Historie a současnost pivovaru Počerňák

Rok 2019 bude pro naší restauraci časem velkých změn. S kompletně novým týmem bude hned po novém roce otevřena novější část restaurace. Starší část projde v prvním čtrtletí rekonstrukcí s následující stavbou minipivovaru.

Již nyní probíhají přípravné práce administrativní, projekční a pod.
Varna minipivovaru bude umístěna ve velkém sále pivnice a bude se jednat o klasickou dvounádobovou varnu s elektrickým ohřevem. Objem vyrážené mladiny 500 L na jednu várku. Zbylá část technologie - kvasné tanky, nádrže na vodu a pod. budou umístěny ve sklepě restaurace.

Průběžně Vás budeme informovat o probíhajících prací a dodržování časového plánu - první naše pivo chceme začít čepovat v květnu.

Vařit budeme klasický ležák 11% , ale také se můžete těšit na svrchně kvašené speciály...
Protože jsme pivovarská restaurace, tak již před spuštěním vlastního minipivovaru Vám nabídneme zajímavá piva z jiných českých minipivovarů.
Zdroj:Stránky pivovaru Počerňák, 2019


Více na stránkách pivovaru