Historie a současnost Andělského pivovaru

Jsme moderní minipivovar s restaurací. Vaříme hlavně svrchně kvašené speciály, ale určitě u nás najdete i dobré ležáky. Restaurace má kapacitu 120 míst a podáváme k pivu velice dobrou českou kuchyni.
Zdroj:Andělský pivovar, 2019


Více na stránkách pivovaru

Havlíček si zašel na „Fialovou drahotu“. Autoři piva se od něj distancovali

Publikováno:před 20 dnyZdroj:Seznam ZprávyAutor:Michaela Rambousková

„Byla chyba takto pivo pojmenovat a nechat zneužít k propagaci politické strany. Nejsme dokonalí, udělali jsme hloupost,“ uvedli majitelé pivovaru na sociální síti.
Článek

„No, je to takový, hořko-kyselý. Není to špatný, na to, že je to Fialová drahota,“ říká místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček nad půllitrem lehce zakaleného piva. Na videu, které před čtyřmi týdny zveřejnil na svém instagramu, si zašel se svým týmem do pražského Andělského minipivovaru, který měl zrovna na čepu svůj speciál pojmenovaný Fialová drahota, který na obrazovkách s nabídkou propagovali i figurkou fialového Mimoně.

Provozovatelé pivovaru se nyní od Havlíčkova videa distancovali a na sociální síti X napsali i krátkou omluvu s vysvětlením.

„Minulý týden jsme narazili nový švestkový speciál. Pivo vyrobené z drahých špičkových surovin. Smáli jsme se, že je to taková fialová drahota, přišlo nám vtipné to tak pojmenovat. Jak vidíte, nejsme žádní markeťáci. Chtěli jsme si spíš udělat srandu sami ze sebe. Jsme malý pivovar na Andělu, jsme dva kluci, co rádi vaří pivo,“ napsali ve své omluvě na sociální síti.

Popsali celou situaci i ze svého pohledu. Havlíček se prý večer objevil v plné restauraci, což bylo jediné, co v západu večerního shonu v podniku zaznamenali.

„Nezeptal se nás, jestli si může u nás natáčet videa, a s žádným takovým natáčením bychom ani nesouhlasili. Když se video objevilo na internetu, byl to pro nás stejný šok jako pro mnoho dalších lidí,“ uvedli provozovatelé pivovaru na sociální síti.

Seznam Zprávy oslovily s žádostí o reakci i místopředsedu ANO Havlíčka. Ten napsal, že na tom, že si na své sociální sítě natočil v pivovaru video, není nic špatného. „Oni propagovali skrze politiku svoje pivo, my jim to akorát zesílili. Dneska je zcela běžné, že lidé sdílí nabídky restaurací, je to veřejný prostor. Nic jsme nekritizovali, komerční účel nesledovali, jen jsme prezentovali jejich vtipný produkt,“ uvedl Havlíček.

Dodal, že pokud někdo nazve pivo Fialová drahota, není nejmenších pochyb, co bylo záměrem, zvlášť, když to propaguje společně s fialovým Mimoněm, „který je několik měsíců symbolem neschopnosti Petra Fialy“, uvedl.

Provozovatele naopak pochválil za to, že se jim vtip povedl. „Je to parodie, která se mi líbila. Český humor, který do české hospody patří,“ uvedl Havlíček, který je rovněž místopředsedou Poslanecké sněmovny.

Majitelům prý přeje, ať se jim daří, a vzkazuje jim, ať se nenechají nikým ovlivnit. „Nebo zastrašit, tím spíš, když mají pravdu,“ uvedl Havlíček.

Provozovatelé, kteří si na síti X sypali popel na hlavu, o sobě uvedli, že jsou hlupáci a berou odpovědnost na sebe. „Byla chyba takto pivo pojmenovat a nechat zneužít k propagaci politické strany. Nejsme dokonalí, udělali jsme hloupost a trošku naivně doufáme, že budete mít pochopení, že chybu může udělat každý,“ uvedli s dodatkem, že nejlepší bude, když se jejich pivo co nejrychleji dopije.

Andělský pivovar s Andělským ležákem

Publikováno:před rokemZdroj:Life4you.cz

Pět nových druhů piv, včetně představení zbrusu nového jedenáctistupňového ležáku, přichystal pro první polovinu letošního roku Andělský pivovar. Kromě speciálů, které už tradičně vaří kompletně podle vlastních receptur a ve vlastní režii, bude nově stejným způsobem pro zákazníky připravovat také svoje nejprodávanější pivo – jedenáctistupňový světlý ležák. Cenu piva, které ponese název Andělský ležák, chce pivovar i přes nárůsty cen surovin a energií ponechat stejnou.

Zásadní novinku hostům ve svojí restauraci představil Andělský pivovar už v pátek 3. 3. 2023. Andělský ležák tak na čepu zcela nahradí dosavadní světlou jedenáctku.



“Naše nová jedenáctka je tradiční český světlý ležák se všemi parametry. Nefiltrovaný, nepasterovaný, vařený z nejlepších humnových sladů. Má plnou chuť a krémovou pěnu, s hořkostí a vůní dodávanou chmely z žatecké oblasti”, popisuje nové pivo Adam Roudnický, sládek, který za jeho receptem stojí.

Od tohoto kroku si pivovar slibuje především vyšší a stabilnější kvalitu svojí pivní nabídky.

“Čtyři roky zkušeností s našimi speciály nám ukázaly, že pro maximální péči a kontrolu nad pivem je nutné se vaření a přípravě na něj věnovat s maximální pozorností, což vyžaduje také pečlivou kontrolu receptury a používaných surovin. S Andělským ležákem jsme ji teď získali nad všemi našimi produkty, pro naše zákazníky je to tedy skvělá zpráva. A pro nás dlouho vysněný cíl”, dodává ještě jeden z majitelů pivovaru Milan Rejholec.

Už v únoru pivovar představil speciální Ležák 15% s vyšším objemem alkoholu. Silnějším pivem bude také dubnový Single hop – Single malt vařený z jednoho druhu sladu a chucený unikátním experimentálním chmelem. Naopak chuťově jemnější bude Levandulový speciál – ten pivovar připravuje na přelom dubna a května. Pětici uzavře Světlá devítka, tu hosté ochutnají poprvé s příchodem letních měsíců.

U Anděla se čepuje světový unikát!

Publikováno:před 5 letyZdroj:Naše Praha 5Autor:Martin Dudek

Nový pivovar s restaurací mají od ledna Pražané k dispozici v Lidické ulici v Praze 5. Pokud se v Andělském pivovaru zastavíte, kromě zajímavého sklepního interiéru včetně pivovarské varny vás uchvátí pěnivé speciály, které nejen v Praze, ale zřejmě na celém světě nikde jinde na stůl nedostanete!

I když sládek Adam Roudnický skromně říká, že speciály Andělského pivovaru jsou kolektivním dílem jeho vedení, stejně nemůže popřít, že je za nimi především jeho práce. „Majitelé pivovaru mi nechávají volnou ruku, takže si speciály vymýšlím a případně jen konzultujeme přísady nebo v jakém stylu se pivo ponese. A pak samozřejmě dohlížím na to, aby zde uvařené pivo zrálo v tancích potřebnou dobu,“ říká mladík, který se jako profesionální sládek úspěšně živí čtvrtým rokem. Z jeho „dílny“ tak pochází například polotmavá třináctka, přezdívaná dámské pití. „Je to zdejší pivo s nejnižší hořkostí, a protože je v něm hodně karamelových sladů, je tedy i nejsladší. A navíc obsahuje čistý kolagen, který blahodárně působí na ženské tváře,“ přibližuje s úsměvem Adam zřejmě světovou raritu, která se velice dobře pije (autorem textu osobně vyzkoušeno).
Na pípě pivovaru najdete také čtrnáctistupňovou světlou IPU, která je se svými 70 IBU (jednotka hořkosti piva) naopak pitím s nejvyšší hořkostí. A dále speciál, který se pravidelně obměňuje. Nabídku doplňuje klasická česká jedenáctka z Frýdlantu a pak pěnivý mok z Létajícího pivovaru Skylon, což je Adamova privátní značka. „S oblibou připravuji bylinná a ovocná piva, navařil jsem například pivo s červenou řepou nebo s citronovou trávou,“ pochlubil se sládek Andělského pivovaru. A jaké překvapení bude na čepu v dubnu? To vám Naše Praha neprozradí, přijďte si ho sami do Andělského pivovaru ochutnat…

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.31.03.2024 13:333