Historie a současnost Minipivovaru Račín

Historie Hotelu Leopold se píše již od roku 1939. Díky osobnímu přístupu tehdejšího majitele Antonína Leopolda a jeho rodiny se hotel brzy stal vyhlášeným a vyhledávaným místem pro klidnou dovolenou a načerpání nových sil pro řadu významných osobností z oblastí kultury, obchodu i politiky. pivovarTo dokládá i dochovaná návštěvní kniha z let 1939–1948. Račín je v historických pramenech popisován jako známé, dlouho navštěvované romantické letovisko, přičemž hotel nabízel pěkné slunné pokoje, a restaurace pak jídla chutná a výživná, neboť majitel měl vlastní větší hospodářství.

V průběhu roku 2014 jsme u hotelu vybudovali vlastní minipivovar - Račínský minipivovar Richard. Richard je přírodní nefiltrované a nepasterizované pivo, vařené tradiční metodou z těch nejkvalitnějších surovin, které je připomenutím toho, jak pivo chutnalo v minulosti. Vaříme celkem pět základních druhů piv. Kromě toho se můžete těšit během roku na zajímavé limitované řady speciálů, které vaříme vždy při příležitosti významných událostí roku.

Výrobní kapacita varny je 10 hl, pivovarské kruhové spilky mají objem 2 x 20 hl a objem ležáckých tanků je 9 x 20 hl. Na Račíně používáme vynikající místní vodu, která nemusí být nijak upravována a přispívá tak velmi významně k vynikající chuti piva.
Zdroj:Stránky Hotelu Leopold, 2017


Více na stránkách pivovaru

Prohlídky Minipivovaru Račín

Kdy:dle dohodyObec:RačínZdroj:Minipivovar Račín

Pokud vás zajímá, jak a kde vaříme naše piva Richard, rádi vás seznámíme s výrobou piva během krátké exkurze v našem nově otevřeném minipivovaru. Během pracovní doby se vám bude osobně věnovat náš sládek, jinak vás pivovarem rádi provedeme osobně. Během prohlídky můžete také ochutnat mladé pivo přímo z tanků. Prohlídky si můžete dohodnout dopředu na tel: 724 461 330. Všechny druhy piva, které na Račíně vaříme si samozřejmě můžete také odnést s sebou v litrových lahvích.

Aktualizováno: před 4 lety