pivo vaříme s láskou z jednoho z nejkvalitnějších humnových sladů z české republiky a žateckého chmele. Na čepu se budeme snažit mít trvale 4 druhy piva a příležitostně speciály. Naši kuchyň tvoří zejména kvalitní a domácí suroviny. Vyzkoušejte výbornou domácí škvarkovou pomazánku s chlebem z pekařství Sebera. O víkendech máte možnost ochutnat různé speciality z naší udírny.

Jsme si vědomi, že vnitřní prostor je velmi omezený ohledně počtu míst. Budeme proto rádi, pokud využijete telefonní kontakt ohledně případné rezervace. Pivovar se nachází na radobyčické návsi, kde vede cyklostezka z Hradiště na Černice, popřípadě Litice, nebo Útušice. Zároveň je možné u nás na pivu zakončit příjemnou vycházku z blízké městské části Plzeň - Slovany.
Zdroj:Stránky Rodinného pivovaru Radobyčice, 2016


Více na stránkách pivovaru