Historie a současnost Pivovaru Galant

Starý pivovarský zákon říká, že k výrobě piva se smí použít jen vody, sladu, chmele a kvasnic a během výroby do něj nemá být nic přidáváno, ani z něj odebíráno. Toto je základní pravidlo, kterým se řídíme. Pivo nepasterizujeme, ani nefiltrujeme a zůstává tak zcela přírodním produktem.

Pivovar Galant vznikl roku 2015. Slavnostní otevření pivovaru proběhlo 2.5.2015.

Pivovar vyrobil v roce 2017 celých 550 hektolitrů piva. V letošním roce je předpokládaný výstav 700hl.
Naše piva plníme do keg sudů, pet lahví a párty soudků (5L).

Samotné vaření piva probíhá v pivovarské restauraci hotelu. Následné kvašení a zrání probíhá v suterénu restaurace v chlazených nerezových tancích.
Na jedno vaření se uvaří cca 1000L piva a jedno vaření zabere zhruba 10 hodin.
Zdroj:Stránky Pivovaru Galant, 2018


Více na stránkách pivovaru

Mikulov bude mít nový pivovar

Publikováno:před 9 letyZdroj:Novinky.czAutor:Jitka Sobotková

Mikulov, město vína, se pomalu stává i městem pivovarů. Po prvním mikropivovaru Mamut se v areálu Galantu právě otevírá další. S kapacitou varny tisíc litrů a špičkovou technologií, ležáckými tanky až do kapacity 150 tisíc litrů za rok se už neřadí ani ke klasickým minipivovarům.

„V Galantu se bude vyrábět klasické české pivo. Světlý ležák českého typu je ve světě nejnapodobovanějším druhem piva. Je vařen typicky českým způsobem rmutování z vody, sladu a výhradně českých a moravských chmelů. Díky spodnímu kvašení v moderních cylindro-kónických tancích má čistou svěží chuť a příjemnou hořkost. Poctivá desítka bude prvním produktem, na výrazně chmelenou jedenáctku a další speciality si budeme muset ještě pár týdnů počkat,“ upřesnil Michal Krepl, který je za výrobu piva v hotelu Galant zodpovědný.

„Těším se, že pivo z Galantu bude dosahovat stejně výborných vlastností jako místní vína a vím, že sládkovou ambicí to rozhodně je,“ řekl majitel hotelu Galant Jiří Marian.

A už na nedávné slepé degustaci, kdy Mikulované srovnávali pět druhů piv, pivo z Galantu zabodovalo výborně. „Naše „třináctka“ porazila i slavný Pilsner Urquell 12°. A to ještě nebyl z mikulovské vody. Máme se proto na co těšit,“ dodal s potěšením Michal Krepl.

A těšit se už nebudeme dlouho. Pivovar se slavnostně a poměrně hlučně otevře už v prvních květnových dnech. Na Májové galantní slavnosti piva, vína, zpěvu a hudby, které se budou konat v areálu Galant od 1. do 9. května. Slavnostní otevření a křest nového pivovaru Galant proběhne v sobotu 2. května v 11 hodin.

„Otevření nového pivovaru v Mikulově vítám a fandím mu,“ komentoval novou podnikatelskou aktivitu, která do města jistě přiláká i řadu turistů, starosta města Mikulova Rostislav Koštial.

„Věříme, že dokážeme v Galantu vytvořit pravou postřižinovou náladu, nabídneme klasické pivní pochoutky, ale i speciality k vínu včetně nových ročníků vína Galant. Na pivo za mimořádnou cenu 18 Kč se už můžeme chodit dívat jen do muzea nebo do Galantu,“ řekl Jiří Marian a zároveň pozval na Galantní slavnosti.

Ty nebudou jen o pivu a vínu, ale na pódiu se první májový víkend vystřídá více než desítka kapel, mezi jinými Wabi Daněk, kapela Medicimbal a Poseidon. V sobotu 2. května se také nad hotelem přesně ve 14 hodin uskuteční letecká akrobatická show Marina Šonky.

„Věřme, že Májovými galantními slavnostmi zakládáme novou mikulovskou tradici,“ řekl na závěr Jiří Marian.

V Mikulově otevře druhý pivovar. Třináctka ve slepé degustaci porazila i Plzeň

Publikováno:před 9 letyZdroj:Břeclavský deníkAutor:Lukáš Ivánek

Vedení hotelu Galant v Mikulově připravuje zprovoznění nového pivovaru. Jejich počet 
na Břeclavsku stoupá. Zákazníky lákají také do okresního města nebo Hustopečí.

Při zmínce o Mikulovu se mnohým vybaví vinobraní, zámek, hrobka, davy turistů, nepřeberné množství vinařů a… pivo. Napěněné půllitry mají ve městě čím dál výraznější zastoupení. Nově se o to postaralo vedení hotelu Galant, které otevírá pivovar. Po Mamutu bude mít Mikulov už druhý.

V Galantu vsadili na roční produkci až 150 tisíc litrů. „Budeme vyrábět klasické české pivo. Světlý ležák českého typu je ve světě nejnapodobovanějším druhem piva," uvedl Michal Krepl, jenž je zodpovědný za výrobu.

A popsal způsob, kterým bude novinka v Mikulově vznikat. „Je vařený způsobem rmutování z vody, sladu a výhradně českých a moravských chmelů. Díky spodnímu kvašení v moderních cylindro-kónických tancích má čistou svěží chuť a příjemnou hořkost," zmínil Krepl.

Desítka se stane úvodním počinem Galantu. V dalších plánech má také jedenáctku a speciály. Jeden z nich, jež dostal pracovní název Třináctka už byl výjimečně k ochutnání na nedávné slepé degustaci, kdy lidé okoušeli říz pěti různých druhů. „Porazila i slavný dvanáctistupňový Pilsner Urquell. A to ještě nebyla z mikulovské vody. Máme se proto na co těšit," doplnil Krepl.

V Galantu se netají vysokými cíli. Majitel hotelu Jiří Marian se nechal slyšet, že se u piva těší na dosažení stejně kvalitních vlastností, jakými se pyšní mikulovská vína. „Vím, že sládkovou ambicí to rozhodně je," řekl Marian.

Galant se s nabídkou zařadí po bok stávajícího minipivovaru Mamut. Jeho majitel Libor Ilčík je přesvědčený, že trh unese oba výrobce. „Vysloveně konkurenty asi nebudeme. Zatím ale nevím, jak se k tomu postaví a na koho cílí. Hotel má trochu jinou klientelu. Nový pivovar by ale mohl znamenat větší zájem pivních turistů, kteří do Mikulova přijíždí," zamýšlel se Ilčík.

V posledních letech pivovarů na Břeclavsku přibývá: 
v Moravském Žižkově, dva v Břeclavi a naposledy i v Hustopečích. Tam jde o vůbec první takový počin v historii města. Břeclavský deník Rovnost o něm informoval před dvěma týdny.

Provozovatelé dosud posledního „přírůstku" z Mikulova chystají jeho veřejné otevření. Stane se tak v prvních květnových na Galantních májových slavnostech. Křest pivovaru se uskuteční druhého května od jedenácti hodin dopoledne. Odpoledne program ozvláštní letecká akrobatická show Martina Šonky. „Věříme, že dokážeme vytvořit pravou postřižinovou náladu, nabídneme klasické pivní pochoutky, ale i speciality k vínu včetně nových ročníků vína Galant," vzkázal majitel Marian.

Slavnosti trvající od prvního do devátého dne příštího měsíce nabídnou více než desítku kapel a zpěváků. Nebude mezi nimi chybět Wabi Daněk, Medicimbal či Poseidon.

Mikulov bude mít nový pivovar

Publikováno:před 9 letyZdroj:Regiony24.czAutor:Jitka Sobotková

Mikulov, město vína se pomalu stává i městem pivovarů. Po prvním mikropivovaru Mamut se v areálu Galantu právě otevírá další. S kapacitou varny tisíc litrů a špičkovou technologií, ležáckými tanky až do kapacity sto padesáti tisíc litrů za rok se už neřadí ani ke klasickým minipivovarům.

„V Galantu se bude vyrábět klasické české pivo. Světlý ležák českého typu je ve světě nejnapodobovanějším druhem piva. Je vařen typicky českým způsobem rmutování z vody, sladu a výhradně českých a moravských chmelů. Díky spodnímu kvašení v moderních cylindro-kónických tancích má čistou svěží chuť a příjemnou hořkost. Poctivá desítka bude prvním produktem, na výrazně chmelenou jedenáctku a další speciality si budeme muset ještě pár týdnů počkat,“ upřesnil Michal Krepl, který je za výrobu piva v hotelu Galant zodpovědný.

„Těším se, že pivo z Galantu bude dosahovat stejně výborných vlastností jako místní vína a vím, že sládkovou ambicí to rozhodně je,“ řekl majitel hotelu Galant Jiří Marian. A už na nedávné slepé degustaci, kdy Mikulované srovnávali pět druhů piv, pivo z Galantu zabodovalo výborně. „Naše „třináctka“ porazila i slavný Pilsner Urquell 12°. A to ještě nebyl z mikulovské vody. Máme se proto na co těšit,“ dodal s potěšením Michal Krepl.

A těšit se už nebudeme dlouho. Pivovar se slavnostně a poměrně hlučně otevře už v prvních květnových dnech. Na Galantních májových slavnostech piva, vína, zpěvu a hudby, které se budou konat v areálu Galant od 1. do 9. května. Slavnostní otevření a křest nového pivovaru Galant proběhne v sobotu 2. 5. v 11 hodin. „Otevření nového pivovaru v Mikulově vítám a fandím mu,“ komentoval novou podnikatelskou aktivitu, která do města jistě přiláká i řadu turistů, starosta města Mikulova Rostislav Koštial.

„Věříme, že dokážeme v Galantu vytvořit pravou postřižinovou náladu, nabídneme klasické pivní pochoutky, ale i speciality k vínu včetně nových ročníků vína Galant. Na pivo za mimořádnou cenu 18 Kč se už můžeme chodit dívat jen do muzea nebo do Galantu,“ řekl Jiří Marian a zároveň pozval na Galantní slavnosti. Ty nebudou jen o pivu a vínu, ale na podiu se první májový víkend vystřídá více než desítka kapel, mezi jinými Wabi Daněk, kapela Medicimbal a Poseidon. V sobotu 2. května se také nad hotelem přesně ve 14 hodin uskuteční letecká akrobatická show Martina Šonky.

„Věřme, že Galantními májovými slavnostmi zakládáme novou mikulovskou tradici,“ řekl na závěr majitel hotelu Jiří Marian.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.25.04.2015 08:213