Historie a současnost Minipivovaru Kunc

Naše restaurace s minipivovarem se nachází v centru města Hodonína, nejvíce známá je pod označením U Šviháka podle piva, které u nás již od roku 1994 vaříme. Další označení, které místní lidé používají je U Kunce, dle umístění v zahradě bývalého Kuncova domu. Na místě dnešního minipivovaru s restaurací byl původně pouze dvůr a zahrada, nová stavba byla započata v dubnu 1994 a trvala 5 měsíců. Technologickou část pivovaru, tj. varné kotle, kvasné a ležácké tanky vyrobil strojírenský podnik ZVU a.s. Hradec Králové, který se zasloužil i o rekordní montáž a včasné uvaření první várky piv v dnech 24. – 27. 8. 1994.

Minipivovar Kunc s restaurací byl otevřen veřejnosti 24. 9. 1994.

Nabízíme vám příjemné posezení s atmosférou tradiční pivnice. Námi prodávaná nefiltrovaná piva jsou u nás vařená, v našem sklepě hýčkaná a přímo ze sklepa čepovaná. Kdo nemá pivečko v oblibě, jistě si u nás najde jiný nápoj k osvěžení.

Pivo prodáváme i přes ulici v PET lahvích. Po dohodě vám připravíme i KEG sud (15, 20, 30 nebo 50 l).

Naše kuchyně je zaměřená převážně na klasická česká a moravská jídla, v jídelním lístku si každý jistě najde pokrm hodící se k našemu pivu nebo i k minerálce. Po dohodě připravujeme také občerstvení formou rautu.
Zdroj:Stránky 'Minipivovaru Kunc' 2016


Více na stránkách pivovaru