Historie a současnost Minipivovaru Labuť

Minipivovar je umístěn ve sklepních prostorech původního secesního hotelu v centru města. Historické sklepy prošly kompletní rekonstrukcí, aby vše vyhovovalo technologickému zázemí pivovaru, zároveň tak bylo vytvořeno příjemné prostředí pro naše hosty.

Minipivovar má roční výstav 600hl. Naší základní produkcí je světlý 12º ležák a polotmavý 12º ležák plzeňského typu. Dále naše výroba zahrnuje světlý 11º ležák, světlou 10º výčepní a vícestupňové speciály.
Všechna naše piva jsou vyráběna českou technologií za použití tradičních surovin jako český a exportní ječmenný a pšeničný slad, chmel ze žatecké oblasti, voda a pivovarské kvasnice.
Zdroj:Stránky 'Minipivovaru Labuť' 2015


Více na stránkách pivovaru

Sváteční narozeninový speciál z Minipivovaru Labuť

Publikováno:před rokemZdroj:Minipivovar Labuť

Silnější svrchně kvašený pivní speciál ve stylu Porter s přídavkem velmi kvalitní indické kávy, která pivu dodává velmi výrazné kávové aroma. V chuti se káva projevuje jemnou kyselinkou a typickou chutí kávy, ze které vystupují jahody a černý rybíz.

Zaostřeno na: svrchně kvašeného Mistra lázeňského z Teplic

Publikováno:před rokemZdroj:Lidovky.cz

Součástí léčebné kúry mohou vypadat různě. Slatinné zábaly, inhalace minerální vody anebo třeba siřičité koupele. V Lázních Teplice už několik let svým klientům nabízejí i vlastní pivo. Dnes se zaměřím na jejich svrchně kvašený speciál.

Lázeňské pivo se nevaří přímo v Teplicích, dovážejí jej z litoměřického podniku Labuť. Svrchně kvašený speciál Mistr lázeňský a světlý ležák je možné nakoupit jen v teplických Café Restaurant Beethoven a Café Restaurant Sissi, kromě toho jej čepují i v jídelně pro klienty lázní.

Třináctistupňový Mistr lázeňský se po nalití do sklenice prezentuje nijak vysokou pěnou, která poměrně rychle mizí a nedrží dlouho. Speciál má výraznou sladovou vůní, barva nefiltrovaného piva se nejvíce blíží karamelovým bonbónům.

Chuť není nijak extrémní, hořkost - s bylinnými náznaky - sice zaujme, ale zůstávají po ní jen slabé stopy. Mistr lázeňský se proto prezentuje jako pivo dělané pro většinového konzumenta. Jeho pitelnost je velmi dobrá. Pokud už tedy z lázní nechcete vozit domů jen kulaté oplatky, v Teplicích máte možnost.

Pivní speciál Egeria připomíná letošní oslavy řeky Ohře

Publikováno:před 2 letyZdroj:Město LitoměřiceAutor:Eva Břeňová

Připomenout význam řeky Ohře v životě našich předků i v současnosti je cílem oslav, které provázejí letošní turistickou sezonu podél řeky, od jejíž první písemné zmínky letos uplyne 1210 let. Při té příležitosti litoměřický minipivovar Labuť uvařil a nabízí třináctistupňový pivní speciál Egeria. „Jde o pšeničný speciál ze čtyř druhů sladů, kde je 55 % sladu pšeničného, díky němuž má pivo přirozený zákal. Minimální hořkosti, která je typická pro tento pivní styl, dosahujeme dvěma druhy českých chmelů. Pivo se vyznačuje vyšším řízem a vyšší plností,“ charakterizovala jej Sabina Žáková, majitelka minipivovaru Labuť, v jehož varnách bylo v první fázi uvařeno 600 litrů zlatavého moku, které v uplynulých dnech ochutnali první zákazníci.

A proč právě pivo Egeria? Názvy Ohře i Ohara patrně vzešly z jejího keltského pojmenování Agara (Ag znamená losos, Ara znamená tekoucí voda). Tomu odpovídá i její německý název Eger.

Oslavy výročí řeky již jsou v plném proudu. Organizuje je Destinační agentura Dolní Poohří ve spolupráci s partnery, mezi nimiž je i Centrum cestovního ruchu Litoměřice. Probíhají po celé délce toku. Začaly v červnu v Kadani a skončí v Litoměřicích. „Zakončíme je 24. října symbolickým vléváním Ohře do Labe. Chybět nebude program v podobě autorského čtení Petra Hlaváčka z nové knihy Řeka Ohře v bájích a pověstech, putovní výstavy o řece, na které dostaneme příležitost porovnat historickou a současnou podobu řeky a okolí, připomenout si povodně apod. Program zpestří i hudební a divadelní vystoupení. Podávat samozřejmě budeme pivo Egeria,“ uvedla marketingová manažerka CCR Martina Vondráková.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.11.01.2016 16:593