Novinky a zajímavosti ze světa piva

na 1.stranu

Rekonstrukce objektu bývalého pivovaru v Litoměřicích má pokračovat

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Regiony24.czAutor:Ing. Bc. Eva BřeňováLitoměřice

Rekonstrukce areálu bývalého pivovaru v Litoměřicích má pokračovat. Loni město jako vlastník areálu nacházejícího se v historickém jádru nechalo zrekonstruovat střechu objektu nacházejícího se v pravé části, čímž zabránilo jeho dalšímu chátrání. Nyní zastupitelé schválili podání žádosti o dotaci na revitalizaci části budovy stojící na levé straně areálu (směrem k Lidické ulici).

„S pomocí dotace chceme tuto část zrekonstruovat a následně v rámci výběrového řízení nalézt provozovatele, který by zde za předpokladu instalace vlastní technologie zahájil výrobu piva s maximálním výstavem do 20 tisíc hektolitrů ročně,“ charakterizoval záměr radnice starosta Ladislav Chlupáč. Město, které má platné stavební povolení a zpracovaný projekt, žádá o dotaci ve výši 20 milionů korun. Stejnou částku je připraveno investovat ze svého.

Dotační program státu „Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů“ je pomocí obcím ve strukturálně postižených krajích a hospodářsky problémových regionech, které na svých katastrálních územích disponují rozsáhlými zastaralými a nevyužívanými plochami průmyslových i zemědělských areálů. „Poskytnutá dotace má sloužit ke znovuoživení a přípravě těchto ploch pro podnikání,“ uvedla vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

Korunní pivovar v Litoměřicích ukončil výrobu piva v roce 2002. V obavě z toho, aby v historickém jádru města nevznikla například tržnice, město odkoupilo větší část areálu. Na místě bývalé lahvárny vybudovalo park a parkoviště. Nyní chce postupnými kroky revitalizovat samotný výrobní areál. Část budovy vlevo (směrem k Lidické ulici) má sloužit k výrobě piva. Objekt vpravo by dle již zpracovaného projektu měl být rekonstruován tak, aby zde vznikla herna sloužící rodinám s dětmi hlavně v zimním období, ubytování hotelového typu apod. Jde o náměty, jež zazněly v průběhu diskusního fóra s veřejností.

Bernard rozšiřuje varnu, nově uvaří až dvojnásobek piva

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:E15.czAutor:ČTKBernard

Rodinný pivovar Bernard rozšiřuje varnu, aby v ní bylo možné uvařit až dvojnásobné množství piva. Výstav humpoleckého pivovaru rok od roku stoupá. Nynější varna se už v letních měsících dostávala na hranici své kapacity a musela být v provozu i non-stop, řekl spolumajitel pivovaru Josef Vávra. V závodě zároveň dělníci v těchto dnech dokončují rekonstrukci provozu na stáčení piva do láhví. V součtu jde o investice převyšující 70 milionů korun. O plánech na rozšíření pivovaru psal loni v květnu Deník E15.

Pivovar sídlí nad náměstím a kvůli okolní zástavbě nemá možnost závod rozšiřovat. Proto musí dobře využívat své vnitřní prostory. "Na jeden hektar jsme toho vměstnali tolik, co jiní nedokázali dát ani na pět hektarů," řekl Vávra.

Pokud bude výroba piva stoupat i nadále, bude už pivovar za několik let muset začít stavět nové provozy na "zelené louce". Pozemky na to má. Výstavba by se ale vzhledem k vysokým nákladům uskutečňovala postupně a i po jejím dokončení podnik nadále počítá také s využíváním svého nynějšího areálu v centru Humpolce.

Stavební práce v pivovaru trvají od loňského listopadu. V závodě teď pracují desítky zaměstnanců několika firem. Nejdřív přistavovali budovu na stáčení piva do láhví a v těchto dnech v ní dokončují montáž nových technologií.

Mezi nimi je i myčka na bedny, kterou pivovar dosud neměl. "Zlepší se pracovní podmínky a kvalita stáčení, umožní nám to i lepší kontrolu stáčeného piva," řekl k této investici mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek. Stáčení piva bylo nyní přerušeno, linka se znovu rozjede v příštím týdnu.

Stavbaři teď v pivovaru pracují na další přístavbě budovy, do níž budou následně jeřábem osazeny dvě nové velké nerezové nádoby pro varnu. Tato investice by měla být dokončena do jara, kdy prodej piva začíná stoupat, uvedl mluvčí. Od minulého roku má pivovar k dispozici rozšířený ležácký sklep.

Bernard vaří nepasterizované, nefiltrované a kvasnicové pivo, kromě toho čtyři druhy nealkoholického piva. V sortimentu má i svrchně kvašené pivo. Roční výstav pivovaru loni stoupl o 4,4 procenta na rekordních 315 400 hektolitrů piva. Obrat podniku loni činil 636 milionů korun. Tržby za pivo se na něm podílely 599 miliony, meziročně se zvýšily o 2,5 procenta.

Piva skupiny Lobkowicz potvrdila kvalitu, získala zlatou i stříbrnou Pivní pečeť

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Deník.cz

Skupina Pivovary Lobkowicz Group slaví další úspěch. Za svá piva obržela dokonce tři medailová umístění v prestižní soutěži o Zlatou pivní pečeť 2017. Výsledky jsou oceněním kontinuální práce, tradičního a precizního způsobu vaření piva a pomohou podpořit značky skupiny Pivovary Lobkowicz Group na domácím i zahraničních trzích, kde nyní skupina posiluje distribuci.

Skupinu Pivovary Lobkowicz Group majoritně ovládá společnost CEFC China, sedmá největší soukromá společnost v Číně. Je naprosto unikátní tím, že provozuje sedm regionálních pivovarů v Protivíně, Uherském Brodě, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře nad Jizerou, Vysokém Chlumci a Černé Hoře.

Poptávce spotřebitelů po kvalitnější a rozmanitější nabídce piva vychází vstříc tím, že vedle klasických ležáků produkuje velké množství pivních speciálů – od polotmavých piv přes svrchně kvašená piva typu IPA, ALE či pšeničné až po nealkoholická piva. Při vaření naprosto všech je přitom kladen důraz na původní receptury vaření a na používání těch nejkvalitnějších surovin.

Ocenění na Zlaté pivní pečeti jsou důkazem toho, že tento způsob vaření piva je správnou cestou. Největšího úspěchu dosáhl Pivovar Protivín s pivem Platan Granát v kategorii „polotmavé pivo", které se umístilo na prvním místě a získalo tak ocenění Zlaté pivní pečeti. Dalším významným úspěchem je druhé místo v kategorii „světlé výčepní pivo", na kterém se umístil Ježek Šenkovní 10% z Pivovaru Jihlava a získal tak Stříbrnou pivní pečeť. Na třetím místě v kategorii „světlý ležák premium" se umístil Lobkowicz Ležák Premium, který se vaří v protivínském pivovaru.

„Zlatá pivní pečeť je nejprestižnější pivovarnickou cenou v České republice. Naše značky dosáhly skvělých výsledků v opravdu velmi velké mezinárodní konkurenci, kdy účast v soutěži byla rekordní a naše piva soupeřila s tradičními pivními producenty z Německa, Rakouska, Belgie a mnoha dalších zemí světa. Úspěchy našich značek svědčí o kvalitě produktů skupiny Pivovary Lobkowicz Group. Jsou závazkem s ohledem na naše spotřebitele a i nadále budeme klást maximální důraz na precizní přípravu našich piv," uvedla Marcela Hrdá, předsedkyně dozorčí rady skupiny Pivovary Lobkowicz Group a výkonná viceprezidentka společnosti CEFC (Group) Europe Company.

Chystá se export na čínský trh
Pivovary skupiny Lobkowicz Group oceněním navázaly na úspěchy z minulých ročníků, kdy se na prvním místě umístil kvasnicový Lobkowicz Premium, na druhém místě v kategorii pšeničných piv Velen z pivovaru Černá Hora a na třetím místě v kategorii světlý ležák Páter z pivovaru Černá Hora.

„Také letošní skvělá umístění jsou oceněním práce našich sládků a všech dalších pracovníků v pivovarech. Je to další z řady důkazů, že náš naprostý důraz na kvalitu a tradiční výrobní postupy ve všech našich pivovarech se odráží v kvalitě a chuti piva, kterou oceňují znalci i všichni zákazníci," uvedl Kamil Špendla, generální ředitel skupiny Pivovary Lobkowicz Group.

Skupina Pivovary Lobkowicz Group pod vedením společnosti CEFC China nyní posiluje distribuci piva do českých domácností, restaurací a do maloobchodní sítě. Připravuje se i na výrazný export českého piva na čínský trh a na další trhy.

„Posílili jsme kapitál společnosti a investujeme do modernizace provozů v jednotlivých pivovarech, například do nové stáčecí plechovkové linky v pivovaru v Protivíně. České pivo je jedinečný artikl a snažíme se udělat maximum pro to, aby značky ze skupiny Pivovary Lobkowicz Group byly synonymem pro top produkty na trhu v České republice i v zahraničí. Jsme proto rádi, že naše piva ponesou i prestižní označení Pivní pečeti," dodala Marcela Hrdá.

Na Slovensku se vyrábí zvon pro papeže. Jednou z ingrediencí je plzeňské pivo

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Regiony24.czAutor:Monika HořínkováPrazdroj

Zvony jsou důležitým symbolem Velikonoc, traduje se, že každý rok v průběhu velikonočních oslav „odlétají“ do Říma. V návaznosti na to vyrábí v těchto dnech jedna z nejznámějších slovenských zvonařských rodin jedinečný zvon, který poputuje v dubnu do Vatikánu. Tímto speciálním darem tam bude obdarován přímo papež František.

Říká se, že na Zelený čtvrtek umlkají všechny zvony na znamení smutku nad Kristovým ukřižováním a odlétají do Říma pro požehnání. Vrací se pak na Bílou sobotu, kdy se zase slavnostně rozezní. Zvony jsou proto důležitým symbolem velikonočních svátků, v minulosti se dokonce věřilo, že pokud by některý z nich v tomto čase neodlétl, přineslo by to obci neštěstí.

Do Říma, respektive Vatikánu, letos v návaznosti na legendu „odletí“ i desetikilogramový zvon z malé zvonařské dílny Trvalcových. Rodina, která si v malém slovenském městě Žarnovica hýčká zvonařské řemeslo už dvě generace, pracuje na tomto netradičním velikonočním dárku pro Svatého otce už týdny. „Celý proces výroby zvonu trvá většinou několik měsíců a má několik fází. Nejprve je třeba vytvořit pečlivý nákres a formu zvonu, forma se následně zdobí a to je asi nejzajímavější část postupu. Na výzdobě formy pro papežský zvon pracujeme právě teď, na jeho těle se objeví například Bazilika svatého Petra,“ říká Michal Trvalec, který vyrobí ročně asi 15 zvonů. Mezi jeho nejcennější výtvory patří prozatím například naživo odlitý zvon v Košicích, zvon, který putoval až do Kanady nebo originální zvonkohra. Ty nyní doplní ještě výjimečný dar papeži Františkovi.

Překvapivě je součástí „receptury“ výroby zvonu taky pivo. „Pivo používáme se synem kvůli lepší přilnavosti a pevnosti materiálu. Nejlepší zkušenosti mám s plzeňským ležákem. Obsahuje totiž látky, které pomáhají scelení, a to přesně forma potřebuje, protože se pak vypaluje při teplotě až 700°C,“ vysvětluje Michal Trvalec, starší ze zvonařského rodu. To se dozvěděli v plzeňském pivovaru a požádali ho proto o pomoc při výrobě netradičního daru papeži Františkovi I. Občané Plzně a zástupci pivovaru totiž pravidelně posílají do Vatikánu k příležitosti Velikonoc požehnanou várku plzeňského ležáku, který si svou cestu do Říma našel už před 112 lety, a to k tehdejšímu papeži Lvovi XIII., jemuž ho lékaři doporučili jako lék. Třiceticentimetrový zvon, k jehož výrobě je plzeňské pivo zapotřebí, se tak stane součástí tradiční velikonoční zásilky Pilsner Urquell, která poputuje počátkem dubna do srdce Říma. Zvon s originální pečetí také připomene letošní důležité 175. výročí plzeňského piva.

JAK VYPADÁ PROCES VÝROBY ZVONŮ?
Výroba zvonu vždy začíná tvorbou formy pro zvon. Tato fáze trvá asi měsíc až dva, a zahrnuje v první řadě návrh a vytvoření formy pro jádro – vnitřní profil zvonu, a to ze speciální hlíny, která musí dobře zaschnout. Následuje také příprava tzv. košile, někdy nazývané zvonem falešným. Košile se vyrábí tak, že se na jádro po jeho uschnutí nanese další jemnější vrstvička hlíny.

Na řadu pak přichází zdobení, kdy se na falešný zvon přilepí všechny reliéfy a další výzdoba, kterou hodlá zvonař zvon vybavit. V průběhu cca dvou týdnů získá postupně zvon svou jedinečnou kompozici. Výzdoba zvonů je ve většině případů spíše vystouplá, ale najdou se i dekory vhloubené nebo vysekané do těla zvonu až po odlití.

Když je forma falešného zvonu dokončena, nanáší se na ni poslední část formy, tedy její plášť – nejsvrchnější vrstva hlíny. Velmi opatrně, často ručně se vmačkává ke košili, aby se výzdoba zvonu dokonale obtiskla. V této fázi se do formy lije právě zmiňované pivo, které má zajistit nejlepší vlastnosti směsi – její dokonalou přilnavost, pevnost a perfektní scelení pro následné vypalování.

Sušení a vypalování již hotové formy zvonu trvá většinou asi 3 dny a provádí se při teplotách dosahujících až 700°C.

Poslední fází celé výroby zvonů je pak jejich konečné odlití, které zabere kolem 4 hodin. Po vychladnutí formy se nadzdvihne plášť a odstraní se košile. Upraví se případné nedostatky, ke kterým došlo při vysoušení a vypalování, a plášť se pečlivě zasadí zpět. Do předehřáté formy se pak naleje zvonovina – směs mědi a cínu – což je úplně finální materiál, z něhož bude zvon vytvořen a který mu propůjčí i své vlastnosti. Až nyní pozná po několika měsíční pečlivé práci zvonař výsledek – když zazvoní na zvon a zjistí, zda má očekávaný tón.

Papež František dostane od Prazdroje pivo se zvonem

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Deník.czAutor:ČTKPrazdroj

Tradiční velikonoční várka plzeňského ležáku pro papeže Františka bude letos doplněna o 30centimetrový zvon, k jehož výrobě se používá pivo Pilsner Urquell. Desetikilogramový zvon s pečetí, která připomene letošní 175. výročí značky, vyrábí jedna z nejznámějších slovenských zvonařských rodin Trvalcových ze Žarnovice, řekl ČTK mluvčí Plzeňského Prazdroje Vladimír Jurina.

"Pivo používáme kvůli lepší přilnavosti a pevnosti materiálu. Nejlepší zkušenosti mám s plzeňským ležákem. Obsahuje totiž látky, které pomáhají scelení, a to přesně forma potřebuje, protože se pak vypaluje při teplotě až 700 stupňů Celsia," řekl Michal Trvalec. Proto ho pivovar požádal o pomoc. Plzeňané a Prazdroj pravidelně posílají počátkem dubna do Vatikánu požehnanou várku ležáku, který si svou cestu do Říma našel už před 112 lety k papeži Lvovi XIII., jemuž ho lékaři doporučili jako lék.

Rodina Trvalcových pracuje na velikonočním dárku už týdny. "Výroba trvá měsíce. Nejprve se vytvoří pečlivý nákres a forma zvonu. Ta se pak zdobí, na čemž teď zvonaři pracují. Na těle zvonu se objeví například Bazilika svatého Petra," řekl Michal Trvalec, který vyrobí ročně asi 15 zvonů. Mezi jeho nejcennější výtvory patří naživo odlitý zvon v Košicích, který putoval do Kanady, a originální zvonkohra.

Forma pro zvon se tvoří měsíc až dva. Následuje příprava košile z hlíny, někdy nazývaná zvonem falešným. Na něj se přilepí všechny reliéfy a další výzdoba. Na hotovou formu se pak nanáší plášť, tedy nejsvrchnější vrstva hlíny. V této fázi se do formy lije pivo, které má zajistit pevnost a perfektní scelení směsi. Sušení a vypalování hotové formy zvonu trvá tři dny a dělá se při teplotách až 700 stupňů Celsia. Poslední fází výroby zvonů je jejich odlití, které zabere čtyři hodiny. Do předehřáté formy se pak nalije zvonovina, tedy směs mědi a cínu.

Traduje se, že na Zelený čtvrtek umlkají všechny zvony na znamení smutku nad Kristovým ukřižováním a odlétají do Říma pro požehnání. Vracejí se na Bílou sobotu, kdy se zase slavnostně rozezní. Zvony jsou proto důležitým symbolem Velikonoc. Dříve se věřilo, že pokud by některý z nich v tomto čase neodlétl, přineslo by to obci neštěstí.

Ve Velkých Popovicích se chystají vepřové hody

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:České nápojeVelké Popovice

Poslední sobotu v únoru započnou ve Velkopopovickém pivovaru oslavy k 200. výročí narození jeho zakladatele, Františka Ringhoffera II. Veselí zahájí Ladovské vepřové hody, kde nebudou chybět mistři řezníci ani vychlazená jedenáctka Velkopopovického Kozla.

V sobotu 25. února zve Velkopopovický pivovar nejen milovníky skvěle načepovaného Velkopopovického Kozla na zabíjačku s pořádnou vesnickou zábavou i průvodem masek jako z Ladových obrázků. „V rámci prohlídek pivovaru, které se budou konat každou půl hodinu, návštěvníky naučíme technikám správného čepování piva. A kdyby někomu ve sklepech vyhládlo, zasytí ho připravený chleba se škvarky a jiné tradiční zabíjačkové pochoutky,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer turismu a tradice Plzeňského Prazdroje.

Mistři řezníci Vítek a Hudera nabídnou vše, co k vepřovým slavnostem neodmyslitelně patří: ovar, jitrnice, jelita, tlačenky, škvarky, prejty a další. Krátce po poledni předvedou svou řeznickou zručnost při bourání masa. Ukázky bednářského a kovářského řemesla návštěvníkům mají připomenout zakladatele pivovaru a významného českého průmyslníka Františka Ringhoffera II. V Praze na Smíchově zřídil továrnu, ze které vyjížděly nákladní a později i osobní vagony do celého světa. Do paměti lidí se zapsal i díky silnému sociálnímu cítění, když pro své zaměstnance v devatenáctém století založil nemocenskou pokladnu a penzijní fond, ačkoli to tehdy nevyžadoval žádný zákon.

Vepřovými hody oslavy teprve začínají. V dubnu na lidi čeká jarní Putování krajinou barona Ringhoffera a během velkých prázdnin Léto s Kozlem, které přinese promítání v letním kině a koncerty na nádvoří pivovaru.

Šest medailí pro Heineken na Zlaté pivní pečeti

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:České nápoje

Dvě zlatá, jedno stříbrné a tři bronzová ocenění pro piva a cidery z portfolia HEINEKENu. To je skvělý výsledek známé degustační soutěže Zlatá pivní pečeť, která se od 13. do 18. února konala na výstavišti v Českých Budějovicích. Ceny se vyhlašovaly v sobotu a převzal je ředitel a vrchní sládek pivovaru Velké Březno Michal Rouč, jehož pivo získalo první místo v kategorii světlých výčepních piv.

Vítězná piva uvařili sládci ve všech našich pivovarech. První místo v kategorii světlých výčepních piv patří Břežňáku světlému, který se prosadil v konkurenci celkem 41 přihlášených vzorků. Ocenění za třetí místo putovalo do Královského pivovaru Krušovice za Krušovice Černé. V této kategorii tmavých výčepních piv soutěžilo celkem 10 vzorků. Na bronzové příčce stál i pivovar Starobrno s nealkoholickým pivem Zlatopramen NA (20 vzorků).

„Naše velkobřezenská piva stávají „na bedně“ na různých degustačních soutěžích často, zejména speciál Březňák 14. Jak je vidět, daří se i dalším pivům z našeho portfolia, teď v Českých Budějovicích Březňáku světlému výčepnímu. Těší mě, že i degustátoři ocenili jeho výjimečnou chuť i vůni, za kterou vděčí trojitému chmelení i samotnému chmelu, žateckému poloranému červeňáku. Štamgasti mají Březňák světlý výčepní rádi, protože se snadno pije a dobře zažene žízeň. Nazlátlá barva navíc dobře lahodí oku,“ konstatoval ředitel s vrchní sládek pivovaru Michal Rouč.

Mimořádně se dařilo i ciderům z portfolia HEINEKENU, které nedaly konkurenci žádnou šanci a obsadily všechny tři medailové pozice. První místo patřilo cideru Strongbow Gold Apple, druhé místo Strongbow Dark Fruit a třetí skončil Strongbow Elderflower.

Zlatá pivní pečeť je největší, nejstarší a nejprestižnější soutěž v České republice vůbec. Letos se konala už po sedmadvacáté. O kvalitě soutěže svědčí zájem domácích i zahraničních pivovarů ze všech pivovarských velmocí. Degustační soutěž je anonymní a dohlíží na ni profesionální certifikační autority a odborníci. Jedním z garantů je například Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

V Kutné Hoře se začalo vařit pivo

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Kutnohorský deníkAutor:Diana KovandováMěšťan. Kutná Hora

Měšťanský pivovar v Kutné Hoře v Lorci zahájil 20. února vaření první várky piva v rekonstruovaném pivovaru.

Základem Měšťanského pivovaru v Kutné Hoře bude produkce klasické řady spodně kvašených piv českého či plzeňského typu, tedy 10°, 11°, 12 °. Piva se v kutnohorském pivovaru budou vařit v ocelových varnách vždy tradiční českou metodou.

Ve sklepních tancích pivo zraje jeden až tři měsíce. Pokud půjde vše tak, jak má, první kutnohorské pivo si budou moci lidé koupit na začátku dubna.

vaří pivo v malešovské tvrzi

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:Kolínský PRESSAutor:Jiří ČervínMalešov

Pokud jste ještě nepodnikli výpravu do 25 kilometrů vzdáleného Malešova, vězte, že výlet stoji za to. Krajině dominuje impozantní tvrz a kaple sv. Václava, vidět tu můžete údolí s přehradou Vrchlice a malebné okolí.

V roce 2002 se skupina přátel rozhodla rekonstruovat zdejší rozpadající se středověkou tvrz. Rekonstrukce tvrze později vedla i k vytyčení dalšího cíle, oživit pivovar ze 16. století. Letos v něm začali vařit pivo. Za Přátelský pivovar nám na otázky odpověděl Jan Prokop.

Jaká je historie vaší výrobny piva?
Naše značka vznikla v roce 2013. Tehdy jsme se rozhodli pro nelehký úkol, znovuobnovení pivovaru v Malešově. Původně jsme spolupracovali s Pivovarem Břevnov, od kterého jsme odebírali pivo a prodávali ho pod svou značkou. V roce 2015 jsme začali vařit vlastní recepturu India Pale Ale v spřáteleném pivovaru. Na přelomu 2015/2016 jsme byli - jako první minipivovar v ČR - úspěšní v české crowdfundingové kampani a díky tomu jsme mohli vytvořit další 2 receptury na Světlý ležák plzeňského typu a Pšeničný Weizen heffe. Od té doby vaříme tato piva v pivovaru Zloun a pražském Pivovarském domě. Od dubna 2016 probíhala rekonstrukce prostor našeho pivovaru v Malešově. Stavba byla úspěšně dokončena letos v lednu. Nyní již vaříme naše pivo ve vlastním provozu. Zde do budoucna plánujeme i otevření výčepu, víkendový provoz a pořádání nejrůznějších akcí pro veřejnost. Prostory pivovaru jsou rovněž připravené pro pořádání soukromých či firemních akcí nebo svateb.

Kde tedy nyní vyrábíte pivo?
Vlastní provoz jsme spustili před několika dny v Malešově. Část produkce stále vaříme v pivovaru Zloun.

Jaké druhy piva nabízíte?
Ležák Světlý 12°, India Pale Ale 14°, Weizen Heffe 11° a 9 Mile Ale 9°. Na sezónu 2017 chystáme Desítku 10°, Březňák polotmavý 11°, Stout 15° a další sezónní speciály.

Dají se vaše piva sehnat v Kolíně?
Ano. V současnosti dodáváme naše pivo do hostince U Tří pírek a do prodejny Pivo Keltner.

Opravdu používáte vodu z přehrady Vrchlice?
Vodu bereme z řadu. Vzhledem k tomu, že Vrchlice zásobuje pitnou vodou Kutnou Horu a okolí, lze říci, že bereme vodu z Vrchlice,

Jak nyní funguje tvrz v Malešově?
Tvrz je otevřena pro veřejnost jen ve vybraných dnech, kdy zde pořádáme různé akce jako Dobývání Malešova, Advent apod. Pokud se o víkendu zastaví turisté u brány, rádi je pustíme dovnitř, aby si tvrz prohlédli. Tvrz je rovněž k dispozici k pronájmu jako místo pro nejrůznější akce, svatby nebo jako filmová lokace.

Pánové, víte o tom, že pokud budete pít pivo, budete mít lepší erekci?

Publikováno:před 6 měsíciZdroj:FarmaZdraví.czAutor:Zuzana Shilla Nováková

Ba naopak, alkohol rozhodně nesnižuje sexuální schopnost u mužů. Alespoň tak se na to tváří věda co se týče otázky konzumace piva.

Současné výzkumy ukázaly, že alkohol sice snižuje sexuální libido, a tak i sexuální energii, ovšem neplatí pro pivo.

Sexuolog Kat Van Kirka totiž zjistil, že několik sklenic piva před samotným sexuálním aktem, funguje naopak jako afrodiziakum. To zlepšuje nejen touhu, ale i výkon. Právě v publikaci „Solutions for marital sex: Real guide to save sex life“ tento autor hovoří o čtyřech alternativách, jak se lze těšit ze zlatého moku.

Je to větší výdrž, která potěší nejen ženu, ale i ego samotného muže. Pivo totiž uvolňuje rostlinné látky – fytoestrogeny, které se chovají jako ženský pohlavní hormon a oddalují orgasmus.

Intenzivní erekce je zase možná díky velikému množství železa, které pivo obsahuje. železo stimuluje krevní oběh.

Pivo také snižuje riziko srdečního infarktu, proto muži, které pravidelně popíjejí tento mok, jsou zároveň více odolní během fyzické aktivity. Mají o 31 procent nižší riziko postižením infarktem, mozkovou mrtvicí nebo vznikem dalších srdečních chorob.

I za lepší trávení může pivo, které pomáhá vyrovnávat metabolismus. Kromě toho je bohaté na probiotika nebo vitamín B.

Zprávy z veřejně přístupných zdrojů nebo od zástupců pivovarů.21.08.2017 19:465.337/5.337