Historie a současnost Pivovaru Mazák

Pivovar Mazák vyrábí pivo klasickou technologií pouze z přírodních surovin: vody, sladu, chmele a kvasnic.

Pivo Mazák je nefiltrované a nepasterizované. Pivovar byl oficiálně zprovozněn 29.února 2011, kdy začalo platit rozhodnutí Celního úřadu. První várka byla uvařena 3. března 2011 a vypila se na to šup.
Zdroj:Stránky 'Pivovaru Mazák' 2015


Více na stránkách pivovaru

Pivovar Mazák učí vinaře pít pivo. V Dolních Bojanovicích stojí už pátým rokem

Publikováno:před rokemZdroj:Ekonom.czAutor:Jan Němec

● Pivovar Mazák z Dolních Bojanovic slaví letos páté výročí založení.
● Z původních 100 hektolitrů za rok se výstav zvýšil až na dnešních více než 3,5 tisíce.
● V příštích měsících kvůli potřebě dalšího rozšíření plánuje majitel Jiří Michalčík stěhování do nových prostor.

Po cestě do pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích na Hodonínsku je zjevné, že místní vlídné podnebí ze všeho nejvíce svědčí vinné révě. V okolí stojí desítky vinic, silnici u každé vesnice lemují cedule nabízející prodej sudového vína. Přesto právě zde, v "Mekce" moravského vinařství, před pěti lety vznikl jeden z nejúspěšnějších jihomoravských minipivovarů − Pivovar Mazák. A dokázal, že poctivě uvařené pivo umí oslovit i lidi, kteří se nepovažují za klasické pivaře.

Kouzlu piva vařeného v malém totiž prý podlehli i místní. "Pivem zavážíme i restaurace a hospody v nejbližším okolí," říká majitel Jiří Michalovič. Jak ho napadlo vsadit na pivní kartu zrovna v této lokalitě, kde by člověk čekal spíše vinný sklep?

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.04.08.2016 08:071