Historie a současnost Rodinném pivovaru Pospíchalovi

Rodinný pivovar Pospíchalovi byl založen v roce 2015, aby navázal na tradici pivovaru založeného roku 1596 premonstráty novoříšského kláštera, jimž bylo uděleno privilegium o vaření piva. Toto privilegium bylo tehdejšímu poddanskému městečku Nová Říše potvrzeno převorkou Annou Černčickou z Kácova.

Dnes pivovar k vaření piva využívá vodu z vlastní studny, jež se chlubí lepší kvalitou, než voda kojenecká. K výrobě se dále používají výhradně žatecké chmely a také pouze ty nejlepší české slady. Třístupňovým chmelením je pak dosaženo příjemného, decentního dozvuku hořkosti, což nepochybně ocení každý znalec.

Na naše pivo jsme náležitě hrdí a jsme rádi, že můžeme milovníkům zlatého moku přinést něco nového.
Zdroj:Stránky Rodinného pivovaru Hladov, 2016


V roce 2021 pivovovar mimo provoz s čekáním na nového majitele.


V Hladově se nově vaří Novoříšské Klášterní pivo

Publikováno:před 8 letyZdroj:Občasník.eu

Mapu české pivozemě obohatil další pivovar. Vyrostl na okraji obce Hladov u Stonařova. Bude se zde vařit Novoříšské klášterní pivo podle receptu mnichů z kláštera v Nové Říši. Za vznikem pivovaru stojí podnikatel Ladislav Pospíchal, pivo vaří sládek Aleš Poul.

První srpnový pátek byl pro pivovar v Hladově svátečním dnem. Ochutnávala se první várka piva ze zdejšího pivovaru. Pivo bude směřovat hlavně na export do Rakouska, část produkce půjde i do hospod a restaurací na Vysočině.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.08.08.2015 12:151