Historie a současnost Svatováclavského pivovaru Originál

Svatováclavský minipivovar byl poprvé otevřen v centru města v červnu 2006 na adrese Riegrova 22, Olomouc. V prosinci 2008 byl provoz pivovarpivovaru na této adrese ukončen a 11. května 2010 byl otevřen minipivovar se stylovou pivnicí v historickém centru města u Katedrály sv.Václava v blízkosti Arcibiskupského paláce na ulici Mariánská 4, Olomouc.
Pivo v našem pivovaru vyrábíme z nejkvalitnějších sladů a žateckého chmele. Při výrobě nepoužíváme chemické preparáty. Pivo podáváme v přirozeném stavu bez pasterizace a filtrace přímo z ležáckých tanků..

Technologie pivovaru
Dvounádobová měděná varna se nachází přímo v restauraci, zbývající část technologie ve sklepích domu.
VARNA – pivo vaříme klasickou dvourmutovou technologií výhradně z českých surovin (moravský slad, žatecký chmel, kulturní kvasnice a voda)
SPILKA – po uvaření piva ve varně se tzv. mladina zchladí na zákvasnou teplotu, což je 8°C a zakvasí kvasnicema. Poté probíhá hlavní kvašení v kvasných kádích (spilkách) po dobu 7 – 12 dnů. Prokvašené pivo se následně stáčí do ležáckých tanků.
LEŽÁCKÝ SKLEP – pivo zde dozrává v ležáckých tancích 5 – 6 týdnů při teplotě 2°C pod tlakem 0,5-1 bar. Po dozrání čepujeme pivo přímo z ležáckých tanků.

Plnění soudků
Pro zájemce plníme pivo do 5 l soudků Vámi donesených. Dále můžeme naplnit naše 15 l, 30 l, 50 l sudy. Objednávky je nutno nahlásit min. 2 dny předem. Telefon 585 207 517.
Podmínky pro půjčování KEG sudů 15 l, 30 l, 50 l – záloha na sud je 1000 Kč
● dohodnout termín navrácení sudu v co nejkratším termínu
● uvést dle OP příjmení, jméno, adresu trvalého bydliště, číslo OP
● potvrdit podpisem uvedené informace, včetně odebraného zboží, druhu a počtu zapůjčených věcí
● při navrácení v dohodnutém termínu bude navrácena záloha, kterou zákazník složil
● při poškození zapůjčených věcí je zákazník povinen uradit vzniklou škodu
Zdroj:Stránky Svatováclavského pivovaru, 2014


Více na stránkách pivovaru