Historie a současnost pivovaru Buchťák

Když jsme si kladli otázku, kde bychom mohli realizovat náš nový pivovar, jediné místo které splňovalo naše podmínky, bylo u dálnice v Olomouci Nemilanech. Víme, že je to zvláštní nápad „pivovar u dálnice“ ale jak říká klasik – proč ne?! Tak jsme neváhali a barák koupili (hlavně žádní sousedé!!!, kolegové z oboru budou vědět, o čem je řeč). První stavební úpravy jsme započali před dvěma lety.

22. 2. 2020 jsme zahájili provoz Pivovaru Buchťák. Naše piva vaříme z vody, humnových sladů, chmele a pivovarských kvasnic. Snažíme se o to, abychom podporovali regionální dodavatele surovin, protože sami jsme jedním z nich. Ve vaření piva chceme experimentovat a proto po celý rok můžete od nás čekat nové pivní styly, o kterých Vás budeme rádi informovat.
Zdroj:Stránky Pivovaru Buchťák, 2020


Více na stránkách pivovaru