Historie a současnost minipivovaru Jižan

Náš rodinný pivovar byl založen v dubnu roku 2016.

Pivo vaříme přímo v areálu hotelu Na Jižní – a protože leží v Jižní čtvrti v Přerově, i naše pivo dostalo pojmenování JIŽAN.
pivovar
Pivo vaříme dvourmutovým způsobem z českých sladů a žateckého chmele. Použitým technologickým postupem a několikanásobným chmelením je docíleno příjemné hořkosti a plnosti piva.

Hlavní kvašení probíhá v otevřených kádích a dokvašujeme v ležáckých tancích.

Pivo nefiltrujeme, nepasterujeme, ani jinak neupravujeme. Jedná se o čistě přírodní produkt, ve kterém tak zůstávají zachovány všechny důležité živiny a vitamíny, především vitamín B.
Zdroj:Stránky Minipivovaru Jižan, 2017

Provoz minipivovaru Jižan byl ukončen k 1.8.2019.