Historie a současnost pivovaru Fousek

Pivovar jsme vymysleli už před pár lety, odvahu vybudovat ho jsme našli těsně před covidem a po měsících budování, ladění a úřadování ho v létě 2022 otevíráme. Těšíme se, že i v této těžší době najdeme celou řadu příznivců skutečného, nefiltrovaného a nepasterizovaného piva. Pivo můžete přijít ochutnat do našeho výčepu v každý pátek od 17:00hod a každou sobotu od 15:00hod. Nebo zkuste zazvonit, když budeme doma, rádi vám pivo prodáme kdykoliv.

Technologie: jedná se o klasickou, třínádobovou varnu, ohřev je prováděn přímo, a sice propan butanem. Objem jedné várky je 250 litrů. varna je z nerezu, vyrobil ji Filip Plachý. Kvašení probíhá v otevřených kádích, zrání v uzavřených, nerezových tancích. To vše v chladícím boxu. Pro výrobu piva je využívána studniční voda z kopané studny přes sto let staré, hluboké šest metrů.
V plánu máme vařit maximálně dvakrát týdně, víc by bylo při zachování současné technologie náročné. Primárně jde o ležáky, v chladnějších měsících i nějaké speciály s vyšším obsahem alkoholu.
Zdroj:Stránky Pivovaru Fousek, 2022


Více na stránkách pivovaru