Nedaleko hokejové Ostravar Areny funguje v prostorách zámku Zábřeh už od roku 2007 minipivovar Pikard. Kromě samotné varny a restaurace nabízí pivní lázně a ubytování v historických prostorách. Prostorami Pikardu vás provede publicista a moderátor Vít Schmarc.


Na jednom místě
936 pivovarů
17.259 piv
10.407 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Historie a současnost pivovaru Pikard
Počátek vaření piva na zámku v zábřehu se váže k roku 1574 tradice vaření piva na Zábřehu byla obnovena po rekonstrukci zámku v roce 2007. Historické pozadí inspirovalo majitele a sládka k hledání původních receptur, podle kterých pivo vařili naši předkové. Pivovar byl slavnostně vysvěcen 28. září 2007, v den sv. václava, patrona pivovarníků a sladovníků.
Toho dne se pak každoročně koná již tradiční přehlídka moravských minipivovarů s kulturním doprovodem svatováclavské slavnosti piva/ vždy 28. a 29. září.
Devět let úspěšného vaření pivních speciálů nám potvrdilo, že má smysl vytvářet originální piva za použití přírodních surovin a tradičních postupů, a ukázalo, jaké pivo máte rádi.
Překvapivě jsou vašimi oblíbenci naše začátky - puškvorcové pivo, ochucená tmavá 11°, kterou jako vůbec první speciál uvařil sládek Václav Baron v září 2007 a tzv. "ženské" pivo, dnes pšeničné, svrchně kvašené „weizen“, prvotina sládka Tomáše Huba z roku 2009 (pšeničné pivo v Ostravě v novodobých dějinách nikdo neuvařil a s přívlastkem "ženské" jsme útočili na evropský primát).
Podobným prvenstvím se chlubí i bezlepkový speciál, který jsme přes náročnou technologii přípravy uvařili jako jediní v české republice, z dalších stojí za zmínku „ALE“, svrchně kvašená granátová 13°, jediné pivo tohoto typu na Moravě.
Jaký je PIKARD®? Vaříme jej klasickým postupem - nepoužíváme žádné extrakty a urychlovací procesy a dbáme na prvotřídní suroviny, proto jsme mu vybrali nejkvalitnější žatecký chmel "červeňák". pivo je hořké, ne však drsné, v jeho vůni je cítit jen chmel a slad. technologii dodalo PIVO PRAHA, s.r.o. jako svůj šestý minipivovar v zemi (roční výstav 1000hl) - dvounádobová měděná varna s objemem vyrážené mladiny 5,5hl je součástí interiéru pivovarské hospody. s varnou sousedí šrotovna a sklad, pro zbytek výroby bylo obnoveno křídlo, kde je umístěn deskový chladič, nádoba na horkou vodu, spilka se třemi kvasnými káděmi a tanky - pěti ležáckými a dvěma výčepními. díky rekonstrukci nádvoří bylo možno vést pivo na výčepy přímo pod dlažbou.
Zdroj:Stránky pivovaru Pikard, 2015
Více na stránkách pivovaru


Pivovar Pikard |
Pivovar Zábřeh s.r.o. |
minipivovar s pohostinstvím |
U Zámku 42/1 |
700 30 Ostrava-Zábřeh |
Moravskoslezský kraj |
1784 / 2007 září |
Radovan Koudelka |
Pavel Buchta |
~900 hl (ročně) |
+420 777 808 299 |
27795659 / CZ27795659 |
pivovar-zabreh.cz |
info@zamek-zabreh.cz |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. Zveřejněno se souhlasem zástupce pivovaru. |
Sortiment
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.