Historie a současnost Novopražského pivovaru

Novopražský pivovar se součástí, dnes velmi úspěšného, karvinského pivovaru Karvinský pivovar, s.r.o. Oba pivovary vychází ze stejné koncepce vyrábění piva, tj. vyrábíme ze stejných surovin, které jsou vždy kvalitní, používáme hlavně české suroviny, jimiž jsou žatecký chmel a moravské slady. Pivo z Novopražského pivovaru je vždy NEFILTROVANÉ a NEPASTERIZOVANÉ a tím si zachovávají svou plnou chuť, živé kultruy, vitamíny a minerální látky.

Novopražský pivovar vyrábí pivo řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Na vaření piva nepoužíváme cukr, sirupy ani chmelový extrakt. V našem pivu zůstávají ve větší či menší míře pivovarské kvasinky, které obsahují vitamíny řady B a další zdraví prospěšné látky. Pivo vyrábíme pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek.
Pivo vaříme dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva. Vyrábíme zatím jen spodně skvašená piva. Při tomto způsobu pivo kvasí při teplotách do 12st.C a kvasinky sedimentují ke dnu kvasné nádoby. Piva takto vyráběná mají méně „květnatější“ vůni. Tímto způsobem se vyrábí pivo plzeňského typu, ležák a další. Na každý způsob kvašení se používá rozdílný druh kvasinek.
Zdroj:Stránky Novopražského pivovaru, 2015


Na uvedené adrese je pouze sídlo firmy Novopražský pivovar s.r.o. Pivo je vařeno pravděpodobně v Karvinském pivovaru pod značkou Novopražského piva.


Více na stránkách pivovaru

Hledání Novopražského pivovaru

Publikováno:před 3 letyAutor:TyTýnek

Tak jsem se byl podívat po Novopražském pivovaru a na udané adrese nic co by vypadalo alespoň jako pivnice není a podle mne tam ani není volný prostor kde by něco takového mohlo být...

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.11.03.2015 18:061