Už druhé výročí v pátek oslavil řemeslný Minipivovar Husar z Kovalovic-Osíčan. A jak ho slavil? Samozřejmě pivem.
K příležitosti oslav připravili majitelé, manželé Schrotterovi, medový speciál, nabízeli pak i další piva.
Přibyla také pípa, hlavně ale lidé, kteří si přišli posedět. Nejen však k pivu, také ke guláši.
Kdo pak měl zájem o vědomosti, byl na tom správném místě. Majitelé totiž také návštěvníky provázeli po pivovaru a seznámili je s tím, jak náročným procesem vaření piva je. Vyvraceli přitom i některé pověry.
"Pivo z pet lahve je stejně dobré jako ze skla. Navíc naše živé pivo má díky pružnosti plastu ještě možnost nabýt na objemu," uvedl třeba Ondřej Schrotter při provádění podnikem, který dříve byl obchodem a předtím nádražní hospodou.
Mnozí lidé se v pátek dostali do minipivovaru vůbec poprvé. Třeba Jitka Janečková.
"Jsme tu poprvé, přitom bydlíme nedaleko. A líbí se mi tu, i prohlídka," uvedla žena k pivovaru Husar.
Nyní dodává do dvou prostějovských obchodů, hostinců v okolí, existují i plány na zvětšení.
"Na příští rok plánujeme rozšíření, už bychom totiž nedokázali uspokojit poptávku u nově domluvených podniků během léta," prozradila Kateřina Schroterová.
Na jednom místě
964 pivovarů
18.743 piv
10.882 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Objekt pivovaru se nachází na rozmezí tří krajů v obci Koválovice – Osíčany (okres Prostějov).
Původně se jedná o historickou „HOSPODU U NÁDRAŽÍ“.
V roce 2015 prošel chátrající objekt celkovou rekonstrukcí a vznikl zde nový parní minipivovar s plánovaným ročním výstavem 2 000 hl.
V rámci rekonstrukce byl obnoven původní vzhled budovy a odstraněny nešetrné zásahy z dob nedávno minulých, kdy zde byla obecní prodejna. Instalace pivovarské technologie proběhla skrz nové stavební otvory v průběhu června roku 2015. Technologickou část minipivovaru vyrobila firma Strojtep. Dvou-nádobová varna má objem 1 500 litrů. Technologie dále obsahuje: 2 otevřené spilky (3 000 l), 6 ležáckých tanků (3 000 l), zásobníky teplé a ledové vody, strojní chlazení, plynový vyvíječ páry, mačkadlo sladu, úpravnu vody, řídící software atd. První várka piva byla v řemeslném pivovaru HUSAR uvařena v říjnu 2015.
Vyrábíme pivo řemeslným postupem za použití kvašení v otevřených kádích. Produkujeme pivo nefiltrované a nepasterizované se všemi zdravotními benefity a tradiční chutí. Místní voda, slady z Kroměřížska a Žatecký chmel dodávají našemu pivu tu nejlepší chuť a kvalitu.
Náš sortiment zahrnuje světlá piva stupňovitosti 11° a 12° a polotmavý speciál 13°. Příležitostně budeme vařit speciální piva a jsme schopni se přizpůsobit požadavkům zákazníků.
Zdroj:Stránky Řemeslného pivovaru Husar, 2016
Více na stránkách pivovaru
Řemeslný pivovar Husar |
TEROSOL s.r.o. |
řemeslný pivovar |
Koválovice 57 |
798 29 Koválovice-Osíčany |
Olomoucký kraj |
2015 |
Ing. Ondřej Schrötter |
~1 000 hl (ročně) |
+420 604 918 177 |
29001706 / CZ29001706 |
www.pivohusar.cz |
pivohusar@seznam.cz |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. Zveřejněno se souhlasem zástupce pivovaru. |
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.