Historie a současnost Pivovaru Kaberna

26. listopadu 2015 byl zkolaudován pivovar Kaberna v Mlékojedech. V průběhu prosince 2015 jsme dotáhli všechny potřebné formality s Celním úřadem pro povolení Daňového skladu.

Od 1.ledna 2016 probíhal zkušební provoz pivovaru se zkušebními várkami, pivovarpro doladění řídícího programu a vyladění technologie i receptur.

Otevření s naražením prvního sudu pro veřejnost proběhlo 10.6.2016.

Celá akce od první čáry na výkrese do kolaudace trvala 17 měsíců. Bylo potřeba 42 vyjádření, stanovisek, rozhodnutí, či zjišťovacích řízení. Podkladem pro ně bylo více než 500 stránek dokumentů a výkresů.

Součástí pivovaru je pivovarská prodejna, kde je k dispozici točené a lahvové pivo. Protože u prodejny je k dispozici pouze otevřené (nezateplené) kryté venkovní sezení, prodejna nefunguje v zimních měsících.

Pivovar má v současnosti výstav do 100 hl. Pracujeme ale na rozšíření ležáckých tanků pro navýšení kapacity.

Co se týká sortimentu, vaříme hlavně svrchně kvašená piva v rozsahu od 8°do 22°. Vaříme pšeničná piva bavorského typu. Mezi naše sezónní piva patří višňový Kabrňák, ale i Stout s chilly. Oblibu u našich zákazníků si našel náš Zabiják iluzí a Kabrňák Kazbek, ale také naše pšeničná piva.
Zdroj:Pivovar Kaberna, Jarfoslav Verner, 2018


Více na stránkách pivovaru