Historie a současnost pivovaru Energon

Pivovar ENERGON vznikl v rámci rekonstrukce celého penzionu Nový Rybník v březnu 2013.
V listopadu 2012 prostřednictvím Dobříšských listů penzion Nový Rybník vyhlásil soutěž o název piva a loga našeho minipivovaru. pivovarDne 14. 4. 2013 proběhlo na penzionu Nový Rybník osobní setkání s výherci a předání hlavní ceny viz. foto z předání ceny.
Náš pivovar ENERGON nabízí prvotřídní výběr z nefiltrovaných a nepasterizovaných piv.
Přijďte ochutnat naše Novorybnické pivo Baštýř.

Výroba piva Baštýř
Pivo vaříme v měděné pivní varně. Základními surovinami při výrobě piva jsou voda, český slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice. Při výrobě piva používáme klasický dvourmutový postup. Pivu necháváme patřičný čas na kvašení ve spilce a následně mladé pivo dokvašuje a zraje minimálně měsíc v ležáckém sklepě. Dosáhneme tak při servírování piva Baštýř zakulacené chuti, dobré pitelnosti, příjemného řízu a husté trvanlivé pěny. Výčep v restauraci je přímo napojen na pivovarské ležácké tanky, ze kterých je čepován veškerý sortiment námi vyráběných piv.
Zdroj:Stránky pivovaru Energon, 2016


Více na stránkách pivovaru