Historie a současnost pivovaru Čtyři lípy

Vše začalo v roce 2014, kdy jsem jel na první kurz vaření piva. V té době začal v mé hlavě vznikat nápad na vlastní minipivovar. Dnes po letech tvrdé pivovarpráce se můj cíl, vařit piva, která udělají radost, navodí dobrou náladu a každého milovníka piva pohladí po jeho pivní duší, naplnil. Kouzlo dobrého piva je nejen v kvalitních surovinách.

Vaříme spodně i svrchně kvašená piva pod vedením vyhlášeného sládka Libora Soukupa z harrachovského pivovaru Novosad. Pokud vás zajímá, jak se naše pivo vyrábí, nabízíme po předchozí domluvě prohlídku našeho minipivovaru s pivovarochutnávkou přímo z tanku. Pokud vám naše pivo bude chutnat, můžete si ho také odvézt s sebou v PET lahvích a sudech KEG.

Náš minipivovar je v provozu od roku 2018. Pivo vaříme v nových prostorách v Libáni, nedaleko pohádkového hradu a zámku Staré Hrady. Pivovar splňuje nejmodernější normy. Vaření probíhá ve dvounádobové varně o objemu 500 litrů, vaříme dekokčním způsobem na dva rmuty. Hlavní kvašení probíhá v otevřených 1000 litrových spilkách. Po přibližně 5 dnech hlavního kvašení putuje mladé pivo do ležáckých tanků, kde leží podle stupňovitosti od 3 až do 5 týdnů. V současné době máme 5 ležáckých tanků o objemu 1000 litrů s možností rozšíření o další 3 tanky.
Zdroj:Stránky pivovaru Čtyři lípy, 2018


Více na stránkách pivovaru