Historie a současnost Pivovaru Hasič

pivovarKrátké ohlednutí za historií pivovarnictví v Bruntále
První zmínka o pivovarnictví v Bruntále je již z 13.století, kdy město s nejstarší zakládací listinou v českých zemích získalo právo vařit pivo. V této době zde bylo 109 právovarečných domů.
Panský pivovar zřídil v Bruntále v letech 1556-1557 Jan starší z Vrbna . Další pivovar byl založen „Řádem německých rytířů v roce 1653, však svojí modernizace se dočkal až v roce 1911, Evženem Habsburským.
Po 2.světové válce byl pivovar sloučen s lihovarem a v roce 1955 byl zrušen.

O našem pivovaru rok 2015pivovar
Pivovar Hasič je jedním z mála regionálních pivovarů, který se specializuje na výrobu domácího piva.
Nachází se v turisticky atraktivní oblasti Jeseníky, ve městě Bruntále, v budově bývalé textilky.
S využitím místní sladovny vaří domácí pivo a speciální piva s distribucí do širší sítě restaurací.
Pivovar také provozuje nově zrekonstruovaný pivní bar a vzorkovou prodejnu. Specializuje se zde na prezentaci výrobků s výkladem výroby piva.
Zdroj:Stránky Pivovaru Hasič, 2015


Více na stránkách pivovaru

Prohlídky Pivovaru Hasič

Kdy:dle rezervaceObec:BruntálZdroj:Pivovar Hasič

„STAŇ SE SLÁDKEM na jeden den“ UVAŘ SI SVÉ VLASTNÍ PIVO
Splňte si svůj sen nebo splňte sen svým blízkým - stát se na jeden den sládkem. U nás v pivovárku Hasič v Bruntále to není nemožné.
Zažijete celý proces výroby piva z přírodních ingrediencí od začátku až do konce. Seznámíte se s recepturami, technologií, jednotlivými etapami přípravy a vaření (šrotování sladu, vystírka, chmelovar, sbírání deky z otevřené spilky) a surovinami v reálném procesu.
Celou dobu budete trávit po boku našeho zkušeného sládka.
Za 4-8 týdnů obdržíte Vaše vlastní pivo společně s fotodokumentací z průběhu vaření, zrání a stáčení Vašeho vlastního pivního výrobku.

PODROBNOSTI a podmínky :
Zážitkový den: dle dohody (pondělí – sobota) pouze v období září – květen nebo individuálně po domluvě
Čas zážitku: cca 10 hodni /čas je orientační závislý na technologickém procesu konkrétního piva/
Začátek zážitku: vaření začíná v 9 hodin a vaří se až do večera, pokud budete časově omezeni, můžete se sládkem trávit i méně času.
Pokud nebude domluveno jinak, vyzvedne Vás sládek před pivovarem před naší restaurací Hasičárna na ulici Ruská 1, v Bruntále v 9 hod. V případě zpoždění nás kontaktujte na tel.čísle: +420734455896 p. Straková -provozní

Zážitek zahrnuje:
● Aktivní účast na výrobě piva se sládkem v Pivovárku Hasič: zajímavosti o pivě, surovinách, postup vaření, technologie atd.
● Degustace všech aktuálně uvařených piv a neomezená konzumace přímo z ležáckých tanků v průběhu celého dne. Na přivítanou wellcome drink pivní pálenky.
● Pro pracující pomocníky je připraveno studené občerstvení a polední menu
● Při odchodu vzorky 4 ks pet láhví dle výběru aktuálních piv v nabídce (v případě vaření piva ve skupině je tento objem pro celou skupinu), originální pivní krýgl s logem našeho pivovaru Hasič, etikety, pivní tácky,
● Po 4-8 týdnech ochutnávkový 10 l vratný nerez profi keg s pipou s Vámi uvařeným pivkem (v případě skupinového vaření objem piva je pro celou skupinu)
● Hromadu nových zkušeností a zážitků a případně i motivací.

Speciální požadavky:
Sládkem na jeden den může být jen osoba starší 18-ti let
Doporučujeme si vzít náhradní pracovní oděv.

Rada sládka:
Vzhledem k náročné pracovní náplni a v rámci pivní degustace doporučujeme obstarat řidiče na odvoz domů, případně využít veřejných dopravních prostředků. Rádi Vám pomůžeme i s rezervací hotelů nebo ubytování v blízkosti pivovaru.
Auto je možno parkovat v areálu pivovaru.

Cena celého balíčku:
1 osoba 4 830 kč
2 osoby 5 640 kč
3 osoby 6 210 kč
4 osoby 6 555 kč

Rezervaci zážitku „Sládkem na jeden den“ objednávejte minimálně měsíc předem na adrese info@pivovarhasic.cz, případně na tel. +420734455896 p. Straková -provozní

Aktualizováno: před 9 měsíci

Karlova Studánka má své lázeňské pivo, vaří ho bruntálský Hasič

Publikováno:před 7 měsíciZdroj:Deník.czAutor:Dalibor Otáhal

Návštěvníci Karlovy Studánky se mohou napít nejen zdejší jedinečné minerální vody, ale také lázeňského piva.
Lázeňská jedenáctka, Lázeňská dvanáctka a Lázeňský speciál vznikly ve spolupráci s bruntálským Pivovarem Hasič. Lázně nabízí tyto pivní novinky od dubna.

„Pivo, s označením Jeseníky originální produkt, bude k dostání celoročně pro všechny návštěvníky Karlovy Studánky v 0,7 litrových lahvích s pákovým uzávěrem. Nebo si ho budou moci lidé objednat v restauraci Letní lázně v točené podobě. Koupit si ho budou moci také v Obchůdku na poště,” uvedl Jan Poštůlka, ředitel Horských lázní Karlova Studánka.

Jednotlivé druhy jsou rozlišeny originálními etiketami. Sortiment třech druhů lázeňského piva se vyrábí klasickým způsobem. Pivo není pasterizováno ani filtrováno a díky používání přírodního sladu, chmele a původní receptury, tak získává nezaměnitelnou chuť.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.19.05.2018 23:361