

Na jednom místě
931 pivovarů
16.976 piv
10.317 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Historie a současnost pivovaru Medojed
Pivovar Medojed vznikal během roku 2018, tvrdá práce a stovky odpracovaných hodin se vyplatily a na konci téhož roku jsme uvařili první várku světlého ležáku – Medojed 11 . V Pivovaru Medojed se vaříme pivo se vší poctivostí, tak jak se má. K výrobě piva využíváme pouze ty nejkvalitnější suroviny, zejména slady a chmele českého původu bez jakýchkoliv enzymů, konzervantů či dalších přídatných surovin.
Technologie a výroba
K výrobě piva využíváme pouze ty nejkvalitnější suroviny, zejména slady a chmele českého původu bez jakýchkoliv enzymů, konzervantů či dalších přídatných surovin. Jelikož víme, že každé pivo chce svůj čas, výrobu žádným způsobem neurychlujeme. Ležák vaříme tradičním českým dekokčním způsobem nikoliv na jeden, ale na dva rmuty, abychom docílili té nejvyšší kvality. Naše nerezová varna má objem 10 hl, v jedné várce jsme proto schopni uvařit až 2000 piv.
Hlavní kvašení probíhá v otevřených nerezových kádích na spilce, kde pivo leží 6 - 7 dní. Dokvašování neboli zrání, při kterém se dotváří pěnivost, říz, chuť, a vůně, probíhá v nerezových ležáckých tancích. Naše pivo nefiltrujeme ani nepasterizujeme, je proto vždy čerstvé a plné chuti. Každé pivo má přesně danou proceduru výroby, kterou u každé várky striktně dodržujeme, díky tomu má každé pivo z naší dílny stále stejnou chuť.
Nejsme průmyslový pivovar v malém, nepoužíváme CKT (cylindrokonické tanky), které urychlují proces kvašení ani postup HGB (High Gravity Brewing), kterým se pivo uvařené na vyšší stupeň ředí vodou na piva s nižší stupňovitostí.
Proč Medojed?
Pivovar dostal jméno po zástupci zvířecí říše, medojedovi kapském. Ten je veden v Guinessově knize rekordů jako nejnebojácnější zvíře planety. Dokáže se ubránit několikanásobně větším protivníkům a neskolí jej ani kousnutí kobry. I ty můžeš být MEDOJED, ochutnej a přidej se do smečky!
Do budoucna se můžete těšit na různé pivní speciály i staletími ověřené pivní styly. Jedním z prvních speciálů bude pivo medové, aby pivovar dostál svému jménu Medojed.
Zdroj:Stránky Pivovaru Medojed, 2020
Více na stránkách pivovaru


Pivovar Medojed |
Foudre Rouge s.r.o. |
minipivovar |
Družební 460/122 |
725 26 Ostrava-Krásné Pole |
Moravskoslezský kraj |
2018 |
Jiří Stavač |
+420 720 581 728 |
02258676 / CZ02258676 |
medojed.com |
pivovar@medojed.com |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. |
Sortiment
Medojed 11° |
Samec 13° |
Easy |
Strong 15° |
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.