Historie a současnost minipivovaru Příšov

Naše varna je dvounádobová s objemem 4hl vyrážené mladiny. Skládá se z rmutomladinové pánve a scezovací kádě. Vnitřek nádob je zhotoven z potravinářské nerezové oceli a opláštění je provedeno ve vkusné kombinaci mědi s nerezem. Otop varny zajišťují topná tělesa, která zahřívají speciální topný olej ve dně rmutomladinové pánve.

Při výrobě našich piv zastáváme tradiční a osvědčené varní postupy. Vaříme pouze z vysoce kvalitních surovin, jimiž jsou slady ze sladovny Kounice, speciálni slady ze sladovny Weyermann a chmely z pivovarŽatce či z USA (např. pro svrchně kvašená piva typu „ale“).
Naším hlavním produktem jsou ležáky plzeňského typu 11° a 12 °. Jsou vařeny dekokčním varním procesem. Chmeleny jsou celkem 3x chmely Premiant, Sládek a Žatecký poloraný červeňák. Hlavní kvašení probíhá na spilce v otevřených kádích asi týden. Dodžovány jsou nízké teploty jak při zakvašování, tak i při samotném průběhu hlavního kvašení. Pro kvašení našich piv používáme kvasinky kmene H. Dokvašování a zrání piva následně probíhá v ležáckých tancích při mírném přetlaku a teplotách blízkým 0 °C. Po 5 týdnech zrání je pivo připraveno a může se čepovat zákazníkům.

Naše pivo získalo na Prima Fresh Festivalu 2015 krásné druhé místo. Získání této ceny je pro nás velikým úspěchem, vizitkou naší práce a zároveň obrovský závazek do budoucnosti.
Zdroj:Stránky Minipivovaru Příšov, 2016


K 30.9.2019 ukončil minipivovar svou činnost. Restaurace pokračuje ve svém provozu od 1.10 2019 s jiným provozovatelem.