Historie a současnost minipivovaru Osečan

Osecký pivovar vaří čerstvé nefiltrované pivo plzeňského typu.

OSEČAN znamená čerstvě stočené, živé a nepasterované pivo bez chemických přísad. Díky tomu se osecké pivo vyznačuje svou nezaměnitelnou plnou výraznou chutí a vůni, s obsahem mnoha nutričně cenných látek, které příznivě působí na lidský organismus.

Piva OSEČAN jsou vyráběna klasickou technologií bez použití extraktů či jakýchkoli urychlovacích procesů. Všechna piva se vaří samostatně v dvounádobové nerezové varně dvourmutovým způsobem a následným chmelovarem. Piva dále prochází dlouhodobým procesem zrání v ležáckých sudech při nízkých teplotách okolo 2 °C. Veškeré technologické zařízení pivovaru je v nerezovém provedení.
Charakterem oseckého piva je zaměření se na výrobu z prvotřídních surovin, jimiž jsou poloraný žatecký červeňák – uznáván jako chmel nejvyšší světové kvality, exportní plzeňský slad, měkká křišťálová voda a kvalitní kultura pivovarských kvasnic.

Tento pivovar charakterizuje především poctivě vařené pivo za dobrou cenu.
Kromě stálé nabídky pivovaru obohacujeme výrobu několikrát do roka rovněž o další pivní speciály.
Zdroj:Stránky minipivovaru Osečan, 2015


Na začátku roku 2017 se změnou majitele minipivovar Osečan přetransformován na Pivovar Helf.