Nabízíme možnost exkurze v Šumickém pivovaru s výkladem o Šumickém pivovaru, průběhu jednotlivých fází přípravy piva Vildenberg a ochutnávkou piva Vildenberg.
Zájemci si mohou domluvit termín exkurze na tel. č. 603 507 086.
Těšíme se na Vaši návštěvu.
Na jednom místě
948 pivovarů
18.017 piv
10.660 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
Šumický pivovar se začal budovat na sklonku roku 2013. Vše začalo bouracímia zednickými pracemi.
Ty trvaly přibližně do konce května 2014. Během této doby bylo upraveno celé přízemí (sklepy) Hradské restaurace tak, aby byly splněny náročné hygienicko-technologické požadavky daného provozu.
Od června probíhal návoz technologie a montáž firmou Strojtep (Chotěboř). Celá technologie je nerezová.
Základní technické údaje: varna 5 hl, ohřev parou, tři otevřené spilky po 10 hl, sedm ležáckých tanků o jednotlivé kapacitě 10 hl, tři přetlačné tanky každý o kapacitě 5 hl.
Pivo je vařeno tradičním způsobem převážně z moravských a českých surovin – slad ze sladovny Záhlinice (tradiční humnová sladovna), Žatecký chmel, pivovarské kvasnice a voda.
Proces výroby piva trvá přibližně 4–8 týdnů dle stupňovitosti piva. Výroba piva začíná na varně, kde v průběhu 8 hodin dojde k uvaření mladiny (rozštěpení škrobů na cukry ze sladu, chmelení atd.).
Ta je následně zchlazena a přečerpána do spilek. Zde se přidají pivovarské kvasnice a po dobu 4–6 dnů kvasinky prokvašují cukry na alkohol při teplotě 10 °C.
Následně jsou kvasnice odděleny (dále se použijí) a pivo je přetaženo do ležáckých tanků.
Zde se nechá při teplotě kolem dvou stupňů 3–8 týdnů zrát. Z ležáckých tanků bude pivo přetaženo do přetlačných tanků, odkud půjde přímo na výčep, nebo se bude sudovat (KEG sudy 15, 30 a 50 l) a nebo lahvovat (PET láhve 1,5 l).
Piva budou nabízena nefiltrovaná a nepasterovaná. Díky čemuž si pivo zachová svou plnou chuť, vitamíny, minerální látky a živé kultury. Pivo bude vařit (dle vlastních receptur), řídit a kontrolovat renomovaný sládek s dlouholetou praxí a zkušenostmi v oboru.
Budou nabízena piva Vildenberg 10° (výčepní světlé pivo), Vildenberg 12° (světlý ležák) a Vildenberg speciál (každý měsíc jiný). V současné době je uvařen Vildenberg jantarový medový speciál (novoroční pivo).
Pro zájemce budou nabízeny prohlídky s výkladem a ochutnávkou.
A proč název piva Vildenberg? Tento název vzešel z ankety, kdy ze 110 respondentů přes 80 % uvedlo název Vildenberg.
Zdroj:Zpravodaj obce Viničné Šumice, 2014
Více na stránkách pivovaru
Šumický pivovar Vildenberg |
Aleš Šmerda fyzická osoba |
restaurační minipivovar |
Viničné Šumice 389 |
664 06 Viničné Šumice |
Jihomoravský kraj |
2014 |
Aleš Šmerda |
Martin Mikulášek |
+420 603 114 193 |
49413279 |
www.vildenberg.cz |
pivovarsumice@gmail.com |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. Zveřejněno se souhlasem zástupce pivovaru. |
Sortiment
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.