Historie a současnost Andělského pivovaru

Jsme moderní minipivovar s restaurací. Vaříme hlavně svrchně kvašené speciály, ale určitě u nás najdete i dobré ležáky. Restaurace má kapacitu 120 míst a podáváme k pivu velice dobrou českou kuchyni.
Zdroj:Andělský pivovar, 2019


Více na stránkách pivovaru

Andělský pivovar s Andělským ležákem

Publikováno:před 3 měsíciZdroj:Life4you.cz

Pět nových druhů piv, včetně představení zbrusu nového jedenáctistupňového ležáku, přichystal pro první polovinu letošního roku Andělský pivovar. Kromě speciálů, které už tradičně vaří kompletně podle vlastních receptur a ve vlastní režii, bude nově stejným způsobem pro zákazníky připravovat také svoje nejprodávanější pivo – jedenáctistupňový světlý ležák. Cenu piva, které ponese název Andělský ležák, chce pivovar i přes nárůsty cen surovin a energií ponechat stejnou.

Zásadní novinku hostům ve svojí restauraci představil Andělský pivovar už v pátek 3. 3. 2023. Andělský ležák tak na čepu zcela nahradí dosavadní světlou jedenáctku.



“Naše nová jedenáctka je tradiční český světlý ležák se všemi parametry. Nefiltrovaný, nepasterovaný, vařený z nejlepších humnových sladů. Má plnou chuť a krémovou pěnu, s hořkostí a vůní dodávanou chmely z žatecké oblasti”, popisuje nové pivo Adam Roudnický, sládek, který za jeho receptem stojí.

Od tohoto kroku si pivovar slibuje především vyšší a stabilnější kvalitu svojí pivní nabídky.

“Čtyři roky zkušeností s našimi speciály nám ukázaly, že pro maximální péči a kontrolu nad pivem je nutné se vaření a přípravě na něj věnovat s maximální pozorností, což vyžaduje také pečlivou kontrolu receptury a používaných surovin. S Andělským ležákem jsme ji teď získali nad všemi našimi produkty, pro naše zákazníky je to tedy skvělá zpráva. A pro nás dlouho vysněný cíl”, dodává ještě jeden z majitelů pivovaru Milan Rejholec.

Už v únoru pivovar představil speciální Ležák 15% s vyšším objemem alkoholu. Silnějším pivem bude také dubnový Single hop – Single malt vařený z jednoho druhu sladu a chucený unikátním experimentálním chmelem. Naopak chuťově jemnější bude Levandulový speciál – ten pivovar připravuje na přelom dubna a května. Pětici uzavře Světlá devítka, tu hosté ochutnají poprvé s příchodem letních měsíců.

U Anděla se čepuje světový unikát!

Publikováno:před 4 letyZdroj:Naše Praha 5Autor:Martin Dudek

Nový pivovar s restaurací mají od ledna Pražané k dispozici v Lidické ulici v Praze 5. Pokud se v Andělském pivovaru zastavíte, kromě zajímavého sklepního interiéru včetně pivovarské varny vás uchvátí pěnivé speciály, které nejen v Praze, ale zřejmě na celém světě nikde jinde na stůl nedostanete!

I když sládek Adam Roudnický skromně říká, že speciály Andělského pivovaru jsou kolektivním dílem jeho vedení, stejně nemůže popřít, že je za nimi především jeho práce. „Majitelé pivovaru mi nechávají volnou ruku, takže si speciály vymýšlím a případně jen konzultujeme přísady nebo v jakém stylu se pivo ponese. A pak samozřejmě dohlížím na to, aby zde uvařené pivo zrálo v tancích potřebnou dobu,“ říká mladík, který se jako profesionální sládek úspěšně živí čtvrtým rokem. Z jeho „dílny“ tak pochází například polotmavá třináctka, přezdívaná dámské pití. „Je to zdejší pivo s nejnižší hořkostí, a protože je v něm hodně karamelových sladů, je tedy i nejsladší. A navíc obsahuje čistý kolagen, který blahodárně působí na ženské tváře,“ přibližuje s úsměvem Adam zřejmě světovou raritu, která se velice dobře pije (autorem textu osobně vyzkoušeno).
Na pípě pivovaru najdete také čtrnáctistupňovou světlou IPU, která je se svými 70 IBU (jednotka hořkosti piva) naopak pitím s nejvyšší hořkostí. A dále speciál, který se pravidelně obměňuje. Nabídku doplňuje klasická česká jedenáctka z Frýdlantu a pak pěnivý mok z Létajícího pivovaru Skylon, což je Adamova privátní značka. „S oblibou připravuji bylinná a ovocná piva, navařil jsem například pivo s červenou řepou nebo s citronovou trávou,“ pochlubil se sládek Andělského pivovaru. A jaké překvapení bude na čepu v dubnu? To vám Naše Praha neprozradí, přijďte si ho sami do Andělského pivovaru ochutnat…

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.06.03.2023 09:372