Na jednom místě
948 pivovarů
17.992 piv
10.660 pivních zpráv
Sledujte s námi
boom pivovarů
STAHUJTE
mobilní aplikaci
České pivovary
-
Adam Williamandroid
Pivovar U Medvídků v Praze jsem navštívil mnohokrát a hodnotil ho pozitivně. I proto jsem tentokrát návštěvu spojil i s ubytováním v jejich hotelu a nechal se příjemnou paní provozní krátce provést a ukázat technologii. Všechno bylo v pořádku až do chvíle než jsem usedl do restaurace a objednal si první pivo, Oldgott, které je zalistováno v knize 1001 Beers You Must Try Before You Die 📚 Při předchozí návštěvě bylo moc dobré, bez pivních vad a čerstvé. Už po přinesení, když jsem si pivo otáčel a hodnotil si pro sebe kvalitu pěny a čistotu skla, na mě začal výčepní pokřikovat: "Pane, to je 0,4"! Proč, to jsem pochopil až ráno, když mi psal kamarád z Prahy, že U medvídků točí podmíráky a asi si už pár lidí stěžovalo, i když já tohle moc neřeším. I přesto to bylo od výčepního dosti nevhodné, ale tady je to pravidlem, český host zde jaksi není vítán a výjimkou není, že vás ani nepozdraví. Už z aroma bylo jasné, že tohle pít nepůjde, projevila se jedna ze základních pivních vad Trans-2-Nonenal, tedy zápach po staré lepence a vlhkém papíru. Ta vzniká v pozdní fázi oxidace (stárnutí) piva během skladování, takže jsem pivo i s vysvětlením, co mu je, vrátil. Ještě než mě vyhodili, protože poslední objednávky přijímají 30 minut před zavíračkou, jsem si stihnul objednat druhé pivo, světlý ležák Blondgott. Stejná pivní vada byla i v něm, znovu jsem se jednou napil a pivo s vysvětlením vrátil. A co na to výčepní? " To jako chcete říct, že jsem to špatně načepoval?" V tu chvíli mi bylo jasné, že o tom, co pivu opravdu je nemá ani ponětí, tenhle namistrovaný výkvět národa, co umí maximálně dobře načepovat Budvar, nepozná ani vadu ve vlastním pivu a ještě si za obě vrácené piva nechal zaplatit. Ale to nejlepší, co už tady dlouho nebylo, si nechal na závěr: "Dneska si ještě nikdo nestěžoval a pivo všem chutnalo" 💁♂️ No co k tomu dodat, v tu chvíli mi bylo jasné, že nejčastější výmluva výčepních, kteří nerozumí pivu, byla asi to poslední, co jsem potřeboval slyšet a vydal jsem se situaci s pivem vysvětlit paní provozní, nikdo z nás přece nechce, aby tady bylo pivo špatné a i já bych si ho příště rád dal v dobré kvalitě. Na recepci mi ještě načepovali malý Oldgott jako welcome drink za ubytování, ze kterého bylo pivní vadu znovu cítit, takže jsem ho s poděkováním odmítl a paní provozní pivo nepije, takže nemohla nic objektivně zhodnotit, ale kdyby chtěla, tak by už podle aroma poznala, že něco není v pořádku. Nezbývá než doufat, že ti, co přijdou někdy po mě, budou mít větší štěstí a je ostudou současného personálu, že takhle zneuctívají historickou hodnotu, kterou tento pivovar má.
Zasláno:před měsícemHodnocení:2 -
Adam Williamandroid
Pivnice s restaurací, hotelem a pivovarem založená roku 1466, další z historických klenotů Prahy. Moc hezké vnitřní prostory, na zahrádce ve vnitrobloku už se mi tolik nelíbilo. Nedokáží uvařit své pivo v objemu, který by uspokojil početnou klientelu, tak mají jako hlavní pivo na čepu Budějovický Budvar a k němu vždy nějaké to vlastní. Z jejich produkce jsem ochutnal Oldgott, Alegott, Blondgott, Oldgott Barique, Růženku a v lahvi X-Beer, všechny piva skvělé, poslední jmenované prostě dokonalé, taková slušná třicítka s obsahem alkoholu 11,8%. Sklenice mají s logem, škoda, že tácky jen od Budvaru. Prý tam jsou ještě sklepní prostory pivnice, které jsem nikdy neviděl, ale určitě se příště podívám i tam. S obsluhou jsem nikdy neměl problém.
Zasláno:před 8 měsíciHodnocení:4 -
Mauhurandroid
Pivovar U Medvidku
🟢 Historie pivovaru se datuje do 15. století. Dům je pojmenován po jednom z prvních majitelů Janovi Medvídkovi, který roku 1466 založil pivovar nepřetržitě vyrábějící pivo do roku 1898.
Poté byl pivovar přestavěn na jednu z největších pražských pivnic, která fungovala až do 50.let kdy byl objekt majitelům odebrán.
Od roku 1989 byl dům navrácen jeho dědicům a započala rekonstrukce, včetně rozšírení o hotel. První várka byla uvařena 17.11.2004, což je přesně 15 let po Sametové revoluci.
🟡 Blondgott 12°
Pivo klasického českého střihu. Zlatavá barva, bílá pěna, chuť klasického ležáku. Na ochutnání lehčí, sladčí, na závěr je cítit slusně chmel. V podstatě taková klasika. Nic světového na rozdíl od jiného údajně nejsilnějšího piva na světě co tu vaří (x-beer33).
📌 Pivní styl: český ležák
📌 Zákonná kategorie: příležitostní světlý ležák
📌 Chmeleno čerstvým žateckým chmelem
📌 alk.4,6%
🍺🍺🍺 z 5
www.umedvidku.cz
Tekutý chléb národa našeho
Ochutnáno s Kristýna Šejna.
Dej bůh štěstí! 🍻Zasláno:před rokemHodnocení:3 -
Tukanandroid
1466: Pivo slušné, lepší průměr. Obsluha OK. Ale tragedie je nemožnost si k pivu sednout :) Pokud nechcete Budvar, ktery se tu take čepuje, tak jsou zde všechna místa rezervovaná pro hosty hotelu. Hospoda ze 3/4 prazdna ale nesednete si. Pivo na chodbe u dřevěného sudu. Ani barove zidle. Bohuzel.
Zasláno:před 4 letyHodnocení:4
Svátek dnes zapíjí Marek
Nejnovější zprávy a informace
- 25.04.2024
Unikátním pivovodem v pražské O2 aréně proteklo za 20 let přes 12 milionů piv - 25.04.2024
Aprílový ALE je rozmanitý jako aprílové počasí - 25.04.2024
Pivní hospodářství v O2 areně slaví dvacet let, chystá se na hokejový šampionát - 25.04.2024
Ideální teplotu má pivo ve chvíli, kdy z něj má člověk zážitek - 25.04.2024
Po zvýšení DPH je pivo dražší ve více než polovině hospod
Naposled aktualizované pivovary
Naposled aktualizovaná piva
Nejnavštěvovanější pivovary
Nejnavštěvovanější pivotéky
Krása piva
Novinky
Seznamy
Galerie
Diskuse
Historie piva
Dělění piva
Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah příspěvků a podkladů uvedených přispěvateli. Pokud jste přesvědčeni, že cokoli na stránkách porušuje autorská práva, která vlastníte nebo spravujete, provozovatel po ohlášení dané skutečnosti příslušné dokumenty z webových stránek neprodleně odstraní. V souladu se zákonem o ochraně osobních údajů mají uživatelé právo žádat změnu nebo smazání osobních údajů, které jsou užívány neoprávněně.
Používání webových stránek a ostatních produktů projektu „České pivo - České zlato“ je podmíněno přijetím souhlasu s využíváním souborů cookies a potvrzením plnoletosti. V případě nesouhlasu s podmínkami stránky opusťte.