Jen několik kroků od I.P.Pavlova se na konci ledna otevřela nekuřácká restaurace Nota Bene. Láká na českou kuchyni, lokální suroviny a šest píp s pivy výhradně z malých pivovarů. Zapomeňte na velkou desítku a vepřo-knedlo. V Nota Bene ochutnáte českou gastronomii, na kterou můžeme být hrdí, a poznáte, že pivní svět za Plzní teprve začíná.
„Naše kuchyně vychází z českých gastronomických tradic první republiky, přizpůsobili jsme ji ale dnešním chutím a stylu. Vaříme z čerstvých lokálních surovin, které odebíráme od českých farmářů a řezníků. Nechceme naplňovat české knedlíkové klišé, pracujeme se surovinami, které se u nás pěstují nebo tradičně pěstovaly, i když je většina lidí možná za typicky české nepovažuje. Příkladem může být třeba čočka, chřest nebo bazalka,“ vysvětluje spolumajitel a zároveň šéfkuchař Lukáš Nevyjel koncept Nota Bene. Pro větší variabilitu nemá restaurace stálý jídelní lístek, ale nabízí každý týden šest až osm stálých jídel, doplněná o další tři jídla a polévku z denní nabídky. Aktuální i polední menu najdete vždy na webu restaurace. Můžete tu ochutnat například králíka na černém pivě se špenátovým pyré a bramborovým knedlíkem (185 Kč), hovězí loupanou plec pečenou na cibuli s bramborovou kaší (149 Kč) nebo candáta na másle s teplým čočkovým salátem (185 Kč).
Nová restaurace Nota Bene nabízí českou kuchyni a pivo z malých pivovarů ze šesti píp
Jen několik kroků od I.P.Pavlova se na konci ledna otevřela nekuřácká restaurace Nota Bene. Láká na českou kuchyni, lokální suroviny a šest píp s pivy výhradně z malých pivovarů. Zapomeňte na velkou desítku a vepřo-knedlo. V Nota Bene ochutnáte českou gastronomii, na kterou můžeme být hrdí, a poznáte, že pivní svět za Plzní teprve začíná.
„Naše kuchyně vychází z českých gastronomických tradic první republiky, přizpůsobili jsme ji ale dnešním chutím a stylu. Vaříme z čerstvých lokálních surovin, které odebíráme od českých farmářů a řezníků. Nechceme naplňovat české knedlíkové klišé, pracujeme se surovinami, které se u nás pěstují nebo tradičně pěstovaly, i když je většina lidí možná za typicky české nepovažuje. Příkladem může být třeba čočka, chřest nebo bazalka,“ vysvětluje spolumajitel a zároveň šéfkuchař Lukáš Nevyjel koncept Nota Bene. Pro větší variabilitu nemá restaurace stálý jídelní lístek, ale nabízí každý týden šest až osm stálých jídel, doplněná o další tři jídla a polévku z denní nabídky. Aktuální i polední menu najdete vždy na webu restaurace. Můžete tu ochutnat například králíka na černém pivě se špenátovým pyré a bramborovým knedlíkem (185 Kč), hovězí loupanou plec pečenou na cibuli s bramborovou kaší (149 Kč) nebo candáta na másle s teplým čočkovým salátem (185 Kč).
REKLAMA:
U jídla ale Nota Bene nekončí. Česká gastronomie by nebyla kompletní bez dobrého piva a ani to se v Nota Bene netočí podle zajetých českých standardů. V nabídce jsou totiž piva z malých českých pivovarů, které druhý z majitelů Martin Holba osobně a velmi pečlivě vybírá. Na baru je čepují ze šesti píp a Martin Holba vás s radostí provede jejich chutěmi a vůněmi a doporučí, které pivo se hodí k vašemu jídlu nebo třeba náladě.
Ve stálé nabídce jsou piva z Únětického pivovaru, střídají se pivovary Kocour a Matuška a jedna z píp je vyhrazena pivovarnickým specialitám (aktuálně například Staňkovu rukodělnému pivovárku z Třebonic a to speciálu chmelenému celými hlávkami chmele ). „Češi jsou národ pivařů, ale spíše co se týká kvantity nežli kvality. My se snažíme nabídnout pivo jako zážitek a nápoj, který je srovnatelný s vínem. Je třeba ho vychutnávat, poznávat a degustovat a to chceme našim zákazníkům nabídnout, protože i nám samotným se podobných podniků v Praze nedostává,“ vysvětluje Martin Holba. Pivní degustaci můžete doplnit i chuťovkami k pivu, aktuálně například zavináčem z čerstvého pstruha nebo nakládaným pikantním romadurem.
Restauraci Nota bene otevřeli v lednu 2012 dva přátelé – šéfkuchař Lukáš Nevyjel a výčepní Martin Holba ve snaze otevřít si podnik, kde se oba budou moci věnovat tomu, co je nejvíc baví a zajímá – kvalitní jídlo a dobré pivo. Oba mají mnohaleté zkušenosti s řízením restaurace, a měli proto přesnou představu, jaká by jejich restaurace měla být a čeho se chtějí vyvarovat. V Nota Bene chtějí zákazníkům nabídnout kvalitu, poctivé řemeslo a ukázat, co všechno je česká gastronomie a přesvědčit je o jejích kvalitách a snad i zbourat mnohá česká stravovací klišé.
Na jednom místě
948 pivovarů
17.988 piv
10.655 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
© Zdenek Vokoun
Na pozdim 2017 je technologie minipivovaru odvezena a minipivovar je mimo provoz. Beerpoint funguje pod jiným majitelem.
29.05.2023 09:213 x2.187 x
Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.08.03.2016 17:032
Dej bůh štěstí!
Minipivovar Nota Bene |
Nota bene s.r.o. |
pivovar je od roku 2017 uzavřen |
Mikovcova 605/4 |
120 00 Praha-Vinohrady |
Praha |
2015 / |
Adam Roudnický |
Uvedené údaje určené pro obchodní styk jsou získané z veřejně dostupných zdrojů - stránek pivovaru, obchodního rejstříku nebo od zástupce pivovaru. |
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
České pivo - České zlato Ѵ© 2013-2024 , verze portálu 2.2.2020.e, verze dat 23.04.2024 20:50
Informace obsažené na této webové stránce slouží pouze pro obecnou informovanost. Provozovatel se snaží udržovat informace aktuální a správné, ale nedává záruky jakéhokoliv druhu, výslovné nebo předpokládané, o úplnosti, přesnosti, spolehlivosti, vhodnosti nebo dostupnosti s ohledem na webové stránky nebo informace, produkty, služby či související grafiky obsažené na internetových stránkách pro jakýkoli účel.
Webové stránky tohoto serveru obsahují také odkazy na stránky jiných subjektů, přičemž provozovatel nenese zodpovědnost za obsah nebo případnou nefunkčnost těchto stránek.
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.