Historie a současnost pivovaru Gajdoš

pivovarBiskupický pivovar se nachází v malebném údolí řeky Rokytné, na pomezí Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Provoz pivovaru byl zahájen v červnu roku 2013, a do této doby jsme s našim pivem získali několik ocenění.

V našem pivovaru vaříme spodně kvašená piva plzeňského typu, a to jak ležáky, tak speciály.
Zdroj:Stránky Biskupického pivovaru Gajdoš, 2015


Více na stránkách pivovaru

Biskupické pivo chutná zatím všude

Publikováno:před 10 letyZdroj:Deník.czAutor:Kamil Černý

Teprve od června se v Biskupicích na Třebíčsku vaří pivo, první ocenění na sebe ale nenechalo dlouho čekat. Jedenáctka biskupického pivovaru Gajdoš zvítězila mezi ležáky na Pivních slavnostech v jihočeském Milevsku.

„Když mi náš sládek telefonoval, že jsme zvítězili a až za námi zůstal Pilsner Urquell, tak to znělo neuvěřitelně," pověděl majitel minipivovaru Ivan Gajdoš. „Zatím si asi úplně neuvědomuji, co se vlastně stalo. Je to zvláštní, kam naše pivo pošleme, tam chutná," poznamenal.

Pro své zákazníky vaří desítku, jedenáctku a třináctku. „Máme v Biskupicích referenční výčep, kde je možné pivo ochutnat, nebo si je odnést domů v pet lahvi," líčil Gajdoš s tím, že otevřeno má od středy do soboty od 17 do 21 hodin, v neděli od 14 do 20 hodin.

Roční produkci zlatavého moku odhaduje na 400 hektolitrů, týdně dodává deset až patnáct sudů do okolních hospůdek, ale také Brna nebo Vyškova.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.29.10.2013 10:201