Zároveň vybrali i Pivo FRESH Festivalu 2015. Ze všech čepovaných pěnivých moků jim nejvíce chutnaly produkty minipivovaru Pašák. Restaurace i pivovar tak obhájily vítězství z loňského roku.
FRESH Festival navazuje na úspěšný Apetit festival, který se v Plzni koná už od roku 2011. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. „Pátý ročník festivalu zaznamenal rekordní účast a vlastně jsme se přiblížili absolutnímu maximu areálu, kdy je to pro návštěvníky ještě pohodlné. Atmosféra byla letos v Plzni skvělá, a proto jsem moc rád, že se nám podařilo etablovat se i v jiných městech a tím gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit většímu množství lidí – za čtrnáct dní se FRESH Festival koná v Praze a za měsíc v Pardubicích,“ láká milovníky dobrého jídla a pití organizátor FRESH Festivalu Petr Jirásek.
V Plzni byl letos poprvé festival třídenní a odehrával se na dvou pódiích, kde diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti. Taje svého kuchařského umění jim prozradila foodblogerka Veronika KOKO Kokešová, exotickou kuchyní včetně hadího masa překvapil Petr Koukolíček, svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich a do Středomoří návštěvníky zavedl držitel Michelinské hvězdy, španělský šéfkuchař Rubén Trincado Lopez. Mezi další hosty patřili například Marcel Ihnačák, Jiří Štift, Markéta Hrubešová, Ivan Vodochodský nebo Karolína domácí kuchařka. Pauzy mezi kuchařskými výstupy oživili komici z pořadu Na stojáka.
V obležení davů lidí byly na festivalu stánky jednotlivých restaurací. Patnáct TOP podniků se se svými degustačními menu utkalo o titul Západočeská restaurace roku 2015. Vyhlášení výsledků bylo vrcholem celého festivalu. Pomyslný bronz si odnesl podnik Uctívaný velbloud, na stříbrné příčce skončil Comix excelent urban pub a zlato náleží stejně jako vloni restauraci Delish. „Děkuju organizátorům i ostatním restauracím, že se festival letos opět povedl. Chci ale poděkovat hlavně návštěvníkům, že přišli v tak velkém počtu, hlavně v sobotu jsme se v naší restauraci opravdu zapotili,“ uvedl se smíchem Marek Hrabák z restaurace Delish. Přímo na pódiu zástupcům restaurací pogratulovali starosta Městského obvodu Plzeň 1 Miroslav Brabec a náměstek primátora Martin Baxa.
Z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů vybrali návštěvníci svými hlasy také nejlepší pivo festivalu. Držitelem titulu Pivo FRESH Festivalu 2015 se stal už počtvrté pivovar Pašák, druhou příčku obsadil zbrusu nový Příšovský pivovar a na třetím místě skončila plzeňská klasika - Pilsner Urquell. „Titul už jsme vyhráli po čtvrté a já znovu opakuji to, co už jsem řekl loni, obhájit je čím dále těžší. Děkuju milovníkům piva a slibuju, že se budeme dál snažit, aby jim naše pivo chutnalo,“ uvedl Václav Ebrl, sládek minipivovaru Pašák.


Na jednom místě
905 pivovarů
15.927 piv
9.978 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Historie a současnost Pivovárku U Pašáka
Jak vaříme?
Základní suroviny,které používáme pro výrobu Plzeňského Pašáka jsou plzeňská voda,slady z hanáckého ječmene a žatecký granulovaný chmel.
Plzeňský Pašák je pivo nefiltrované,nepasterované vyráběné klasicky,původním českým osvědčeným postupem.Je silněji chmelené s podílem bílkovin a nezkvašeného extraktu.
Slad šrotujeme na dvouválcovém šrotovníku,mladinu vaříme dekokčně v dvounádobové varně poctivě na dva rmuty.Množství vyrážené mladiny je 200 litrů.
Hlavní kvašení probíhá ve spilce v otevřených nerezových kádích studeným spodním kvašením do 10°C asi 1 týden.
Používáme kvasinky Saccharomyces cerevisiae kmen H
V ležáckém sklepě Plzeňský Pašák dozrává při teplotě do 2°C 1 měsíc.
Nabídka piv
Stabilně si U sládka můžete dát naše světlé a polotmavé pivo. Náš pan sládek je pro vás před vašimi zraky vaří ze zcela přírodních, klasických surovin - chmele, sladu, kvasnic a výborné plzeňské vody. K těmto pivům vám pravidelně budeme nabízet překvapení v podobě piv speciálních, a to i ochucených, inspirovaných například i pivní velmocí - Belgií. Věříme, že i tato, pro nás možná zprvu poněkud exotická piva, budou pro vás příjemným překvapením a osvěžením. A jistě vás inspirují i k novým kombinacím při jejich vychutnávání se specialitami naší kuchyně.
Zdroj:Stránky pivovárku U Pašáka, 2015
Na začátku roku 2019 pivovar prodává veškerou technologii.

Pivovárek U Pašáka |
Pivovárek s.r.o. |
pivovar je od roku 2019 uzavřen |
Poděbradova 415/12 |
301 00 Plzeň-Jižní Předměstí |
Plzeňský kraj |
2010 / |
Michal Roud |
Václav Ebrl |
240 hl (2011) |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. |
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.