Historie a současnost Račínského minipivovaru


Račínský minipivovar byl otevřen v lednu roku 2015 a je součástí Hotelu Leopold (www.racin.cz), který se nachází v Račíně, v malebném srdci Českomoravské vysočiny nedaleko Žďáru nad Sázavou. Při návštěvě Račína tak můžete spojit pivovarpohodovou dovolenou s ochutnávkou vynikajícího piva Richard.

Piva Richard jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná spodně kvašená piva ležáckého typu, vařená tradiční metodou z nejkvalitnějších českých sladů a chmelů. U Richarda má všechno svůj čas. Od hlavního kvašení, které trvá, dle druhu piva, pět až sedm dnů, až po jeho zrání v ležáckých tancích po dobu čtyř až šesti týdnů. Richard je prostě připomenutím toho, jak má chutnat pořádný ležák.

Vaříme celkem pět základních druhů piv. Tři piva síly ležáku - ŠLECHTIC je 11°jantarový ležák, SVĚTÁK je 12°světlý ležák, PONOCNÝ je 12°tmavý ležák. A dvě silná piva - MLÁTIČKA je 13°žitný speciál a VČELAŘ je 15°medový speciál. Všechna piva stáčíme do KEG sudů a 1L lahví. Během léta vaříme také RICHARDOVU CYKLISTICKOU DESÍTKU. Během roku se můžete ještě těšit na zajímavé limitované pivní speciály, které vaříme vždy při příležitosti významných událostí roku.
Zdroj:Račínský minipivovar, 2020


Více na stránkách pivovaru

Prohlídky Račínského minipivovaru

Kdy:dle dohodyObec:RačínZdroj:Minipivovar Račín

Pokud vás zajímá, jak a kde vaříme naše piva Richard, rádi vás seznámíme s výrobou piva během krátké exkurze v našem nově otevřeném minipivovaru. Během pracovní doby se vám bude osobně věnovat náš sládek, jinak vás pivovarem rádi provedeme osobně. Během prohlídky můžete také ochutnat mladé pivo přímo z tanků. Prohlídky si můžete dohodnout dopředu na tel: 724 461 330. Všechny druhy piva, které na Račíně vaříme si samozřejmě můžete také odnést s sebou v litrových lahvích.

Aktualizováno: před 4 lety