Historie a současnost Topolského pivovaru

Historie místa Topolská restaurace a penzion
● V roce 1985 byl schválen návrh výstavby nové provozovny veřejného stravování a pošty.
● Budova se začala stavět na pozemku Niva, či „U Mlatů“ v centru obce. pivovarVyužívalo ho JZD jako skladiště traktorů atd.
● V roce 1992 byla v budově zřízena malá pekárna, která fungovala spolu s pohostinstvím.
● Po přestěhování pekárny (nyní Topek) do „Dvora“ spravoval od roku 2002 Topolskou hospodu pan P. Dujíček.
● Od roku 2012 je vlastníkem společnost EURO GRUPPO, s.r.o.
● Od roku 2015 s pomocí dotací EU se uskutečnila přestavba na Restaurace a penzion Topolská hospoda.

Filozofie pivovaru
TRADICE Výroba piva v České republice je celosvětově známá svým ležákem. Přijďte k nám ochutnat nejen Topolský světlý ležák – české tekuté zlato okořeněné pouze tím nejjemnějším chmelem Žateckým poloraným červeňákem.
pivovar
INOVACE V našem sortimentu najdete také druhy piva inspirovaná celým světem. Při výrobě piva se snažíme být vždy krok dopředu a používáme nejnovějších poznatků v oboru.

JEDINEČNOST řemeslné výroby Každé pivo je osobním projevem našeho sládka. Každé pivo je stylizováno do jeho představy ideálního piva daného stylu.

Čerstvější pivo, než pivo z restauračního pivovaru, si lze dát už jedině přímo z ležáckého tanku při exkurzi.

Dáváme přednost kvalitě před kvantitou. Vybíráme tedy ty nejkvalitnější suroviny a nepoužíváme žádné náhražky jako jsou cukr a chmelové extrakty.
Zdroj:Stránky Topolského pivovaru, 2018


Více na stránkách pivovaru