Historie a současnost Pivovaru Padochov

Firma vznikla v říjnu roku 2009 za účelem výroby piva ve vlastním pivovárku. Do října roku 2014 jsme se zabývali prodejem nefiltrovaných a nepasterizovaných piv z několika menších pivovarů a pivovárků z celé České republiky a v některých z nich jsme si několikrát uvařili svoje pivo dle vlastní receptury. Receptury dvou piv se osvětčily na tolik, že budou vařena od 1.4.2015 celoročně v pivovaru v Padochově. Pivovar v Padochově je již plně připraven k provozu. Zařízení pivovaru se skládá z dvounádobové varny o objemu 1000L řízené poloautomaticky, dále tří otevřených duplicitně chlazených spilek, dále pak 3ks 2000L tanků, 7ks 1000L tanků + 1ks 500L tank na speciální piva, všechny prostorově chlazené. Foto spilek bude přidáno do 14 dnů.

Vize našeho pivovaru do budoucna byla taková, že budeme v Padochově vyrábět přírodní nefiltrované nepasterizované pivo a to budeme prodávat v PET lahvích a v sudech pro maloodběratele na různé oslavy narozenin, svátků, velikonoc, vánoc, letních grilovaček atd. a také pro okolní restaurace a hostince.

Chtěli jsme mít pouze jednu svoji vlastní pivovarskou restauraci v Padochově a dodávat pivo do dalších restaurací a hospod, ale bohužel po velmi špatných zkušenostech jsme museli s dodáváním do okolních restaurací a hospod až na malé vyjímky definitivně skončit. Z důvodu, že tyto zařízení nejsou schopné o přírodní pivo se postarat, dodáváme pivo pouze do vybraných restaurací zařízených pro čepování tohoto piva. Pivo dodáváme pouze do restaurací, které jsou ve vybaveny chladícími boxy, kde je pivo do úplné spotřeby uskladněno na 2-6° C a tím ho dostane konečný spotřebitel ve 100% čerstvosti a kvalitě.
Zdroj:Stránky Pivovaru Padochov, 2015


Více na stránkách pivovaru