Historie a současnost Pivovaru U Černého medvěda

Pivovar a restaurace U Černého medvěda zahájil provoz 23.8. 2016. Historie domu U Černého medvěda sahá až do konce 16. století. Dům do začátku 19. století sloužil jako zemědělská usedlost. pivovarJde o největší chloubu městské památkové zóny v Jablonném nad Orlicí. My tuto minulost vnímáme a přestože restaurace, pivovar a hotel jsou moderními provozy, dlouhá historie domu nás při tvorbě jejich koncepce inspirovala.
Už samotné logo vychází jak ze znaku obce, tak z nápisu na dochovaném trámu, jenž hovoří o architektonickém zásahu z roku 1758 mistrem Janem Johanesem Dolečkem z Mistrovic. A právě z této doby zůstává zachováno charakteristické průčelí s podloubím a terasou v prvním patře, která je součástí hotelových pokojů. Chceme, aby si naši hosté odnesli ze své návštěvy neopakovatelnou atmosféru prodchnutou dávnou minulostí.

Náš pivovar je malý, ale chutě našich piv rezonují jako velký symfonický orchestr.
„Jsme hrdí na to, že jsme stáli u zrodu nového pivovaru a mohli pro vás a spolu s vámi vytvořit značku, která navazuje na ty nejlepší tradice jedinečnosti a kvality českého piva. Černý medvěd je poctivé a originální pivo s nezaměnitelnou chutí, vařené z toho nejlepšího českého sladu a chmele. Zvykejme si na to, že nejlepší pivo se vaří U Černého medvěda.“
Zdroj:Stránky Pivovaru U Černého medvěda, 2017


Více na stránkách pivovaru